Kdor pride od zunaj, se mora držati pravil

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj je napisal, da bo sprejel islam, verjetno ne bo polovičarski...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
ksz

nehajte se že kregati.

Te zadeve pač (tudi arhitektonsko) ne sodijo v kulturo zahodnih držav.

Uf, ja. Ker bi se Črtomir čisto strinjal, da cerkveni zvonovi, recimo, arhitektonsko pašejo v naš ambient, ane?
smile-1.gif
Za kaj boste paranoiki prikrajšani, če dobijo par minaretov? Saj bo še vedno 4000 cerkva (ki, seveda, čisto pašejo v našo krajino) in pol miljona ateistov, kajne?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pa a si ti resno prizadet, ali se samo delaš norega... Daj, povej mi, si kdaj prebral Koran? Poznaš kakašega muslimana?
smile-1.gif

Zaradi tega, ker bi se nekdo spreobrnil v drugo vero bi postal nevaren okolici?! WTF? Ne, resno, kje spiš, da te ne ukradejo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj čez 2000 jih je "le". Minaret je le začetek talibanizacije. Dovolj imamo že domače katolibanizacije.

Ateist ni veroizpoved.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Pa a si ti resno prizadet, ali se samo delaš norega... Daj, povej mi, si kdaj prebral Koran? Poznaš kakašega muslimana?
smile-1.gif

Zaradi tega, ker bi se nekdo spreobrnil v drugo vero bi postal nevaren okolici?! WTF? Ne, resno, kje spiš, da te ne ukradejo?

Musliæu rečeš kaj neugodnega in te lovi, katolibani pa se mulijo in te začnejo žaliti s kakšnimi psihičnimi boleznimi.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ateist je še kako veroizpoved. Ne verjameš
smile-1.gif

In, žal mi je, še vedno nisi odgovoril na moje vprašanje - kako bi Jazen Kranjc, poštar iz Spodnjega Supleka postal nevaren okolici, če bi se spreobrnil v, recimo, Zaidsko vejo Shia'h Islama?

P.S.: Da ne bo nesporazuma, Panthesit z elementi Deizma, ki mu je Telihard de Chardin zelo blizu, in se najbolj identificira z "Rozenkreutzerskim " Arhitektom te žali s psihičnimi boleznimi.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ateist ne verjame? Če pa morda sploh ne ve o čem naj ne bi verjel. Kapiš?
Podobno kot domača mačka, ki se s tem ne ubada.

Janez Krajnc bi se prvo preimenoval, čez čas pa bi lahko o njem kaj zanimivega prebrali ali pogledali na 24kur. Verjetno bi ponorel če bi bral po tem forumu in bi tudi tebe kje počakal, nevernika ali krivoverca.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Ob tem seveda prikladno pozabiš, da pravice neega segajo le do tam, kjer začnejo omejevati prvice drugega. Jaz imam prvico živeti brez, da bi okoli sebe gledal križe in minarete (ker me to moti). Oni imajo pravico imet križe in minarete. In potem je rešitev le ena: da se najde srednja pot, da obe strani malo popustita (kar pa je pri religiji prktično nemogoče, saj so znane po tem, da ne popuščajo, musliji tu še posebej izstopajo).
Recimo tako, da imajo lahko džamije, minaretov pa ne ... ALi pa, da imajo lahko minatete pa ne smejo cvilit z njih (kr bi bilo čisto fer, tako kot bi bilo fer prepovedat zvonenje takrižastih) ... Pač odvisno od tega, kje se stvari dogajajo.

Ali je to zate že prezapleteno za razumet?

Mislim da je to za tebe prezapleteno...

Ti nimas "pravico" ziveti brez necesa zaradi samo zaradi svoje kaprice/zelje/obcutka. Po tej logiki bi lahko prepovedali AM zaradi mnenja da je to zaman potrosen papir in skodi okolisu? Imas pravico verovati ali ne. V normalni druzbi se to lahko dela pod normalnimi in enakimi pogoji za vse (glede estetike, glasnosti, stevila, itd). Vse drugo disi na fasizem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ateist ne verjame? Če pa morda sploh ne ve o čem naj ne bi verjel. Kapiš?
Podobno kot domača mačka, ki se s tem ne ubada.

Janez Krajnc bi se prvo preimenoval, čez čas pa bi lahko o njem kaj zanimivega prebrali ali pogledali na 24kur. Verjetno bi ponorel če bi bral po tem forumu in bi tudi tebe kje počakal, nevernika ali krivoverca.

Kapiš!
smile-1.gif
Atestu, ki ne ve v kaj/o čem (kot si tako lepo povedal) verjeti se Bog še ni pokazal, v katerikoli obliki se mu že bo*.

In, žal mi je, ampak o Islamu (ali katerikoli veri) se s teboj očitno nima smisla pogovarjati, ker ne ločiš med fanatiki in verniki. Eazy, se da tebi ukvarjat z njim?
confused-1.gif

* Pantheism

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Mene recimo zato, ker me pač tisto cviljenje in razbijanje moti. Moti me moteč zvok tega, moti me, da javno oznanjajo bebavost tistih, ki jim je to všeč. Vsiljujejo mi, skratka. Sploh ni važno, zakaj me moti - dovolj je, da me moti.

PS: zvonjenje se sliši v mojo dnevno sobo. Če je to OK, potem grem lahko jaz satana častit v cerkev? Ker če lahko oni pri meni, lahko tdui jaz pri njih ...
Eni lahko cvijijo z minatretov drugi ne smejo karikature njihovega ibermuslija javno pokazat?
Ne se hecat, no ...
Čak', moti te zvonjenje, kriviš pa minaret?

Zanimivo... bi rekel Freud.

Nč čakat. Moti me zvonjenje in cviljenje (torej turn s križem in minaret).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Ob tem seveda prikladno pozabiš, da pravice neega segajo le do tam, kjer začnejo omejevati prvice drugega. Jaz imam prvico živeti brez, da bi okoli sebe gledal križe in minarete (ker me to moti). Oni imajo pravico imet križe in minarete. In potem je rešitev le ena: da se najde srednja pot, da obe strani malo popustita (kar pa je pri religiji prktično nemogoče, saj so znane po tem, da ne popuščajo, musliji tu še posebej izstopajo).
Recimo tako, da imajo lahko džamije, minaretov pa ne ... ALi pa, da imajo lahko minatete pa ne smejo cvilit z njih (kr bi bilo čisto fer, tako kot bi bilo fer prepovedat zvonenje takrižastih) ... Pač odvisno od tega, kje se stvari dogajajo.

Ali je to zate že prezapleteno za razumet?

Mislim da je to za tebe prezapleteno...

Ti nimas "pravico" ziveti brez necesa zaradi samo zaradi svoje kaprice/zelje/obcutka. Po tej logiki bi lahko prepovedali AM zaradi mnenja da je to zaman potrosen papir in skodi okolisu? Imas pravico verovati ali ne. V normalni druzbi se to lahko dela pod normalnimi in enakimi pogoji za vse (glede estetike, glasnosti, stevila, itd). Vse drugo disi na fasizem.

Skratka, tisti, ki verujejo imajo pravico do nečesa več kot tisti, ki ne verujejo? Vera je nekaj resnega, ne biti veren je pa nepomembna kaprica? Ne bo šlo (in sploh: kdo pa si ti ali kdorkoli druga da soloča, ali je vera pomembnejša od "nevere"). Ti imaš pravico verjeti, jaz a ne verjeti. In oba to lahko počneva javno dokler s tem ne ovirava drug drugega. Kje je meja? To je pa vedno vprašanje.
Zame recimo cerkve in mošeje, a brez cviljenja in tuljenja (in turnov in minaretov).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Bilo kaj si je bolje samo ,da nisi obrezan
Ko je moten dovod kisika, streljajo nevroni na slepo.

Ali kdo vidi kako drugo razlago
confused-1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

Seveda
817613-IV-56.jpg

Priponke

• 817613-IV-56.jpg
    817613-IV-56.jpg
    48,9 KB · Ogledi: 115

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

Ta prekleta knjiga spodbiuja nasilje in to je prepovedano!!!!
817617-IX-41.jpg

Priponke

• 817617-IX-41.jpg
    817617-IX-41.jpg
    23,5 KB · Ogledi: 101

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jebemtis, lej, pa res!

A ti podobne citate poiscem se v Svetem Pismu, ali jih bos sam?
smile-1.gif
Torej, pricakujem, da prepovemo se cerkvene zvonike, in druge "verske" sisteme - racimo, nacionalizem? Oh, wait, ta je ze... - ki spodbujajo nasilje, incest in podobno?

Let me help.

1 Mz 19,34

Naslednji dan je starejša hči rekla mlajši: »Sinoči sem ležala z očetom; še nocoj ga napojiva z vinom! Potem pojdi ti in lezi z njim! Tako bova obudili zarod po očetu.«

ali pa, recimo... cel Ezikiel 7...

torej... a vse, ali samo muslimane?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Itak da vse, saj o tem vseskozi pišem.
Gre za izrazito škodljive ideologije/religije , ki bi se jih morali otepati, ne pa da jim dovolimo, da uničujejo državo in ljudstvo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Odlično. Prav.

Torej, lahko pričakujem, da se bo prepoved gradnje minaretov razširila tudi na cerkvene zvonike? Ker dokler se ne, in dokjer se Švica ne razglasi za brezversko drzavo je zakon - diskriminatoren
smile-1.gif