Kdo je kriv?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tisti zadetek je, za povrh, šel na moj pas, v mojo varnostno, čez polno črto , pred semaforjem.

On je kriv ker tam ne bi smel prečkat na tvoj pas!!!!!!

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Kolikor je meni znano, lahko uporabljaš pospeševalni pas tudi nekaj metrov po izteku, če tako nanese situacija. Vsaj v tem primeru bi bila to seveda bolj pametna poteza, kot pa na polno zabremzati pred koncem.

Tam je nek nevidni zid ki ga normalni zdravi ljudje NE VIDIMO!!!!
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
PS, jaz dostikrat uporabim pospeševalni pas še naprej, ker res ne upam tam bremzat, rajši kazen za vožnjo tam, ko pa nalet v rit pa še pol kak tovornjak v tebe...se ne splača.

Ni kazni......pametno si rešil situacijo..in tako naredil najman škode/komplikacij.....to je vse.....vsaj v avtošoli sem tako izvedel!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ne vem, lahko bi rekel, da zakaj si pa tako pospeševal, saj tovornjak se vidi in bi moral lepo počasi, ne pa da si ga hotel prehiteti...

škifi so mutavi, tako da bi rekel, da ti lahko da kazen

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Namen pospeševalnega pasu je, da pospešiš in se vključiš na AC, ne pa da tam promet zadržuješ.
Je pa res, da nikoli ne veš, kaj bo "sogovornik" trdil na sodišču.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Še dodatek k steinu........da pospešiš na 80km/h pa navzgor.......ta podatek dost ljudi ne ve
frown-1.gif

Pol te pa lah kamijon dejansko zguzi z 90 km/h kolker majo blokado

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pospešiš na tako hitrost, da se lahko vključiš v promet.
Logično.
Samo precej ljudi na cesti ima težave z logiko...
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
seveda, če pa tisti trenutek gledajo na displejček, kjer piše trenutna poraba....
Da ja ne bo preveč porabe!
jezen.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
PS, jaz dostikrat uporabim pospeševalni pas še naprej, ker res ne upam tam bremzat, rajši kazen za vožnjo tam, ko pa nalet v rit pa še pol kak tovornjak v tebe...se ne splača.

Ni kazni......pametno si rešil situacijo..in tako naredil najman škode/komplikacij.....to je vse.....vsaj v avtošoli sem tako izvedel!

Kameleon tole pa ti sigurno malce na pamet govoriš.Avtošola tega sigurno ne uči.Ker je tista polna črta na koncu pospeševalnega pasu enaka zidu(tako učijo,učimo)
Pravilno vključevanje je pa takšno da že na uvozu na pospeševalni pas gledaš levo,in če vidiš (konkretni primer) tovornjaka ki se ti ne umakne na prehitevalni pas,pač zmanjšaš hitrost in se na vozni pas vključiš za njim.
Vožnja naravnost(na odstavni pas) bi bila dovoljena le v primeru,da je gostota prometa tako velika da bi morali na pospeševalnem pasu ustaviti - torej če bi za tovornjakom bilo še več vozil na voznem pasu
Ah ja,pa onemu kaj je napisal da eni vidijo neki imaginarni zid na koncu pospeševalnega pasu svetujem da naj pride malce v pomurje kjer na koncu pospeševalnega pasu ni odstavnega pasu ampak ograja pa naj proba tam naprej ravno peljat.

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ne vem no. Nisem še videl, da bi ograja na pospeševalnem pasu bila kar tako tam. Najbrž je tam z razlogom. In ta razlog po vsej verjetnosti ni "imaginarni zid". Tudi mene so v avtošoli učili, da lahko v izredni situaciji prevoziš takozvani imaginarni zid. Zdaj pa ne vem. A se je to spremenilo v zadnjih letih...?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Resno, tisti, ki nima dovolj dolžine za normalen, varen vklop na vozni pas, naj ostane rajši doma!
Sam nimam nikoli problemov s tem, pa naj bo to Daewoojev Matic s 900cm3 mlinčkom pod haubo...sam treba je na gas pritisnit
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Kameleon tole pa ti sigurno malce na pamet govoriš.Avtošola tega sigurno ne uči.Ker je tista polna črta na koncu pospeševalnega pasu enaka zidu(tako učijo,učimo)
Pravilno vključevanje je pa takšno da že na uvozu na pospeševalni pas gledaš levo,in če vidiš (konkretni primer) tovornjaka ki se ti ne umakne na prehitevalni pas,pač zmanjšaš hitrost in se na vozni pas vključiš za njim.
Vožnja naravnost(na odstavni pas) bi bila dovoljena le v primeru,da je gostota prometa tako velika da bi morali na pospeševalnem pasu ustaviti - torej če bi za tovornjakom bilo še več vozil na voznem pasu
Ah ja,pa onemu kaj je napisal da eni vidijo neki imaginarni zid na koncu pospeševalnega pasu svetujem da naj pride malce v pomurje kjer na koncu pospeševalnega pasu ni odstavnega pasu ampak ograja pa naj proba tam naprej ravno peljat.

Potem pa (če je to res) moram rečt da sem imel nenormalno življenskega in razgledanega učitelja v avtošoli!
cheer.gif

Tudi pospeševalni pas na začetku gorenjske avtoceste ( prvi dovoz za karavankami iz Ðesenic ) je tak......sem bil zelo neprijetno presenečen 1x ko mi je nekdo na voznem slučajno tako prišel da mi je onemogočil normalno vključitev
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ne vem no. Nisem še videl, da bi ograja na pospeševalnem pasu bila kar tako tam. Najbrž je tam z razlogom. In ta razlog po vsej verjetnosti ni "imaginarni zid". Tudi mene so v avtošoli učili, da lahko v izredni situaciji prevoziš takozvani imaginarni zid. Zdaj pa ne vem. A se je to spremenilo v zadnjih letih...?
upiwaly ograja je za to,ker na pomurski avtocesti ni odstavnega pasu,zato tudi ne moreš po njem peljat.Sicer pa sem ti tudi jaz napisal kdaj lahko prevoziš polno črto.V primeru da je gostota prometa tako velika da se ne moreš vključiti na vozni pas in bi zato moral na pospeševalnem ustaviti

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
smile-1.gif
)

Sploh je pa etak če pogledaš kaj se uči v avtošoli (teoretično) v 90% skregano z logiko na sami cesti.....nisem videl še prov nobenega inštruktorja da bi se po končanem jobu vsedel v avto tako kot uči svoje kandidate 8ur na dan! Še manj da bi vozil tako!

Poglej si definicijo prehitevanja (tisto zapisano na papirju).....čisti samomor
hysterical-1.gif