Več dela? V kakšnem smislu?Da, litozelezna resetka je meni top. Ne malo vec dela z njo, vendar pa je rezultat meni boljsi.
Več dela? V kakšnem smislu?Da, litozelezna resetka je meni top. Ne malo vec dela z njo, vendar pa je rezultat meni boljsi.
Kaj imaš pa lito rešetko za vzdrževat? Ko končaš pustiš da se zapali, žična krtača in gas na konc mal oljčka gor in to je to, pa naj bo rosfrej rešetka al pa lita. Starejša in bolj črna je, manj se lima gor.Ciscenje je po mojem tezje in tudi vzdrzevanje. Lito zelezo. Vsaj jaz imam malo vec dela, kot z "navadno" resetko
Ženskam to ni nikol všeč, ker mislijo da je žar umazan, pa ni. Od tega strica poglej rešetke
Ne rečem da ne ve, sigurno več od mene, ampak moker pa tudi ne more biti (zrezek), če ogenj takoj upari vso vlago. Pa vlaga se nikamor ne umika, če že, potem se upari in gre... v luft.Ženskam to ni nikol všeč, ker mislijo da je žar umazan, pa ni. Od tega strica poglej rešetke
Zdej mam na plinskem Napoleonu te valovite lite rešetke. Zapalim v štartu podrgnem, obrišem z naoljeno brisačko in je redy za hrano.
Poizkusi tukaj https://www.facebook.com/oglje/?locale=sl_SIMe pa moti, da ne najdem v okolici nekega pametnega oglja. Sem dal malo več in vzel od Webra.
To da ti en gleda pod prste še ne pomen da začneš delat ultimativni greh, in sicer detergent tlačit na lito železo to kar si opisal je čisto dovolj. Pr men, če komu moje črne rešetke niso všeč, loh tud ne je Mojmu sodelavcu žena redno tlači rešetke v pomivalca, pol pa jamra, da mu rjavijo.To ni isto. On je kuhar v "prestige" restavraciji. Tam je ziher čisto, ker se ne vidi.
Pri domačem žaru ti pa vsak gleda pod prste...
Včeraj vrgel na rešetke 4kg vratovine, 2kg čevapov in nekaj kurjih habic. Pač tak povprečni družinski piknik.
Me pa moti, da ne najdem v okolici nekega pametnega oglja. Sem dal malo več in vzel od Webra.
Not so kosi veliki ni-da-ni. Od drobiža, ki se usuje mimo rešeta v dimniku, do velikih kosov, ki se nikakor ne vžgejo.
Pa še temperatura in čas kurjave je nikaka. Grem nazaj na brikete, pa magari bosanske...
Aja čiščenje. Najboljše takoj, ko pobereš zadnjo peko, pošobaš z namensko žičnato ščetko. Pustiš, da se rešetka še 1x orng zagreje in ponoviš vajo.
Če si pa zapečkar, pa potem še s čistilom in gobico ali po potrebi podrgneš še z žičnato "gobico".
Poizkusi tukaj https://www.facebook.com/oglje/?locale=sl_SI
Eno vreco lahko prevzames na domu (pri njih ), sicer pa so kar cene ja. Imajo po razlicnih velikostih kosov in prebrano, prakticno brez "prahu".Tale pa ima ceno. Oz. minimalno naročilo 2 žaklov... Pride skoraj celoletna zaloga... 30 kg oglja....
Če je kvalitetno, je verjetno vredno. Bi raj za začetek manjšo pakungo, da sprobam.
imamo kuhano cerovo kopo. Extra kosi stanejo 55,00 eur vreča, 1. kvaliteta cerovega oglja stane 45,00 eur, drobnejše cerovo oglje imamo po 35,00 eur, drobno cerovo oglje za podpeko je po 30,00 eur. Bukovega oglja 1. kvalitete žal ni več (40 eur), drobnejše bukovo je trenutno še na voljo po 35,00 eur, tretja kvaliteta samo za čevapčiče, cena 25,00 eur. Vse oglje je ročno prebrano in v vseh vrečah ni prahu in drugih nečistoč! Vreče so pakirane po 15 kg
pri napoleonu je že v paketu (je ni treba dodatno kupit)...Kaj je tak problem z litoželezno rešetko pri Mastertouchu ?
Pa še cel kup je 21", ki jo pač daš na original rešetko. Ne vidim problema.
Tole že nekaj časa uporabljam; 3 leta.To ni isto. On je kuhar v "prestige" restavraciji. Tam je ziher čisto, ker se ne vidi.
Pri domačem žaru ti pa vsak gleda pod prste...
Včeraj vrgel na rešetke 4kg vratovine, 2kg čevapov in nekaj kurjih habic. Pač tak povprečni družinski piknik.
Me pa moti, da ne najdem v okolici nekega pametnega oglja. Sem dal malo več in vzel od Webra.
Not so kosi veliki ni-da-ni. Od drobiža, ki se usuje mimo rešeta v dimniku, do velikih kosov, ki se nikakor ne vžgejo.
Pa še temperatura in čas kurjave je nikaka. Grem nazaj na brikete, pa magari bosanske...
Aja čiščenje. Najboljše takoj, ko pobereš zadnjo peko, pošobaš z namensko žičnato ščetko. Pustiš, da se rešetka še 1x orng zagreje in ponoviš vajo.
Če si pa zapečkar, pa potem še s čistilom in gobico ali po potrebi podrgneš še z žičnato "gobico".