Kateri žar?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Sigurno se lahko zgodi, jaz imam pozitivne izkušnje. Je pa res, da bolj kot se rokuje z vrečo, bolj se notri drobi, je pač le oglje. Ampak je pa daleč od tega kar sem dobival drugje, ko je bilo spodaj 10 cm prahu in drobiža.
 

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Zdravo žar mojstri,
ne vem koliko je za koga drobiž. V mojih primerih, dva različna žakla oglja, je bilo drobiža za pol fangla. Drobiža. Sem zadovoljen, je pa šla cena letos kar gor. Imam še Cerovo I. kvalitete na celem; prejšni žakl podobno za pol fangla drobiža.
 

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Živ, ena hitra. Imam Webra na oglje, ampak ko rabim nekaj na hitro zapečt, par čevapov, en kos mesa.... sem mi ne da oz. nimam časa kurblat cevga webra, zato bi si omislu takle plinski žarček, ki bi ga postavil lahko v letno kuhinjo, potem pa pod pult ko ni v uporabi...

Kaj bi vi izbrali?



Campingaz je verjetno fino, ker ima že regulator in prostor za hitro bombico, ga lahko uzameš tudi kam na kampiranje. Pri prvem pa morš uredit še bombo in regulator.... za okol nosit ni tolk fajn.
 

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.293
822
113
Jst mam kamping gas Campingaz plinski žar 3 Series Classic LS Plus pa tud piše da greje enako povsod pa ni ravno res. So kr odstopanja, saj po robu žara kljub zaprtosti ne greje dovolj(video sicer kaže drugače :
). Bi mogu kakšnega webra strestirat, če ima enako težavo. Je pa res, da pač se navadiš in meso iz roba preložiš bolj proti sredini.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.895
9.476
113
Živ, ena hitra. Imam Webra na oglje, ampak ko rabim nekaj na hitro zapečt, par čevapov, en kos mesa.... sem mi ne da oz. nimam časa kurblat cevga webra, zato bi si omislu takle plinski žarček, ki bi ga postavil lahko v letno kuhinjo, potem pa pod pult ko ni v uporabi...

Kaj bi vi izbrali?



Campingaz je verjetno fino, ker ima že regulator in prostor za hitro bombico, ga lahko uzameš tudi kam na kampiranje. Pri prvem pa morš uredit še bombo in regulator.... za okol nosit ni tolk fajn.
Jest bi se stegnu po tega....
https://www.aliansa.si/napoleon-prenosni-plinski-zar-travelq-tq285 Tale zna vse to, kar si opisal, plus še kaj drugega.

Imam pa pod ugodno za prodat Webra Q1200 z litoželezno plato. Če me kontaktiraš na ZS se lahko zmeniva.
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Mogoče kakšen el. žar, ker ima kačo ( grelo ) razvito po celi površini. Imam isti problem, kot mlacar, sem zadevo zaenkrat rešil kar z tem. Zaenkrat lahko potrdim, da brez problema speče pleskavice, odščipance, ražnjiče, steake, sir, hrenovke. Včasih prav vzamem kakšno reč samo za to, da potestiram in zaenkrat gre brez problema.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.895
9.476
113
Že žar plata ni isto kot ponev, plinski žar z rešetko pa niti od daleč ni isto kot ponev.
 
  • Všeč mi je
Reactions: zino

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Govorimo o "nekaj na hitro", predvidevam, da za eno, max dve osebi, ko se ti ne ljubi ukvarjat in čakat pri žaru na oglje. Jaz se doslej nisem ukvarjal z drugim, kot to, da bo "hitro" pečeno. Pridem domov, prižgem , vržem gor paket ražnjičev, medtem se preoblečem, naredim kakšno fižolovo solato ali paradižnik za zraven, max za 20 minut že ješ. Seveda pa ni isto, kot pri žaru na oglje. Tudi pri plinskem ni in nikoli ne bo isto, kot pri ogljarju.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Govorimo o "nekaj na hitro", predvidevam, da za eno, max dve osebi, ko se ti ne ljubi ukvarjat in čakat pri žaru na oglje. Jaz se doslej nisem ukvarjal z drugim, kot to, da bo "hitro" pečeno. Pridem domov, prižgem , vržem gor paket ražnjičev, medtem se preoblečem, naredim kakšno fižolovo solato ali paradižnik za zraven, max za 20 minut že ješ. Seveda pa ni isto, kot pri žaru na oglje. Tudi pri plinskem ni in nikoli ne bo isto, kot pri ogljarju.
Ampak ravno to, zakaj se ukvarjati s plinskim zarom v taksni situaciji, ce lahko enostavno vrzes v ponev in imas isto?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.470
5.766
113
Niti podobno ni, kaj šele zelo podobno, kot bilo kaka ponev.

kalbo koliko je to zelo ugodno in koliko je rabljen Q.
 

raners

Majstr
4. mar 2008
2.839
449
83
Samo še nekaj bi vprašal.. Na koncu sem vzel Napoleon pro22k-leg-2 (305 eur iz Merkurja), ki ima litoželezno rešeto.

Bi moral pred prvo peko kaj naredit z rešeto? Verjetno vrei segret in namazat z oljem? Še kaj drugega?
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Fajn pregrej, ker bo tako ali tako smrdelo tudi od žara. Namaži rešetko z oljem in teraj. Jaz sem litoželezno ponev od Webra v dveh letih samo dvakrat premazal s prvim jedilnim oljem, ki sem ga imel pri roki in ni nobenega problema. Sem ugotovil, da je boljše kak dan po peki kar pustiti in potem umijem. Ne vem, mogoče ravno zato ni nobenih problemov. Jo pa uporabljam tudi v pečici.
 
  • Všeč mi je
Reactions: raners

luka51

Guru
16. avg 2007
14.470
5.766
113
lahko rečem za Weberja, da po malo truda z nastavljanjem in par pekami je bolj ali majn diht. Gre dimček mimo ampak ni pa zaj nek prepih.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Zgaga