Kateri žar?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.612
113
še v SLO - ampak komaj
Po mojem niti ne - odgovor / vprašanje gre bolj v smeri koliko žarov potrebuje pravi dedc. Odgovor je n+1 …
Sam imam Webra 57, plinski plati 45x45 in 30x30, Ooni kodo, klasično rešetko 40x80, s svakom pa še peko, električno peko, rešetko 25x50, če pa je treba grem k prijatelju po litoželezno rebrasto ploščo … razne ponve ne štejem več.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Po mojem niti ne - odgovor / vprašanje gre bolj v smeri koliko žarov potrebuje pravi dedc. Odgovor je n+1 …
Sam imam Webra 57, plinski plati 45x45 in 30x30, Ooni kodo, klasično rešetko 40x80, s svakom pa še peko, električno peko, rešetko 25x50, če pa je treba grem k prijatelju po litoželezno rebrasto ploščo … razne ponve ne štejem več.
Kad krene, krene.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Doma jajca pečeš na žar plošči za plin?
Katerega pa imaš?
Razmišljam da bi si letos kupil kakšno žar ploščo (plin) in žar na oglje, nekaj takega ( https://www.iki-pro.si/zari-na-oglje)
Ima kdo žar od iki-pro?
Ja, tudi, flip over so najboljša, ga mam na balkonu, poleg njega pa velikokrat še Napoleona iz kamperja ven, katerega imam tudi opremljenega s ploščo ravno za namene jajčk in vsega boga poleg tega. Se teh jajc na razne načine kar napečem predvsem na morju, pa tud doma si jih velikokrat zaželijo moji štirje. Sam jest sem bolnik, sej je fajn mal eksperimentirat, sam pol se ti žarov nabere. Sem se teh plat od gorenca že kr neki znebu, sam plinkota sem obdržal.

Starejšo verzijo tegale z nogami imam stalno na balkonu:

Pa tegale, ki je drugače obvezna oprema kamperja, zamenjal je tamalga ProQja:

Tale mi zgleda za čevape vrhunski, je bil že v košarici lani, potem ko sem gledal enga Bosanca, k je peku na podobnem, sicer večjem žaru na pikniku od mulcev, pa je žena rekla, da sem bolnik, da če še en žar kupim, da se bo ločla tako da nimam izkušenj (po tej "grožnji" sem kupil kar izpod bora na Korčuli Napoleona, pa še kr ni vložila za ločitev ;)) :

• Všeč mi je
Reactions: Fadil

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Je pa s temi platami podobno kot s tisto ponvijo s katero se nista razumela, več jo uporabljaš, manj se prijema. Sam kle te špohtelj rešuje.

• Všeč mi je
Reactions: Fadil

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.945
7.265
113
Danes sem bil pri človeku, ki izdeluje žare na plin. V ponudbi ima dve debelini plošče in sicer 6mm in 12mm. Sam mi je priporočal debelejšo ploščo, ki je profi zadeva, osebno pa sem skeptičen, saj za domačo uporabo, mislim da bi bila 6mm dovolj. Prednost debelejše je verjetno v tem, da dalj časa drži temperaturo, ampak je potrebno tudi več časa in energije, da jo segreješ. Ker vas je tukaj kar nekaj majstrov, ki se spoznate na peko, prosim za mnenje in izkušnje. Kaj kupiti?

Lp

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Prednost 12 mm je, da drži temepraturo, ko vržeš gor steak, bolj enakomerna razporeditev temperature (ni pod gorilcem bolj vroče kot ob strani) itd. Minus, rabi dlje da se segreje, pa težka je ko slon. Tko da bi bil sam na tvojem mestu tudi v dilemi. Bi ti rekel, da je 6mm dovolj, sam iskreno povedano bi me definitivno mikala 12 milimetrska. Moja je 6 mm, kar je definitivno nadgradnja Gorenčeve 4mm.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.219
1.364
113
Danes sem bil pri človeku, ki izdeluje žare na plin. V ponudbi ima dve debelini plošče in sicer 6mm in 12mm. Sam mi je priporočal debelejšo ploščo, ki je profi zadeva, osebno pa sem skeptičen, saj za domačo uporabo, mislim da bi bila 6mm dovolj. Prednost debelejše je verjetno v tem, da dalj časa drži temperaturo, ampak je potrebno tudi več časa in energije, da jo segreješ. Ker vas je tukaj kar nekaj majstrov, ki se spoznate na peko, prosim za mnenje in izkušnje. Kaj kupiti?

Lp

Jaz bi vzel 6, razen če je cena 12mm zelo mamljiva. Maš vrh glave za domačo rabo. Po mojem.

Koliko pa bo cena, če lahko vprašam?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.945
7.265
113
Govora je o dimenziji žara 45 x 45cm. Teža 6mm plošče je 12kg, 12mm pa 27kg in ima že povišane stranske robove. 12mm je za cca. 100€ dražja.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.945
7.265
113
Torej, zame 6 mm vrh kape. Steakov pa jaz pekel ne bom.
Dodatno kupim še žar na oglje od IKI-PRO in sem oborožen za vedno.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.219
1.364
113
Ne bos razocaran, jaz ga "poham" ze dve leti. Koliko pa si dal zanj? Da primerjam inflacijo :)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne bos razocaran, jaz ga "poham" ze dve leti. Koliko pa si dal zanj? Da primerjam inflacijo :)

Veš da moram pogledat, vem da mi je vrglo nek banner, Lesnina -25% in gratis dostava, mislim da je bil 299€. Skoraj prepričan sem. Sem pa hodil gledati tudi tega tahudega Webra Mastertouch in mi ni potegnil, panti dost slabši, netočni, tukaj ta LTŽ rešetka, pač boljše mi je izpadel ta Napoleon kot celota.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.219
1.364
113
Veš da moram pogledat, vem da mi je vrglo nek banner, Lesnina -25% in gratis dostava, mislim da je bil 299€. Skoraj prepričan sem. Sem pa hodil gledati tudi tega tahudega Webra Mastertouch in mi ni potegnil, panti dost slabši, netočni, tukaj ta LTŽ rešetka, pač boljše mi je izpadel ta Napoleon kot celota.

Da, litozelezna resetka je meni top. Ne malo vec dela z njo, vendar pa je rezultat meni boljsi.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun