Obujam temo... Nisem odpiral nove teme, ker je že v tej ravno pravšnja tematika..
Zanima me nekaj glede steakov... Doma si še jih nismo nekaj pripravljali. Ker imam v naši vasi kar nekaj vredu kmetov, bi se lahko zmenil za vredu domače meso.. Zanima me naslednje:
1. Je za stejke vredu mlajše meso ali starejše? Do katere starosti? Krava ali bik? (Upam, da ne sprašujem neumnosti, ampak pač ne vem)...
2. Je za stejke primerno tudi že zamrznjeno meso in potem odmrznjeno? Če je lahko odmrznjeno, zrežeš kos mesa v kose za stejke že preden ga zamrzneš ali daš raje večji kos mesa zamrznit?
3. Katere kose goveda so najboljša za steake?
4. Steak kot steak je goveje meso.. Se da podobno pripravit tudi kak svinjski kos? Tak bolj medium? Je pri svinjskem mesu tudi zaželjeno, da je meso v sredici še malo rdeče?
Kot sem že rekel, upam, da ne sprašujem neumnosti...