Zdaj je pa se mene prijelo, da Napoleona nabavim.
Idi si pogledat v Bauhausa, imaš oba in presodi. Cenovno sta tam tam.
Zdaj je pa se mene prijelo, da Napoleona nabavim.
Amen !to je težava forumov in spleta... nekdo brez izkušenj pljuva po izdelku, ki ga je za 10 min videl v trgovini.
IN potem se bo še skregal in prepričeval uporabnika, ki ima 5 in več let izkušenj na tem istem izdelku.
Sam zelo hitro vidim razliko med Webrom in nekim "kao" Webrom s ceno za 100€... Za pleh ne morem trdit, ker tukaj nisem strokonjak, se pa takoj vidi kakšna so kolesa, ročaji, dušilci,... in mreža za pečt...
Po dobrem letu redne uporabe, je Weber čisto enak, kot ob nakupu. Je sajast in mrežica je umazana, vendar ni niti pikce rje. Pri prejšnem mi je po letu uporabe že odstopila barva in pojavila se je rja.
Kar se mene tiče, jo lahko zlamaš samo če jo vržeš ob tla.
Večino svojega posla gradim na rostfreju, ampak za žar je pa edino gus dovolj dober. Čeprav je krhek.
Problem ltž rešetk je največkrat, da so preredke. V bistvu so tudi standardne NR rešetke iz fi 6 mm zelooo preredke - zaradi cene seveda. Imam kar nekaj dobrih povratnih informacij glede tega, kjer sem jim delal rešetko na medsebojni razdalji 5 mm. Cena seveda temu primerna, toda če ti možakar pri 75. letih in po ~20 letih uporabe potrdi - je treba verjeti.
Še bolje bi seveda bilo, če bi bila tista zgornja površina oblikovana ploskovno. Ravno zato so ltž rešetke boljše. Včasih so jih delali kar iz gus-elektrod (industrijska raba), ki so trikotnega preseka. Jih nobena moderna konfekcjiska ne doseže.
Sicer se pa slab delavec/kuhar itak vedno zgovarja na orodje ...
za Webre sem bral , je moral prilagajati pant, da je ulovil pravilno zapiranje / tesnenje.
Jaz sem gledal Napoleona na patent, pa ni OK zapiral. Kontra od panta je pokrov zeval...
Litoželezna rešetka je v marsičem prednost. Vsak pa sam ve ali se rabi ali ne, ampak za klasičen grill (čevapi, pleskavice, ražnjiči, steak) je precej boljša kot žičnata rešetka. Okoli čiščenja mislim da ni z nobeno rešetko problem, ker se očisti med peko, problem litoželezne je da zarjavi če ni ustrezno tretirana oz. vsekakor zahteva več pozornosti in časa.
(sem sam pred isto dilemo za letno kuhinjo na vikendu, pa mi nekako zaenkrat napoleon bolj ustreza, nisem pa še čisto odločen oz. imam v igri še kamado ligo)
Litoželezna rešetka je v marsičem prednost. Vsak pa sam ve ali se rabi ali ne, ampak za klasičen grill (čevapi, pleskavice, ražnjiči, steak) je precej boljša kot žičnata rešetka. Okoli čiščenja mislim da ni z nobeno rešetko problem, ker se očisti med peko, problem litoželezne je da zarjavi če ni ustrezno tretirana oz. vsekakor zahteva več pozornosti in časa.
(sem sam pred isto dilemo za letno kuhinjo na vikendu, pa mi nekako zaenkrat napoleon bolj ustreza, nisem pa še čisto odločen oz. imam v igri še kamado ligo)
In kako se LTŽ stvari tretirajo da ne zarjavijo? A rešetko na 2 dni mažem z bučnim oljem? WD? Če je to neko extra delo potem je to itak brezveze...