Jaz si pomagam s obročem od Jemie žara. Med žarom in pokrovom pride. Krasna zadeva za kokošnjake na piksni.
Se strinjam, če si res velik ljubitelj in imaš znanje, čas. Potem res rabiš 5 različnih variant. Pozabil si še pečičo na drva, za peko pice / kruhaMoje mnenje po kar nekaj letih je takšno, da za različne načine rabiš različne žare. Sicer se da improvizirat, samo to ni to. Sam imam doma klasično litoželezno plato, vrhunska stvar za marsikaj, potem imam bullet smoker, Webra GBS, ki je lahko tud smoker, v kamperju prevažam plinskega Webra, manjka mi pa klasični balkanski žar 100x70 z dovodom zraka samo zgoraj, z rešetko iz palic 8x8 ali celo 10x10 tri prste nad žerjavico. Tega imamva z mulcem namen sešvasat.
Tud to imam. Alfo enko. Se pa strinjam, Weber, ali katerikoli kettle žar je zelo lepa univerzalna stvar. Edin za balkan žar je pa treba mal čarat, ker dobi oglje vedno preveč kisika.Se strinjam, če si res velik ljubitelj in imaš znanje, čas. Potem res rabiš 5 različnih variant. Pozabil si še pečičo na drva, za peko pice / kruha
Webri / napoleoni so ravno toliko vsestranski, da jih za veliko različnih tehnik porabiš. Zato in zaradi kvalitete izdelave.
Zase vidim, da se lahko še veliko naučim na Webru in ne rabim trenutno drugega. Če bom pa imel na obisku profita -aka Kalbo, se bo pa moral pripraviti, da bo slabše jedel kot doma
kalbo: Kaj pečeš na plati?
Kokoš si sicer ne predstavljam na žaru, piščanc pa je šel nekako tako.A celo kokoš si že pekel na tem žaru? Kakšno težo? Kako dolgo se to peče?
Obstajajo zadeve, ki lahko zelo dobro pokrijejo vse. Recimo masterbuilt gravity serija. Temperatura je nastavljiva od 50 do 350 stopinj celzija, ima litozelezno resetko in litozeleno plato. Dela na oglje kamor dodas les, tako da ima low and slow ta prav okus. Problem je edin da so izven amerike dragi in da kvaliteta mal sepa. No men 560ga dela super ze drugo leto.
aha, so sle cene mal dol, k sm kupvou je blo okol jurja (v usa pa med razprodajami za 250 usd). Jst bi raj 800 pogledu, ker je mal bols narjen pa se plato ma.Majo pa vsi probleme z stikali, sam se da to prebrikrat.
da, segreje se zelo hitro. Prej sm mel proq smoker, sam tole odpre nove moznosti (reverse sear recimo).sedaj vem zakaj še nisem slišal za tega masterbuilt sem samo ceno pogledal in šel naprej
Da bi kupil nekaj takega, bi ga moral uporabljati vsaj 2 na teden celo leto... ali pa zelo drugačen dohodek
Razmišljam, ali je všeč logika avtomatike, ali mi je vseeno bolj všeč navaden raufnk, pa da s sinom (ravno prav star, da ga vse zanima) zakuriva in se druživa.
Ali je res tuk hiter, kot piše v opisu? Se ogreje? Je potem približno tako hiter kot plinski, samo na osnovi oglja ql
Poanta je v gornjem odgorevanju. Jaz podobno naredim v 57tki: napolnem 1 ali 2 košarici z ogljem in potresem z malo pepela, da se prehitro ne vname. Če nimaš brenerja, daš eno kocko na vrh in malo počakaš.Sem zdaj gledal enga balkanca k je mel katering na valeta after od smrklje. Širina 70, dolžina 2m. Rešetki dve lepo na tečajih iz polnih kvadratnih palic. Nobenih lukenj spodaj za zrak. Je samo natresel not tri vreče oglja iz Špara, po vrhu prkuril z brenerjem in to je blo to. Preden je začel pečt je med rešetkam kar s prijemalko mal pobezal po oglju. Pekel je 5 ur brez problema. V Webru ti tako oglje sam izpuhti. Podobne žare majo naši gasilci, sam da so še večji. Z mulcem imava enga takega polovičnega al pa še mal manjšega v planu sešvasat. Je že plan v glavi, sam voljo rabva. So pa nekateri taki žari obloženi s šamotom, pa je ta rekel, ma bezveze ti je to, težko ko svinja, pa še oladit neće. Ko je blo konc je z lopato odstranil oglje, med tem, ko je pospravljal posode se mu je žar ohladil in sva ga postavla v kombi. Še manj dela, kot s plinskim.