Kateri žar?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Nisem videl al pa se ne spomnim, da bi kdo kaj omenjal električne žare. Ena oseba me sprašuje kaj se splača od električnih in da so pocen. Na oglje noče, ker je to za na balkon v bloku. Za plin ni nič omenil. Kaj menite oz priporočate. Če se mi kaj sanja Weber za 300€ je preveč. Velikost ne rabi bit fi 60.

weber in nič drugega. Čeprav je dražji odtehta vse... Ga imam že par let in brez pripomb.

Prej sem imel od philipsa tisto žar ploščo, pa se ne more primerjat...
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Tudi tale električni žar ne izgleda slabo.Sicer sem bolj pristaš oglja ali plina, ampak ta je še pa meni všeč.


jaz sem imel tole
 

Tody

Zelenc'
28. maj 2020
13
0
1
Nevem sicer kaj pričakujete od električnega žara. Ampak če želite imeti "črte" na mesu, se kupi lahko taka ponev. Drugače sploh ne vidim smisla, razen to da če bi rad na hitro spekel nekaj mesa zunaj kjer imaš elektriko.
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ima kdo keramično plato, ponev, pekač za žar? se po teh keramičnih lahko obrača z kovinskimi predmeti, ali samo les/plastika?
 

sscott

Pripravnik
25. feb 2018
41
3
8
Mene pa zanima, če ima kdo Napoleon žar na oglje. Kvaliteta naj bi bila enaka kot Weber.

Gledam ta model
 

Brp500

Pripravnik
15. jul 2016
86
33
18
Mene pa zanima, če ima kdo Napoleon žar na oglje. Kvaliteta naj bi bila enaka kot Weber.

Gledam ta model

Ne poznam. Sem se pa v življenju preveč krat “opekel” zato, ker sem cincal za nekaj € ter kupoval kopje, ponaredke...
Lahko ti le rečem, da je Weber zakon. Pojdi v trgovino in oba dobro preglej, primerjaj ter oceni kvaliteto izdelave. Vsi, kateri imamo Webra ga hvalimo-vsi, kateri pa Napoleona pa njega. Razumeš, kaj hočem povedati
 

header

Fizikalc
28. okt 2013
556
33
28
Mene pa zanima, če ima kdo Napoleon žar na oglje. Kvaliteta naj bi bila enaka kot Weber.

Gledam ta model

Jaz imam tip PRO22K-LEG .
Odlična zadeva. velik plus proti Webru je po višini nastavljiva litoželezna rešeteka.
Dva prijatelja, ki sta bila na tečaju za žar pri Jezeršku sta mi dejala, da ga oni prav zaradi nastavljive rešetke bolj priporočajo kot Webra.
Jaz sem ga kupil pri https://grillheaven.at/holzkohlegrill-napoleon-holzkohle-kugelgrill-o-57cm.html za 299€ - brezplačna poštnina.
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Ta napoleon ima zgornjo rezo za zrak na sredini pokrov pa je fiksen. Ergo, ob indirektni peki bi naj reza bila nad mesom, da vlece zrak, dim cez meso. Pri napoleonu to ne klapa ravno, ali pac?
 

KejsiStoner

Pripravnik
15. nov 2007
180
6
18
Cabo Verde
Zdravo!

Prosil bi za pomoč, za tasta se kupuje namizni plinski žar - tak za postavit v letno kuhinjo, torej brez nog. Budget cca 100 eur, tako da nič pretiranega. Plata, ne rešetka.

Jaz itak prisegam na oglje, ampak tam je zadeva specifična, gre za pokrito teraso, tak velik balkon, ki nima izhoda na vrt in oglje in odprt ogenj ne prideta v poštev. Terasa je precej zaprta, pa še streha je iz lexana. Glede na to, da trenutno peče v pizza panih, bo vsaka nadgradnja presežek.

Gledam malo za žari od Gorenjca, Furlana, neki ima tudi Petrol trenutno v akciji. Ima kdo kaj podobnega, so kakšni plusi in minusi? Kolega fura nekaj podobnega, gor pripravlja vse od steakov, t-bone, ribe, zelenjavo, vse se da. Kar se meni osebno zdi, je pomembno da ima dovolj visok rob, ostalo pa nimam pojma...

Kaj pravite, kaj takšnega:
- https://www.gorenc.eu/plinski-zari/...adicija-fe/plinski-zar-Tradicija-40-fe-plosca
- https://www.mimovrste.com/plinski-z...amizni-plinski-zar-tradicija-65-siv-fe-plosca
- https://furlan.si/izdelek/namizni-plinski-zar-p450/
- https://eshop.petrol.si/sl/petrol/p...--zelezna-plosca--policka-pbl242907/PBL242907
(verjetno se da noge pri zadnjem odstraniti in se ga da brez problema postaviti na pult?)

Hvala za vsak nasvet :)
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Od Gorenca je zelo pogojno namizni. Kakšno bolj občutljivo površino boš zakuril ali poškodoval.
Ja, S gorilec je boljši, ker imaš bolj enakomerno porazdeljeno toploto. Obstaja še U gorilec, kjer imaš bolj in pa manj vroče cone. Ko se navadiš je ok tudi to.
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.136
3.880
113
Od Gorenca je zelo pogojno namizni. Kakšno bolj občutljivo površino boš zakuril ali poškodoval.
Ja, S gorilec je boljši, ker imaš bolj enakomerno porazdeljeno toploto. Obstaja še U gorilec, kjer imaš bolj in pa manj vroče cone. Ko se navadiš je ok tudi to.

Gorenc z U gorilcem je za en qrac. Razen če je komu fajn da na 40x40 plati peče vsako ribo posebej, čeprav je placa za 4. Skrajno leva se lepe peče in speče, ostale tri se pa cmarijo, čeprav je plin na ful odprt. Za jajca, hrenovke in čevape je pa ok, tako kot vsak drug.