Cenejša zadeva je bolj bulšit, tko pri smokerjih, kot pri žarih.Ali pa najprej kupiš cenejšo zadevo, da vidiš sploh kaj ti je ok in kaj ni in šele kasneje ko točno veš kaj bi rad, nabaviš dejansko kvalitetno/dražje.
Cenejša zadeva je bolj bulšit, tko pri smokerjih, kot pri žarih.Ali pa najprej kupiš cenejšo zadevo, da vidiš sploh kaj ti je ok in kaj ni in šele kasneje ko točno veš kaj bi rad, nabaviš dejansko kvalitetno/dražje.
Nekateri niso pripravljeni plačati toliko, ker enostavno ne pečejo redno in raje porabijo razliko v denarju drugje. Jim je fake weber več kot dovolj dobra zadeva.Cenejša zadeva je bolj bulšit, tko pri smokerjih, kot pri žarih.
Pol pa še ...47-ka je doma. Popoldan jo sestavim in jutri še upam, da pridem do stolpa za prižiganje in še nekaj ostale opreme. Uletim kar v merkur.
V 47 kompaktu boš bolj težko kej konkretnega indirekt spekel, ker ima kompakt zelo nizek pokrov. Kaka bedrca, perutničke še, za ostalo je 57 klasik ali GBSTo je 47-ka ? Idejo za mizo si mi ukradel Je pa včeraj bila prva peka, nič zahtevnega, samo čevapi, piščančji ražnjiči, nekaj klobasic in zelenjave. Zaenkrat več kot zadovoljen.
Samo nasvet je bil in to dobronameren in podprt z izkušnjami. Bolje enkrat kvalitetno, kot 5krat šrot. Mimogrede, stran sem v 20 leti vrgel vsaj 10 čip žarov.Nekateri niso pripravljeni plačati toliko, ker enostavno ne pečejo redno in raje porabijo razliko v denarju drugje. Jim je fake weber več kot dovolj dobra zadeva.
Včasih imam občutek, da nekateri mislijo, da obstaja le weber in je vse ostalo totalni šrot. Niti faking posoda za prižiganje oglja več ni ok, če ni webrova. Pa niti približno to ne leti na tebe kalbo ali kogarkoli drugega tukaj. Le vsesplošna osebna opazka, sedaj ko je grillanje postalo tako razširjeno in popularno.
Samo nasvet je bil in to dobronameren in podprt z izkušnjami. Bolje enkrat kvalitetno, kot 5krat šrot. Mimogrede, stran sem v 20 leti vrgel vsaj 10 čip žarov.
Za izključno direktno peko pa Weber itak ni najboljša izbira.
Kar se dimnika za prižiganje oglja tiče. Tako webrov, kot un iz Merkurja bosta enako dobro prižgala oglje. En stane 10-15 EUR, drugi 30 s priloženimi briketi za enkratno peko vred. Prvi bo po dveh treh sezonah za v smeti, drugi bo čez 10 let še vedno tak kot je bil prvo leto.
Kolega je kupil, takrat kot jest Webra, tisto sranje od Jamiea Oliverja..... Prvo leto je veselo pekel, seveda se je zaje..piii ker mu nikakor ni temperature držal, pol je začel rjavet, pol mi je pa odletel en kos, ki ga ne more dobit in je zabrisal zadevo v smeti. Mislim da v treh do 4 letih kupil zdaj že tretji čip žar, ker za Webra pa on itak ne peče zadost......
Vsak se pa seveda sam odloči, v kaj bo vložil svoj denar. Če pa nekdo vpraša, mu pač povem svoje izkušnje in ugotovitve. Koliko kdo posluša je pa drugo vprašanje.
Se strinjam. Večkrat sem se že opekel pri nakupih, ker sem cincal za par evrov. Na koncu vrgel stran in kupil pravo stvar. In mi je računica pokazala, da sem vrgel precej več denarja, kot pa, če bi takoj kupil pravo stvar. Tudi pri roštiljih je bilo enako. Imel sem že vse mogoče žare po obliki in kuriščih. Na koncu me je sin začel masirat, da namesto betonskega spomenika raje investiram v Webra. Hotel sem zazidat veliko kombinacijo za oglje, pico in podpeko. Nato sem Webra kupil - 57 tko in jo vgradil v mizo na kolesih lastne izdelave. Pečem v njem pa prav vse. Meso, pizze, kruh, ribe... Najbolj me je navdušil Worteks za indirektno peko. Tudi navadni briketi v njem gori zelo počasi in z lahkoto nadziram toploto. Ostane pa skoraj cela rešetka za pečenje.V 47 kompaktu boš bolj težko kej konkretnega indirekt spekel, ker ima kompakt zelo nizek pokrov. Kaka bedrca, perutničke še, za ostalo je 57 klasik ali GBS
Več ali manj kvalitetni briketi niso spojeni s kemijo ampak nekim naravnim vezivom (recimo škrob). Je sicer res da to ni optimalno, ima pa določene druge prednosti.
Za smoker uporabljaš oglje? Za low'n'slow? To potem vsake tri ure nabašeš par skrbno izbranih palčk oglja ali kako? Oglje prvič ni enake oblike (težko nadzirat gorenje), gori mnogo prehitro in daje preveč temperature ter polsedično prehitro zgori. Za žar/grill je ok ga tudi sam preferiram, za smoker pa no-go.
Smoker mi recimo drži poleti z celo košaro briketov med 12-14h kar pomeni da lahko zvečer zakurim in drug dan za kosilo je stvar narejena brez da bi moral kaj nadzirat.