Katere smuči?

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Samo med SW 12 in Race Waveflex je pa ogromna razlika.
confused-1.gif

Lahko poveš kakšna?

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Gledam zdaj na bolhi oglase za elan smuči pa me zanima kako se lahko prodajajo nove smuči elan slx za 400€ ali npr. elan sl za 350€. Kaj je to ukradena roba??

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
lahko so ukradene, lahko jih prodaja folk, ki dela u Elanu in jih dobijo za smesno ceno, lahko so jih delavci dobil za bozicnico
smile-1.gif
, lahko so jih preko kluba dobili pocen/zaston, lahko so sli v hervis kupit robo in kupili 3 pare smuci, enega dobili zastonj...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Evo.. Dopust je mimo in s tem tudi tedensko mučenje mojih novih Elank Speedwave 12.

Smučka je enkratna. V primerjavi z mojo prejšnjo Integro 6, je kot noč in dan. Smučka se dobro oprime podlage, se lepo zarije, kar pomeni da ne oddrsava, ter je z njo pravi užitek delat dolge zavoje. V bistvu te smučka sama sili da voziš po robnikih, za kar sem prvo uro rabil da sem se navadil, ker sem bil do sedaj navajen bolj vožnje z oddrsavanjem. Tudi to je res da je smučka relativno hitra, kar se je poznalo da sem ob enakem stilu vožnje, svoje kolege vedno pustil za seboj. Sicer to ne velja kot hvala, ampak zanimiv podatek, da z njeno stabilnostjo in natančnostjo zavoja izgubiš občutek za hitrost.
Pohvalil bi tudi stabilnost na bolj razriti progi, ker preko grbin letiš brez pretresov. Namreč pri Integri se mi je dogajalo, da mi je po grbinah metalo smučko kot metulja v vetru. Sedaj tega ni več. Variabilni radij tudi dovoli, da lahko odpelješ tudi slalomske zavoje, kar je na večjih strminaj lepa lastnost, ker lahko upočasniš vožnjo in kljub temu uživaš, ker te amučka lepo vrne iz enega zavoja v drugega.
Edino smučarjem lažjim od 80kg bi priporočal SW10, če niso res extremisti.

Torej, z smučko sem več kot zadovoljen in vsa pohvala Elanu.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Pa da še jaz pristavim piskrček... Po parih letih se spet spravljam na smuči in se odločam za nakup novih. Do sedaj sem smučal na Elan PSX (polkarving), ki so stare skoraj 10 let.

Po pregledu internetnih strani in trgovin se mi zaenkrat najbolj primerne zdijo Elan Mag 72 TMD , ki so v Intersportu tudi v akciji za 180 EUR. Danes pa je prišla domov tudi reklama Hervisa, ki ponuja Elan SpeedX GT za 160 EUR.

Po pogovoru s parimi prodajalci so mi svetovali serijo Mag ali Magfire. Kaj pa vaše mnenje?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.021
10.764
113
kod Džej-Zija
Odvisno je od tebe, kaj bi rad. Magfire so all-mountain smuči, so precej široke in je zato s koleni treba narediti večji odklon, da jih postaviš dovolj na robnik, da lahko dobro karvaš. Po drugi strani se v celcu solidno obnesejo.

Torej, če bi rad vozil samo po smučišču in bi rad karval, ti raje predlagam Speedwave. Magfire vzemi le, če boš vozil po celcu ali po kuclih. Za samo smučišče so Speedwave bolj "prijetne za uporabo", manj je treba vložiti napora in znanja za isti učinek. Ko pa imaš smučko na robniku, se tako Speedwave kot Magfire peljeta odlično.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Vsem ki ne znajo dobro smučat odsvetujem številke smučk od 8 naprej, neglede na težo.

Ko smuča prav zagrabi na umetni podlegi in nisi dovolj podkovan, da veš sprostiti ali zaključiti zavoj, kolena grejo adijo(veliko je tega).

Vozim Rossignol 9xTI in sem jo po res dobrem servisu vozil 2 dni kot nor in užival kot nor (več kot 40km downhill/dan), ugotovil da je tretji dan že bil robnik precej načet, vendar še vedno preoster za moje utrujene noge.

Večkrat sem se zalotil, da je smuča hotela drugam in je že španalo vezi v kolenu.

Ne pretiravajte s trdoto, raje servisirajte robnike kot je treba pa tudi številka 6 ali 8 več kot zadovolji.

Lp

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Kam bi pa uvrstil smuči serije SpeedX?

Od Speedwave pa verjetno zame pride v poštev 8 ali 10. Imam okoli 90 kg, zato bi bla verjetno boljša izbira 10.

Res sem čisto zmeden :S

Speedx so začetni rang Elanovih smuči. To ti že sama cena pove. Za moje pojme so namenjene slabšim smučarjem ali tistim ki se smučat komaj učijo. Sedaj je odvisno kakšen smučar si. Če se smučaš že 10 let in to bolj aktivno, ti vsekakor priporočam SW12, sploh glede tvojih kilogramov. Če pa si bolj lahkotni smučar in smučaš parkrat v sezoni bo 10tka tudi dobra. Če si pa smučar ki se postavi na smučke enkrat letno pa je spet Speedx dovolj dobra. Vse je odvisno od tebe.
Za sebe vem da mi je SW12 zelo dobra. Imam pa 87kg in lahko rečem da dobro smučam. Tako smo si kolegi med smučanjem na progi zamenjali smučke in sem si nataknil Atomic (nekaj)3. Saj je res daje smučka lahka, lahkotna, ob počasni vožnji se z njo igraš. Ko pa hočeš malo bolj pritisnit, pa se ne zgodi nič. Da ne govorim o ledi ali umetnem snegu. Tukaj totalno odopove. Če primerjam z čevlji bi rekel da je razlika taka kot bi po snegu hodil s teniskami ali po drugi strani z derezami. Spet pa se tukaj najdejo nekateri ki pravijo da je SW12 prmehka, SW14 jim je tak za silo, ozirajo pa se za Race modeli. Jaz pa pravim, da med rekreativci je SW10 ali 12 zelo dobra. Sicer se mi zdi da je SW12 kar težka smuča (po kilogramih), verjetno tukaj tudi doprinesejo integrirane vezi. Verjetno pa če bi bila lažja, nebi več imela takih lastnosti, kot jih ima.

V glavnem izbira smučke je odvisna od smučarja. Jaz rad med vožnjo pritisnem, se nagnem, na strmem pa zaslalomiram. Sicer me na začetku malo hebe moč in kondicija, na koncu sezone pa gre nekako, hebat ga, pač pisarniško delo človeka zelo omehča.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Smučka je enkratna. V primerjavi z mojo prejšnjo Integro 6, je kot noč in dan.

smile-1.gif
primerjaš pa.....ne rečem če bi imel prej integro CRX vs SW12.....6ka je pa mal.......hobby smučka....za nedeljske smučarje

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Večkrat sem se zalotil, da je smuča hotela drugam in je že španalo vezi v kolenu.

Ne kupuj si športnih dil če jih ne znaš vozit
evil.gif

Lahko pa je krivo tudi si navajen še "olskool" smučanja pa delaš zavoje s smučkami še na " V" ....al pa enostavno voziš še z nogami preveč skupaj...pomaga posnetek z kamero pa ti bo vse jasno

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Se jaz bi potreboval nove smuci in sicer za oceta. Visok je 184 cm in ima okoli 90 kg. Letos se je odlocil, da bi ponovno smucal, vendar ne vem kaj naj mu kupim. Star je dobrih 50 let in ne pozna nove tehnike smucanja, smucal je se old school tehniko na elanovih smuckah se iz 80 oz. 90ih, kaj ti jaz vem.

Nasveti? Denar nekako ni tezava, ker smo pripravljeni na komplet investicijo, ki je na zacetku vedno malo vecja.

Kaj pa kaksni scitniki? Celada sigurno, morda se kaksna zelva? Hvala za odgovore.

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Mava fotre tm tm.......moj sicer ex učitelj smučanja......se je že dobro privadil na nov slog....

Ker je bil vedno entuzijast in v top kondiciji je bil vedno na tekmovalnih smučkah in pancerjih......hvala bogu imava školjko pancerja enako ( minimalna razlika v št. noge).....tako da si lahko izmenjujeva smučke.....on ima GSX jaz SLX

Kaj opažam........da ima pri mojih lopatah ( SLX ) probleme z repi.......pač velikokrat mu potegne noge klasično še na V oz z drugimi besedami...ne uspe mu vedno vozit po obeh smučkah...posledica je da si zadaj hodi po smučkah
smile-1.gif

Tudi sedaj ko je bolj v letih jaz vozim z njegovimi tekmovalnimi pancarji ( atomic sport II ) on pa ima moje rekreativne.....

Pred kratkim sem mu tudi za RD kupil želvo......ker je bil že 2 žrtev bordarjev in mu ni blo najbolj prijetno....sploh ne za njegova leta!

Tako da ti svetujem želvo.......kake rekreativne (udobne) pancarje....lahko tudi za bolj zahtevne rekreativce če je še pri ta bolj zagretih
evil.gif

In pa smučke glej bolj v "polcarving formatu" ( glej za manjšimi lopatami!!! ) ....če praviš da je bil še oldskool na ploh dilcah

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mava fotre tm tm.......moj sicer ex učitelj smučanja......se je že dobro privadil na nov slog....

Ker je bil vedno entuzijast in v top kondiciji je bil vedno na tekmovalnih smučkah in pancerjih......hvala bogu imava školjko pancerja enako ( minimalna razlika v št. noge).....tako da si lahko izmenjujeva smučke.....on ima GSX jaz SLX

Kaj opažam........da ima pri mojih lopatah ( SLX ) probleme z repi.......pač velikokrat mu potegne noge klasično še na V oz z drugimi besedami...ne uspe mu vedno vozit po obeh smučkah...posledica je da si zadaj hodi po smučkah
smile-1.gif

Tudi sedaj ko je bolj v letih jaz vozim z njegovimi tekmovalnimi pancarji ( atomic sport II ) on pa ima moje rekreativne.....

Pred kratkim sem mu tudi za RD kupil želvo......ker je bil že 2 žrtev bordarjev in mu ni blo najbolj prijetno....sploh ne za njegova leta!

Tako da ti svetujem želvo.......kake rekreativne (udobne) pancarje....lahko tudi za bolj zahtevne rekreativce če je še pri ta bolj zagretih
evil.gif

In pa smučke glej bolj v "polcarving formatu" ( glej za manjšimi lopatami!!! ) ....če praviš da je bil še oldskool na ploh dilcah

upam da mu ne svetuješ kakšnih gsx smuč!!

jst bi bolj priporočal recimo sw10 al pa mogoče kakšne nepreveč trde magfire.
od gsx pa slx pa daleč stran....

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
sam nevem......sem sw gledu pred dvema urama v izložbi v kranjski.......to so še večje lopate od SLX
confused-1.gif

Če je njegov fotr navajn na plohe iz 80`s mu bo to delal ornk probleme.......da ne govorim za kako razrito progo k z lopatami zajemaš vse kucle pa te na nos meče........

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
potem pa najbolje da kupi ene stare smuče, recimo iz časov mateje svet. bo najlažje odrsaval.

ti bi začetniku priporočal gsx smuče? vsaka čast!

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
bonk.gif
podrobneje poreberi.......opisoval sem samo problem ki (lahko) nastane če daš nekomu ki je 40 let vozil ( moj oče) na ploh dilcah lopate na noge.........ni blo nobene sugestije