Katere smuči?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
speedwave pretrde? maš 4 različne modele...tko da ne verjamem da ti bodo vse pretrde.
tud elan ima 165dolžino...
tudi poceni jih lahko dobiš če malo pogledaš naokoli.

zakaj bi kupoval elan? zato ker so tolk dobre kot tuje..pa še naše so :)

Boli me k... kje so narejene ...
Tule so mi "svetovali" 12 ali 14. 12 sem sprobal, so trde kot kamen.
Na elanovi spletni strani so samo 160 in 168 dolžina ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Hvala, sem s svojim smučanjem čisto zadovoljen in mi nudi dovolj užitka.

ant: itak da ne bom sedanjih smuči metal stran - se pa počasi oziram za novimi. Če ne drugega, da vsaj vidim, kaj sprobat (sedanje sem našel bolj po sreči, kot da bi mi kdo svetoval). Moje bodo prej ali slej zrele za zamenjavo, pa se mi zdi čisto OK, vedek, kaj naj še probam sprobat, da se ne bom naslednjič spet na srečo zanašal.
Sem upal, da bom tule dobil kako informacvijo, pa se izkaže, da vsi naprej tiščijo speedwave (oz nasploh elan, drugih znamk nihče niti ne omeni, kot da je elan edini), da me pošiljajo na tečaje in da mi dopovedujejo, da imam prekratke smuči. Nasvet točno eden (elanke), ko napišem, če je še kaka druga alternativa, ker mi te pač niso OK oz so pretrde, pa spet same bedarije ... Vse kar rabim pa je, da mi tisti, ki se na smuči spoznajo bolje tule (ne le na elanke, na smuči nasploh) dajo par idej, kaj poiskat za sprobat ...

ant

Pripravnik
Tudi jaz se strinajm z zadnjo izjavo, ker je očino, da ne carvaš in mi potem ni jasno kaj rabiš nove smučke, saj nebi ničesar pridobil, kvečjemu minus v denarnici.

Sicer pa sem si pogledal karakteristike metronk in moram reči, da so kar fajn smučke. Več je napisano tukaj: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=16886

Dodatek: Pred letom dni sem testiral kar veliko smučk. Najboljše so mi bile sw 12. Lahko pa ti še priporočam nordica spitfire dobermann, ki so tudi nore smučke, take divje. Všeč so mi bile tudi rosignoll zenith 9 (mogoče9.5), medtem ko so mi bile z6 premehke. Testiral sem tudi Fisher race serijo, ki je bila zame pretrda enako pa so mi bile čudne tudi techno pro xt500.

Torej meni je najbolj sedla sw 12 ker se je peljala kot po tračnicah, primerna za bolj veleslalomske carving zavoje in ne preveč utrujajoča.

Na koncu sem kupil elan magfire 12, saj sem jo dobil po zelo ugodni ceni. S smučkami sem super zadovoljen, čeprav niso tako agilne kot SW serija. So pa kot tank za po kuclih, saj jih sploh ne čutiš
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Evo, točno take mam in sem zadovoljen.

Zakaj nove? Sem že napisal: prej ali slej jih bo treba menjat (robniki niso večni). Recimo da bodo še za eno sezono, ptem je že vprašanje. Če čem potem do dilc prit poceni, se plača kupit 1 ali 2 sezoni star model, kar pomeni tisto, kar je zdaj zunaj in kar pride za naslednjo. In zato sem malo povprašal.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Nameravam nabaviti nove smučke Nordica doberman spitfire CA, pa me zanima če je kdo kaj več testiral. Sicer sem jih sprobal in so mi super vodljive za moj stil smučanja srednje hitrih do hitrih zavojev. Me pa zanima kako se obnesejo na težjih, zjebanih terenih in na ledu. Sem nekje prebral da je dila bolj za lahke smučarje jest imam sicer 80 kg 182cm, pa pancerje trdote 110 flexa. Se bojim da dila ne bo šla lepo čez pukl po domače povedano, ker je precej lahka.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Oprosti, ampak iz tvojega pisanja je več kot očitno, da o smučanju in smučeh nimaš pojma, tako da je nasvet s tečajem še kako na mestu.

Če potegnemo analogijo iz tvojega področja - ko tarnaš, da je SW 12 trda, je ravno tako, kot bi jamral, da te moti C5, ker je pretrd in da bi raje nekaj mehkega in udobnega, kakšnega Lotusa recimo.

Še en nasvet, ki bi ti lahko prišel prav; vzemi tiste, ki so ti najlepše.