Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Speedwave sem sprobal lani, čisto pretrde. To sploh ne zavije. Ni šans.
Sicer mi pa elan ne sede, ker med 160 in 168 nima vmesne dolžine. 160 mi je premalo, 168 (recimo magfire) imajo ful velik radij ...
Itak pa ne vem, zakaj bi elanke kupova.
Odgovor na, zakaj bi Elanke kupoval je, zato ker so vsaj enako dobre kot konkurenca, hkrati pa pripomoreš k slovenski gospodarski rasti.
Jaz osebno vozim Elanke odkar sem kot otroček pred 30 leti stopil na dilce. Med tem sem za kak dan sprobal tudi kakšne Atomic in Rossignol in moram priznat, da ne vidim razloga zakaj bi kupoval tuje, če je domače vsaj tako dobro. Še posebno ti novi modeli z waveflex tehnologijo lahko rečem da so enkratni.
Speedwave res niso neke hudo trde, saj so narejene za rekreativce. Pač vzameš mehkejšo, saj imaš 4 trdote. Speedwavke bi pa naj vse imele enak radij, neglede na dolžino. Meni je 12 za umetni sneg svetovna, ful dobro prime, na mehkem, naravnem, novozapadlem pa bi rekel da je znosna ni pa idealna. Seveda nikoli ne moreš najt idealne trdote za vsak teren. Vzameš pač nek kompromis, glede na to kje največ smučaš. Jaz recimo največ smučam na Pohorju, kjer je večinoma umeten sneg, in 6 dni dopusta v Italiji, kjer pravtako poskrbijo za trdnejši teren in tukaj se mi smučka odnese fantastično.
Sem pa bil en dan na Kaninu in je ponoči ravno zapadel sneg, tam pa moram priznat da ni bilo užitka, ker so se kupi naredili že po pol ure, po dveh urah pa so bili kupi visoki tudi po tričetrt metra. Sicer ne vem katera smučka bi se sploh v takih razmerah dobro odnesla, razen tiste za freeride.