Katere smuči?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Koliko stanejo?

V Sport 2000 sem kupil SW10 za 201 EUR, v drugih trgovinah pa so v akciji za cca 310 - 330 EUR.

Vau, super ugodno!

A to sedaj v casu razprodaj? Nameravam iti na eno razlicico SW naslednje leto, pa vidim, da se bo splacalo pocakati na Sport 2000. Ze letos sem kupil Dalbellove pancerje tako ugodno, da sem razmisljal, ce gre za ponaredek, pa Cratonijevo celado za 45 EUR... kdo ve v cem je catch, da imajo tako ugodne cene? Razen tega, da prodajalci v glavnem nimajo kaj dosti pojma kaj sploh prodajajo...
grin1.gif

lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Stacuna in prodajalci so poden. Nikjer nobenega, ker se zabavajo po voki tokijih, stacuna pa nabasana, blagajna na drugi strani etc. Ampak se najde kaj ugodno.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Vau, super ugodno!

A to sedaj v casu razprodaj? Nameravam iti na eno razlicico SW naslednje leto, pa vidim, da se bo splacalo pocakati na Sport 2000. Ze letos sem kupil Dalbellove pancerje tako ugodno, da sem razmisljal, ce gre za ponaredek, pa Cratonijevo celado za 45 EUR... kdo ve v cem je catch, da imajo tako ugodne cene? Razen tega, da prodajalci v glavnem nimajo kaj dosti pojma kaj sploh prodajajo...
grin1.gif

lp

Ja to je bilo 14 dni nazaj... Sem pa dobil zadnje, ki so bile dolžine 168 cm. Ostale so jim samo še 178 cm. Drugače pa je bila prva akcijska cena 420 EUR, druga 330 EUR, sedaj so dali pa še 40% popusta in so bile 201 EUR.

Nevem, kako jim uspe dati tako odlično ceno ampak se ne pritožujem. Sem tudi sam gledal Dalbello pancerje ampak bodo te moji še zdržali vsaj eno sezono. Čelada mi pa tista ni pasala na glavo tako da zdaj iščem drugo, verjetno bom vzel kar Alpino.

Drugače pa sedaj spada Sport 2000 pod okrilje sportsdirect.com

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Tudi jaz bi rabil kakšen nasvet:
kupujem smučke za ženo, rabil bi pa kakšne
"lahke" smučke, s katerimi ni potrebno veliko napora.
Ni ne vem kako dobra smučarka, ne divja (zlahka po strmini).
aja, pa še poceni mora bit.
grin1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Vau, super ugodno!

grin1.gif

lp

Ja to je bilo 14 dni nazaj... Sem pa dobil zadnje, ki so bile dolžine 168 cm. Ostale so jim samo še 178 cm. Drugače pa je bila prva akcijska cena 420 EUR, druga 330 EUR, sedaj so dali pa še 40% popusta in so bile 201 EUR.

Nevem, kako jim uspe dati tako odlično ceno ampak se ne pritožujem. Sem tudi sam gledal Dalbello pancerje ampak bodo te moji še zdržali vsaj eno sezono. Čelada mi pa tista ni pasala na glavo tako da zdaj iščem drugo, verjetno bom vzel kar Alpino.

Drugače pa sedaj spada Sport 2000 pod okrilje sportsdirect.com

V petek, 5.2. ni bilo nic ves od SW na razpolago, vsaj videti ne (razen ce jih skrivajo zadaj...). Ce ne bi prec vzel SW10 176cm zase
frown-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Gruntam, da bi bil počasi čas za nove smuči - po 3 sezonah. Če seveda najdem kaj vsej pribliæno tako dobrega in cenovno OK.
Zdaj imam Atomic Metron 9 Power Puls, dolžina 164 (radij 12) ... Enkrat sem ene demo v avstriji na smučanju sprobal in jih konec sezone kupil ... Najboljša odločitev doslej ..
Če bi iskal alternativo kam pogledat?
Aja: 190, 100 kil, srednja žalost od znanja (kak ovinek ali 5 na robniku rata, če ni prestrmo in če se mi ne zdi prehitro ali preledeno, če je treba, pač malo oddrsavamo) ... Pa moči ni na pretek ... In raje vidim, da so mehkejše (pač malo drsi na ledu, so what), samo da se da tudi pri manjših hitrostih lepo peljat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Gruntam, da bi bil počasi čas za nove smuči - po 3 sezonah. ...... Enkrat sem ene demo v avstriji na smučanju sprobal in jih konec sezone kupil ... Najboljša odločitev doslej ..

Zakaj nove če si z obstoječimi super zadovoljen
sprasujem se.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Po treh sezonah (pa ko sem jih kupil, so bile leto star model, skupaj torej vsaj 4 leta stara tehnologija) zna biti zunaj kaj novega, še boljšega ... Ampak odkar imam te dile, še nisem sprobal kakih drugih (razen kupa race in nevemkajše dilc - zaradi radovednosi, ne zato, ker bi mi lahko sutrezale, vse to je zame pretrdo in preagresivno).
In se pač malo oziram okoli - prej ali slej bo treba menjat ... Ugibam, da zna obstajat kaj, kar je še lažje, enako mehko, a torzijsko še bolj togo. Itd ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Aja: 190, 100 kil, srednja žalost od znanja (kak ovinek ali 5 na robniku rata, če ni prestrmo in če se mi ne zdi prehitro ali preledeno, če je treba, pač malo oddrsavamo) ... Pa moči ni na pretek ... In raje vidim, da so mehkejše (pač malo drsi na ledu, so what), samo da se da tudi pri manjših hitrostih lepo peljat.

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ugibam, da zna obstajat kaj, kar je še lažje, enako mehko, a torzijsko še bolj togo. Itd ...

grin1.gif
mislim da si torzijsko omejen z zgornjim znanjem ki si ga navedel........tud teža smučk razen ko stojiš v vrsti za gondolo pri samem smučanju nima veze ker jih maš etak na tleh!

Edin kar boš pridobil bo 400-600eur manj v denarnici........pa za šankom se boš lah s kakimi purgerji tekmoval....tist k ma slabšo opremo da za rundo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
400-600€ itak ne dam, sedanje sem z vezmi vred (itak je komplet) dobil za 200.
Torzije nikoli ni premalo, pravijo. Vzdolžno imam pa rad mehke, da se ni treba matrat.
S purgerji ne rabim tekomvat, hvala. Bi takoj popušil pri rundah ...

Skratka, ne rabim nasvetov ali kupit ali ne, zbiram le info, kaj bi bilo za poiskat za sprobat ... In če mi sede in če najdem po OK ceni, še kupit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Speedwave sem sprobal lani, čisto pretrde. To sploh ne zavije. Ni šans.
Sicer mi pa elan ne sede, ker med 160 in 168 nima vmesne dolžine. 160 mi je premalo, 168 (recimo magfire) imajo ful velik radij ...
Itak pa ne vem, zakaj bi elanke kupoval ... Pa še težko jih poceni dobiš ...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
speedwave pretrde? maš 4 različne modele...tko da ne verjamem da ti bodo vse pretrde.
tud elan ima 165dolžino...
tudi poceni jih lahko dobiš če malo pogledaš naokoli.

zakaj bi kupoval elan? zato ker so tolk dobre kot tuje..pa še naše so :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Speedwave sem sprobal lani, čisto pretrde. To sploh ne zavije. Ni šans.
Sicer mi pa elan ne sede, ker med 160 in 168 nima vmesne dolžine. 160 mi je premalo, 168 (recimo magfire) imajo ful velik radij ...
Itak pa ne vem, zakaj bi elanke kupova.

Odgovor na, zakaj bi Elanke kupoval je, zato ker so vsaj enako dobre kot konkurenca, hkrati pa pripomoreš k slovenski gospodarski rasti.

Jaz osebno vozim Elanke odkar sem kot otroček pred 30 leti stopil na dilce. Med tem sem za kak dan sprobal tudi kakšne Atomic in Rossignol in moram priznat, da ne vidim razloga zakaj bi kupoval tuje, če je domače vsaj tako dobro. Še posebno ti novi modeli z waveflex tehnologijo lahko rečem da so enkratni.

Speedwave res niso neke hudo trde, saj so narejene za rekreativce. Pač vzameš mehkejšo, saj imaš 4 trdote. Speedwavke bi pa naj vse imele enak radij, neglede na dolžino. Meni je 12 za umetni sneg svetovna, ful dobro prime, na mehkem, naravnem, novozapadlem pa bi rekel da je znosna ni pa idealna. Seveda nikoli ne moreš najt idealne trdote za vsak teren. Vzameš pač nek kompromis, glede na to kje največ smučaš. Jaz recimo največ smučam na Pohorju, kjer je večinoma umeten sneg, in 6 dni dopusta v Italiji, kjer pravtako poskrbijo za trdnejši teren in tukaj se mi smučka odnese fantastično.
Sem pa bil en dan na Kaninu in je ponoči ravno zapadel sneg, tam pa moram priznat da ni bilo užitka, ker so se kupi naredili že po pol ure, po dveh urah pa so bili kupi visoki tudi po tričetrt metra. Sicer ne vem katera smučka bi se sploh v takih razmerah dobro odnesla, razen tiste za freeride.

Nazadnje urejeno:

ant

Pripravnik
S tvojimi 190 cm bi bile 168 cm smučke že skor premajhne. Glede na to, da so ti sw pretrde (katere pa si testiral?), ti predlagam, da ostaneš na sedanjih smučkah, saj nima smisla menjat, če si zadovoljen. Predlagali smo ti ene izmed primernejših smučk glede na tvojo kilažo in višino. Pa ravno speedwave serija je znana po tem, da je glede na torzijsko stabilnost dokaj mehka.

Z mojimi 80 kg mi je bila sw 12 ravno pravšnja in nič pretrda.