Kakšne smuči priporočate za modela, ki ima 2m in 120kg+? Zdej je mel neke elanke tekmovalne, stare 10 let, pa bi kej novega nabavil. Kaj ima na izbiro? Je pa dober smučar drugače.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
podrobneje poreberi.......opisoval sem samo problem ki (lahko) nastane če daš nekomu ki je 40 let vozil ( moj oče) na ploh dilcah lopate na noge.........ni blo nobene sugestije
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Smučka je enkratna. V primerjavi z mojo prejšnjo Integro 6, je kot noč in dan.
primerjaš pa.....ne rečem če bi imel prej integro CRX vs SW12.....6ka je pa mal.......hobby smučka....za nedeljske smučarje
Hvala za odgovor. Kaj pa pomeni tisti +/-X? Recimo kaka je razlika med GSX in GS oz. SL in SLX?Citat:
Model mora že zarad same teže ( tudi v primeru ČE ne bi bil dober smučar ) gledat za tekmovalnimi modeli SL/GS +/-X al pa vzet sw 14-12.
Vse ostalo se bo zvijal pod njim
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Kaj pa recimo med speedwave 14 in SLX? Al je SW 14 bolj rang SL? Je veliko razlike? Torej za modela ki ima 2m in 120kg+, je boljša izbira X? Pa najdaljša možna smučka ne?
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Še en, ki rabi nasvet: 195cm, pod 80kg, do zdaj užival na salomon crossmax (mislim da rdeče-bele x8, pač neke mehke rekreativne) edino s 185cm so ble predolge. Ne uživam v hitrosti, nočem trdih, težkih dil, rajš mam lahko vodljive, ki odpuščajo manjše napake. Imam dobro tehniko, vendar sem lahek in ne pretirano močan in vzdržljiv. Smučal bom prvič po poškodbi kolena izpred 2 let.
Priporočila? Lahko tudi izven Elanove ponudbe...
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Se jaz bi potreboval nove smuci in sicer za oceta. Visok je 184 cm in ima okoli 90 kg. Letos se je odlocil, da bi ponovno smucal, vendar ne vem kaj naj mu kupim. Star je dobrih 50 let in ne pozna nove tehnike smucanja, smucal je se old school tehniko na elanovih smuckah se iz 80 oz. 90ih, kaj ti jaz vem.
Nasveti? Denar nekako ni tezava, ker smo pripravljeni na komplet investicijo, ki je na zacetku vedno malo vecja.
Kaj pa kaksni scitniki? Celada sigurno, morda se kaksna zelva? Hvala za odgovore.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Odlocitev je padla, danes smo kupili Speedwave 10 Red Fusion, celado ter zelvo, menim, da smo dobro izbrali.
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Koliko stanejo?