Kako pa vi OPERETE in POSUŠITE svoj avto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Saj ne bo prvi. Potem pa komunala išče razloge zakaj ob dežju zabija čistilne naprave, oziroma gre vse mimo njih. Važno da je moj avto brezhibno čist. Sredstev do tega cilja ne izbiram. Mene pa v sosednji temi v zapor poslati zaradi nekaj ptičev ki so se ”obesili” v češnjah, ker bi tudi jaz rad dobil nekaj češenj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Zadnje čase vse bolj izkoriščam vreme...(ravno včeraj) fino je,d aje močan nalviv da dobro spere, nato vazmeš vedro, krpo in posebej očistiš še feltne. Avto kot nov (če odmisliš 12 let
evil.gif
).

Drugače pa..ko ga perem:

Splahnem z vodo - curkom, dol vso blato. Nato vvedro pripravim šampon+vodo in ga celega operem. Nato celega splahnem. Vzamem brisalec za stekla (tak, kot ga imajo študentje, ko ti na pumpi očistijo okna), ter potehnem stekla. Nato še z mikro krpico prebrišem pleh.

Če se mi da 1x, mogoče 2 x letno nanesem gor vosek...žal jih imam tako veliko da jih nekako moram ponucat.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
glavno, da se MORA tukaj javit čimveč modelov, ki prav ponosno napišejo, kako se jim je*** za pleh in so tako na boljšem kot sosed, ki sam 2x na mesec spuca avto.
bonk.gif

Pa še čistila za doma so 1k€ na let ja....
bonk.gif

Lepše ne bi moral spisati.
467716-post_slo.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
samo nimam pa avta zato, da bi bil njegov suzenj... ampak ga imam predvsem zato, da ga uporabljam....
nahrung002.gif

Nihče ni opisal tukaj da je treba biti suženj avtu, ampak če imaš blatnega toliko da se ne vidi niti ven, ga pa ja boš opral. Ali ni to logično? Ali se ti tudi to zdi suženjstvo in klatenje tvojih pravic da se avta ne pere?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni se avto vedno avtomatično posuši.
Če maš trdo vodo se ti bolj težko posuši sam brez da imaš površino vso flekasto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

Nihče ni opisal tukaj da je treba biti suženj avtu, ampak če imaš blatnega toliko da se ne vidi niti ven, ga pa ja boš opral. Ali ni to logično? Ali se ti tudi to zdi suženjstvo in klatenje tvojih pravic da se avta ne pere?

To ja... ce je res tako usran, da se ti gravza prijeti za kljuko
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
samo nimam pa avta zato, da bi bil njegov suzenj... ampak ga imam predvsem zato, da ga uporabljam....
nahrung002.gif

Glede na to, da pereš na dva tedna - ali imaš vsakič tako blatnega?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
glavno, da se MORA tukaj javit čimveč modelov, ki prav ponosno napišejo, kako se jim je*** za pleh in so tako na boljšem kot sosed, ki sam 2x na mesec spuca avto.
bonk.gif

Pa še čistila za doma so 1k€ na let ja....
bonk.gif

Lepše ne bi moral spisati.
467716-post_slo.gif
Naslov teme je "Kako vi operete in posušite svoj avto?"

Torej je vsak povedal, kako to počne - in zakaj.

Zakaj se čutiš prizadetega, če se komu zdi pranje na 2 tedna pretirano? Delaj po svoje, briga te, kaj drugi mislijo o tebi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
še nekaj in edina paralela ki se mi zdi smiselna..je ta: če avto uporabljaš kot delovno sredstvo potem ni nič narobe tudi če je umazan, čeavto uporabljaš za "šport"potem je kak je, če ga za s posel potem mora biti spucan..nekako podobno kot pri obleki in stilu.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Avte vedno perem ročno. Če imam čas doma, kadar sem v časovni stiski in pozimi, pa v ročni avtopralnici. Notranjost v glavnem čistim sam, mogoče 1x letno v ročni avtopralici oz. globinsko čiščenje zaupam strokovnjakom.
Sicer pri pranju ne kompliciram: s curkom vode splaknem avto (s kerherjem ali vrtno cevjo), v vedro nalijem vodo, dodam avtošampon (sonax ali petrolov), operem z gobo, očistim platišča, nato splaknem cel avto in obrišem z jelenovo krpo in namažem gume.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Glede na to, da pereš na dva tedna - ali imaš vsakič tako blatnega?

Ne perem ga po urniku vsake 2 tedna. Zdej ga nisem že 3 tedne, bom ga pa npr za vikend če bo lepo vreme napovedano. Sem ga pa tudi po 2x na teden ko sem po kakih rovtah blatnih ril.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Se pa najdejo taki, ki imajo avto stalno tak, kot bi ga pripeljal ravno iz salona
smile-1.gif
...

...problem je da se najde več takih ki imajo avto tako zanemarjen, da ne bi šel v skafandru vanj, in je tolk rjav in umazan da lahko fašaeš tetanus sam da ga gledaš.... (luči ne delajo, jermen cvili, nenprmalno pobuškan...)

Imaš ekstreme, imaš fetiše, takšne in drugačne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

...problem je da se najde več takih ki imajo avto tako zanemarjen, da ne bi šel v skafandru vanj, in je tolk rjav in umazan da lahko fašaeš tetanus sam da ga gledaš.... (luči ne delajo, jermen cvili, nenprmalno pobuškan...)

Imaš ekstreme, imaš fetiše, takšne in drugačne.

To je ze drug problem... in to je potem ze zanemarjanje rednega vzdrzevanja... Potem pa se cudijo, ko kaj crkne in se ne premakne vec iz mesta in popravilo stane celo premozenje
nahrung002.gif
... Ob stevcih pa itak cel "lightshow" ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Vprašaj; kje pa nabaviš uno tekočino-sušilec?

Kupil sem ga eno leto nazaj na pooblaščenem renaultovem servisu. Pri hiši se perejo 3 avtomobili nekje 1x na 3 tedne in je nisem še ene četrtine porabil. Full dobra in full enostavna stvar.

Tenx
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
A res? A odtok od tam, kjer pereš avto, imaš speljan v kanalizacijo?

Avto perem v zaprti garaži. Zdej pa razmišljaj.

Kako imaš pa ti to urejeno ko pereš avto?
10.gif

Ne rabim, očitno veselo spuščaš v okolje.

Kako imam jaz urejeno? S pranjem v avtopralnici.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Perem v prvi avtopralnici, ki jo vidim. Bolj poredko... Včasih tudi doma z visokotlačnim čistilcem, goba, malo mila ali kar pač najdem.
Sušenje? Kaj je to? Po laseh običajno pihnem za 15 sekund z močnim fenom. Kaj bi pa avtu delal?
Dodatna zaščita? Po britju se včasih namažem s kremico ali poplaknem s pekočo tekočino v flaški (hudo občasno). Je to OK?

Predvidevam, da je moj način dober, ker mi avti zlahka vzdržijo > 10 let in > 300.000 km. Pa še potem se prodajo in jih drugi uporabljajo naprej. Brez vrtenja km.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Dej poglej še enkrat link, ki si ga prilepil, če ne najdeš cen, preberi moj odgovor še enkrat
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
O shit, 5.8€ za standard?

Ve kdo koliko stane ka Molu, imajo neko express pranje, bojda poceni..