Kako pa vi OPERETE in POSUŠITE svoj avto?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Škoda ti je denarja za pralnico... V istem stavku pa na stejes pripomočkov in avtokozmetike za toliko denarja, kot bi ga porabil, ce bi vozil v pralnico
wink-1.gif

Jaz imam avto za vozit... In ne za razkazoval okoli... Na razstave ga tudi ne vozim... Sicer ga operem... Vcasih doma... Vcasih v pralnici, odvisno od situacije
wink-1.gif
... Ne uporabljam pa skoraj nobene avtokozmetike...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Po sistemu BMK.
Ko že avto primerjate z gatami.
ker očitno avto perete tako pogosto kot gate, me še zanima kako pogosto perete fasado iin stene v hiši , po možnosti s štrajfiksom.

Avto je star 10 let, pa imam občutek da se ga da lepše očistiti kot nekega ki ga vsak teden drajsate. Je pa res d abi potreboval več časa. Če ne drugega je debeljši sloj barve na njem. Poleg tega imam plastiko na lučeh še v sorazmerno dobrem stanju, nekateri pogosto čiščeni avti pa v obupnem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Sicer pa imam mislim da imam litrsko pakungo (špar xxl) sonax? šampona že kakšno desetletje najbrž. Pa bo še za kakšno leto.
Pa zadnjič sem kupil pol litra kemije za sedeže očistit po 10 letih.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Vprašaj; kje pa nabaviš uno tekočino-sušilec?

Kupil sem ga eno leto nazaj na pooblaščenem renaultovem servisu. Pri hiši se perejo 3 avtomobili nekje 1x na 3 tedne in je nisem še ene četrtine porabil. Full dobra in full enostavna stvar.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Škoda ti je denarja za pralnico... V istem stavku pa na stejes pripomočkov in avtokozmetike za toliko denarja, kot bi ga porabil, ce bi vozil v pralnico
wink-1.gif

Ne bo šlo skupaj. Pranje avta če rečeva na mašine je z voskom nekje 8 eur če se en motim. če perem avto na 14 dni (reciva 26x na leto) je to 200 eur. Ma ni šasns da mam za 200 eur stredstev doma za tri avte v dveh letih. Treba je pametno kupovat, racionalno z njim delat, pa gre. Pa včas še kak len sosed ali soseda mim pride, pa mi prec porine desetaka v žep za pranje, tko da delma včasih še z zasluškom. Dejstvo je: Lenoba se plača.

Zdej če se ti je pa vseeno za čistočo avta, potem je pa to itaq brezveze. Meni je osebno brezvzez sedet po lokalih in zapravljat dnar. Ka pa zdej?
467716-post_slo.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

Ne bo šlo skupaj. Pranje avta če rečeva na mašine je z voskom nekje 8 eur če se en motim. če perem avto na 14 dni (reciva 26x na leto) je to 200 eur. Ma ni šasns da mam za 200 eur stredstev doma za tri avte v dveh letih. Treba je pametno kupovat, racionalno z njim delat, pa gre. Pa včas še kak len sosed ali soseda mim pride, pa mi prec porine desetaka v žep za pranje, tko da delma včasih še z zasluškom. Dejstvo je: Lenoba se plača.

Zdej če se ti je pa vseeno za čistočo avta, potem je pa to itaq brezveze. Meni je osebno brezvzez sedet po lokalih in zapravljat dnar. Ka pa zdej?
467716-post_slo.gif

Pozabil si pristeti se vso opremo... torej Kaercherja, razne gobice, jelenove krpice,...
smile-1.gif
...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Uau...glavno, da se MORA tukaj javit čimveč modelov, ki prav ponosno napišejo, kako se jim je*** za pleh in so tako na boljšem kot sosed, ki sam 2x na mesec spuca avto.
bonk.gif

Pa še čistila za doma so 1k€ na let ja....
bonk.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Doma imam 2 vedra in avtokozmetike kar hoces: sampon, odstranjevalec zracne rje IronX, krpa za odstranjevanje necistoc (alternativa plastelinu), nano premaz Cquarrz in Reload, ene 60 mikrofibre krp, politure, razne voske, sealante, ma ni da ni.
Doma natocim vodo v vedra in peljem avto v pralnico na zetone (stane me 5e - 1x mesecno) in ga tam operem, posesam in se zascitim.
Lahko recem, da perem avto po pravilih Detailingworlda. Na leto porabim okoli 70 evrov za pranje in 100 evrov za *kremice*.

Aja se odgovori na prvi post:
Predpranje z Wapom, pranje z rokavico ovcke, potem uporabim se rokavico iz mikrofibre, vcasih se obicajno gobo, potem krtace za pranje platisc, Avto sperem, po pranju z brisaco za susenje tapkam po plehu, da popivna vodo. Nato s cistilom (Eraser) na hitro prebrisem, potem pa zascitim se Reloadom. To kar se tice hitrega pranja. Drugace pa enkratx na leto avto spoliram in zascitim z nano premazom. Odlicna stvar, vsa svinarija gre skoraj dol ze samo ce z wapom perem, tako se zmanjsa moznost prask na laku.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A ni vprasanje v naslovu zastavljeno tako, da pac odgovorimo tako, kot je res...
17758-icon_confused.gif

Saj meni je vseeno... Fajn je, ce je avto opran in spoliran... samo nimam pa avta zato, da bi bil njegov suzenj... ampak ga imam predvsem zato, da ga uporabljam....
nahrung002.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Spet mi je dež fajn opral avto...
wink-1.gif
Super.

Se pravi da ti ga ni potrebno brisati, ker ga je sprala deževnica in se ne bodo poznale lise.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Tole uporabljam (Carpro CQuartz UK), trenutno mi drzi 14 mesecev, samo ta vikend bom avto spoliral in potem ponovno zascitil, me doma caka nova steklenicka. CQUK

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz imam prav poseben postopek: pripeljem se do lokala, ki ima cisto slucajno zraven rocno avtopralnico. narocim pijaco, dam kartico sefu pralnice. spijem pijaco in glej hudica: avto kot nov. kaj se zgodi v vmesnem casu nimam pojma
confused-1.gif
.