Kako Nemci vidijo Slovence

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
blablabla lahko si ti "direktor" a ravno funkcionalno pismen pa nisi. mi je prav žal!

dejstvo je da se take pogodbe PODPISUJEJO vsaj v branži ki je meni blizu... ampak ti se nekaj ****** s plačami in bonitetami... katere ti jaz nasadim na... saj tudi gazele so šle nizbrdo kljub AAA bonitetam... (pa meni je tudi že ostal dolžan kdo z AAA boniteto)...

NI problema.

Funkcionalno sem ravno toliko pismen, da vem, da si z eno tako pogodbo, ki jo jaz nebi nikol podpisal zapečatim kariero, zaprem firmo in zaposlenim potalam odpovedi.

Tega se pa jaz ne grem.

Če je tvoja branža tako navajana, bo mogoče potrebno razmisliti, da to kar delaš ni več noben biznis, kjer bi riziko odtehtal zaslužek.

Da pa ne boš mislil, da te samo kritiziram.

Jaz pravim kapo dol vsekemu, ki izplačuje plače svojim zaposlenim v dogovorjenem roku in višini in plača račune svojim dobaviteljem, ter tiste davke, ki gredo državi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
blablabla ne razumes. ali pa noces razumet. ni problema... ti oprostim.

je v doloceni branzi pac normalo, da so taki penali. pa podpisujejo te pogodbe ogromni dobavitelji (mednarodna podjetja...) in JE biznis. pa ce en forumovec 100x rece da ni biznis...

se nekaj

a ves nekaj je realizacija, nekaj razlika v ceni in sele potem nekje zasluzek. zasluzek ti penali hitro pozerejo, ce si smotan pa delas zastonj (oziroam si v hudem minusu). sej ce bos nehal delat bo ze drug prisel brez skrbi...

kapo dol, da si v branzi kjer rozice cvetijo in si ti kralj...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Citat:
blablabla ne razumes. ali pa noces razumet. ni problema... ti oprostim.

je v doloceni branzi pac normalo, da so taki penali. pa podpisujejo te pogodbe ogromni dobavitelji (mednarodna podjetja...) in JE biznis. pa ce en forumovec 100x rece da ni biznis...

se nekaj

a ves nekaj je realizacija, nekaj razlika v ceni in sele potem nekje zasluzek. zasluzek ti penali hitro pozerejo, ce si smotan pa delas zastonj (oziroam si v hudem minusu). sej ce bos nehal delat bo ze drug prisel brez skrbi...

kapo dol, da si v branzi kjer rozice cvetijo in si ti kralj...

Če ti praviš, da je biznis, potem ti z lahkoto verjamem. Ti že veš. In prav je tako.

Pa prosim vzdrži se komentarja, Kaj je to realizacija, RVC, in kaj ti lahko penali odnesejo. Mene res ni treba poučevat.

Bistvo je, da to, kar podpisuješ lahko izpolniš, ker nekateri podpišejo stvari v pogodbah, ki se ne izidejo, pa če ti Marija zraven stoji. Potem je pa jok, stok in nateg vseh ostalih sodelujočih.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
blablabla prosim da se vzdržiš pametovanja... ker očitno te je se potrebno podučiti določene zadeve...

bistvo je, da lahko penali presezejo dobavno vrednost (A veš, to je vrednost na fakturi za dobavljeno blago npr) in podpis take pogodbe je v dolocenih branzah popolnoma normalno!

ampak ti si kralj.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Citat:
blablabla prosim da se vzdržiš pametovanja... ker očitno te je se potrebno podučiti določene zadeve...

bistvo je, da lahko penali presezejo dobavno vrednost (A veš, to je vrednost na fakturi za dobavljeno blago npr) in podpis take pogodbe je v dolocenih branzah popolnoma normalno!

ampak ti si kralj.

Kar tolaži se.

Ti povem, da ni normalno, razen, če si mazohist.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
jaz se ne tolažim.

je normalno. ne rabiš bit mazohist.

saj če bi se ti spustil iz višav in zablod bi ti razložil kaj in kako. a tako ... kar živi v zablodi...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
a ti plačaš davek od nabijanja tukaj??
Drugo kar je, obrtnik bi prišel, kot je obljubil in naredil, plačal delavce in tudi davek. Pa ni naredil NIČ od tega. Še kaj ni jasno??
Po tvoje bi morali vsi čakati in čakati leta in leta, da be se neki tip spomnil, da ima delo. Aja.... a nisi govoril da delo je, sam služb ni. Ker treba delo plačat. aja.... to je pa zarad komunajzarjev....
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Plača 15-ega v mesecu ni nobena "slabost". To je smiselna realnost, ker nekdo mora podatke za izplačilo pripraviti in če je ta "nekdo" slučajno kak dan na dopustu ali bolniški, ali kak delavec za kak dan zamudi z bolniškim listom, so problemi pri lovljenju nerealnega roka za izplačilo. 5-i v mesecu ni realni rok za izplačilo plač. Včasih delavec v dveh ali treh dneh ne more priti do osebnega zdravnika, da bi lahko dostavil bolniški list za pretekli mesec. Ne vem, kako takrat v JS obračunajo plačo.
Spomnil sem se, da sem z Nemci kot del ekipe delal pred dobrimi 20-imi leti tudi sam. Uporabljali smo neko standardno elektronsko izmenjavo naročil (edifact?). Stvar realizirali pri nas, pošiljali pakete, jih sprejemali, potem pa ni šla skupaj. No, potem so nas obvestili, da naj uporabljamo staro verzijo standarda. V glavnem, najprej so na j...i, pošiljali specifikacije, standarde, roki, potem pa so ugotovili, da se tega sami ne držijo in da ne znajo prebrati.
Navada je bila, da dobimo naročilo v res zadnjem roku in je proizvodnja norela, da je šlo skozi, potem pa so tik pred dobavo kaj tudi stornirali. Sicer so verjetno to kupili kak naslednji mesec. Res pa je, da so oni s svojimi proizvodi šli po svetovnem trgu in da je verjetno trg bil tako nepredvidljiv. Ne verjamem, da je šlo za namerno nagajanje.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Tolko, kolko žalitev je pa na tem foromu oz., da bom bolj natančen, na tej spletni strani, ni nikjer na nobenem forumu. Saj lepo, je svoboda govora itd .. ampak kdo bo ljudi in njihove komentarje vzel resno, če se ne znajo obnašat. Človek nekaj pove, pa se spet more nekdo najti, da ga zaključi itd ... v glavnem, vsi hočete imeti zadnjo besedo ... Ampak ok. naj vam bo ...

Drugače pa še naj 1000x povem, če treba, da delo na črno zagovarjam, pa če se mi davkarija, čeladarji pa dursovci pred nos narišejo. Na konec koncev pa sami čeladarji in dursovci ne plačujejo sploh davkov ... ker vsi politiki majo čudne posle ... eni utajajo davke, drugi kradejo itd ...

DSF, mimo grede ... kdo naredi več škode državi ... 1000 delavcev, ki delajo na črno, ali en politik, ki pokrade na desetine milijonov, kje so pa še ostali? Zamisli se malo kaj govoriš.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Vsi se moramo zavedati, da slovenijo v pi.do mater.no niso spravili delavci na črno, niti delavci na belo in jo tudi nikoli ne bodo. V KUR.C so jo spravili tajkuni in gospodje tam gor in veze na sodiščih, kajti, nobenemu se čisto nič ne zgodi. Kaj bavčar je prišel iz zapora že....aja ne, še niti noter ni šel. No, taki primeri spodbujajo druge gospode, da kradejo milijone naprej, kajti 1 dan pred zaporom enostavno zboliš in evo, primer rešen! ZATO smo v pi.di materi.ni in ne zaradi delavcev na črno!!!!!!!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
a ti plačaš davek od nabijanja tukaj??
Drugo kar je, obrtnik bi prišel, kot je obljubil in naredil, plačal delavce in tudi davek. Pa ni naredil NIČ od tega. Še kaj ni jasno??
Po tvoje bi morali vsi čakati in čakati leta in leta, da be se neki tip spomnil, da ima delo. Aja.... a nisi govoril da delo je, sam služb ni. Ker treba delo plačat. aja.... to je pa zarad komunajzarjev....
evil.gif
Delo na črno je OK ali ne ? Daj razčistiva najprej to, potem greva pa naprej!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
jaz lahko podpiram ali ne podpiram koga hočem. Ne podpiram pa domobrancev, ki lezejo iz lukenj in prek računalnikov hočejo sejati svojo izdajalsko ideologijo. 100 različnih tem, 100 enakih odgovorov. To moraš vedeti o moji podpori čemu!! V vsakem stavku nekajkrat omenjeni komunisti. Pa tud če se bi o fuzbali pogovarjal, bi ti komuniste ven vlekel. Pa človek, ti si bolan. Resno bolan z neko ideologijo.
Jaz od tebe ne zahtevam odgovore, ker vemo že vsi vse na pamet. Tako da.... če na pišeš še kaj al pa ne, no... mal smeha si pa le zagotovil.... pa ne zarad neumnosti, ampak zaradi tega, kako lahko človek tako išče nekaj za prepir, obsojanje, krivdo.... sam je pa najbolj nedolžno bitje.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
če sem dobro prebral, od @teleka ni dobila službe takrat, ko je vsak normalen, ne od dsf-ja..no ja, saj v bistvu sta podobna tiča.
smile-1.gif