Pametnjakoviči, dajte ne nakladajte več o tem, kako zanič delavci so nemci ... ker če mi delamo vse namesto njih, zakaj nismo boljši kot nemci? Jaz še nobenega nemca nisem nikoli slišal jamrat ... pri nas pa vsak drug jamra, da ni službe, da dela v nemogočih pogojih, da ni dobro plačan, da dela super, ostali pa zanič, itd ... Glede na to, da so daleč pred slovenijo, še kako znajo delat ... to jamrajo samo eni primerki, ki nikoli niso bili tam. S šolo smo bili v tovarni bmwja v munchnu ... ljudje so tam delali nonstop, brez premora, niti gledali nas niso skoraj nič, ker so imeli delo nonstop, v bistvu so bili zelo pridni ... smo pa tudi bili na parih ogledih po munchnu v mestu, kjer smo si ogledovali unikatne stavbe, in bila je ura okoli 12h popoldan v sredo, ko so eni gradbinci pospravljali orodje pa šli domov. drugi pa so delali. Tako je tudi pri nas. Če greš gledat po gradbiščih, vidiš, da je delovna navada ista kot tam, kar se tiæe ur, kar se pa tiče dela, pa ... kakor si vzameš, pri njih je lahko boljše ali pa slabše, ker tam gor je strogo vse, kar se tiče varnost, pri nas pa ... kakor se oblečeš, tako si lahko na gradbišču, oni čeladarji pa ti pridejo enkrat na teden na kontroli, pa še to napovedano.
Starši moje punce delajo za avto industrijo v nemčiji, preko slo firme. Natikajo neko čudo na majhno plastiko, v glavnem, je rekla, da če od 20.000 komadov nemci ugotovijo, da jih je od tega 100 zanič oz. ne dobro naretih, zavrnejo vse pa še kazen dobiš ... pa sem rekel, daj ne nakladaj. Prvo kot prvo te firma ne more finančno kaznovati, drugo kot drugo, pa noben na tem planetu ni tako prizadet, da bi par % narobe naretih komadov zavrnil vse komade.
Ena bivša, ki sem jo imel 10 let nazaj ... je delala na kareri optyl v ormožu ... je rekla, da italijani zavrnejo celo pošiljko očal, če na parih opazijo razliko ... pa sem jo vprašal, no, kolkokrat pa so že nazaj poslali cel šilepar? pa je rekla, da še nikoli. torej ... ustrahovanje njihovih nadrejenih na firmi. več kot tričetrt slovencev je lenuhov, o tem govori lep podatek brezposelnosti ... kje so še tisti, ki hodijo v službe pa samo jamrajo. Tu gor pa pametujete verjetno samo taki, ki ste brezposelni. a je tako?