Kako Nemci vidijo Slovence

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Še vedno trdim da danes lahko dela vsak kdor želi ! Ni pa nujno da dela tisto za kar je študiral ,dela pa lahko in za svoje delo tudi nekaj zasluži, obenem pa spoznava nove ljudi, nove priložnosti..

A dej dej dej...

Na večino ostale teme pa bi najrajši prilepil ogromnega smajlija, ki se zadovoljno smehlja, zraven pa mlati 1kg kokic...
hysterical-1.gif

Problem pri teh dveh slikah je, da eni nočejo iti delat, ker so preveč leni, jim smrdi tako delo, ali pa se bojijo, da ne bo plače ... med tem, ko pri delodajalcih je pa tako ... danes si lahko odpre firmo vsak, ki ima 5 minut časa. S punco sva pred meseci iskala šiht za njo, in kaj sva videla ... skoraj polovica jih je bila z IÆi, brez svoje spletne strani ... kontakt je bil na gmail.com in 070 ... Pravi privatnik si bo odprl svojo spletno stran, še posebej pa ne bo imel kontaktne številke na 070. In ja ... zdaj pa se pojavi tisto vprašanje, ki se ga vsak boji ... je dober privatnik, ki redno plačuje, ali zanič privatnik, ki se mu gre, da delavca nategne, mu ne plača, in ga odjebe.

Aja, najbolj pri vsem tem pa je zanimivo to ... da neka firma išče po 10 delavcev .. ja super ... pa greš gledat na ono spletno stran stop-neplačniki, pa vidiš, da je njegova firma še prejšnji mesec imela blokirane račune.
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Še vedno trdim da danes lahko dela vsak kdor želi ! Ni pa nujno da dela tisto za kar je študiral ,dela pa lahko in za svoje delo tudi nekaj zasluži, obenem pa spoznava nove ljudi, nove priložnosti..
Ja za 300€ na mesec na črno. Kar je glih tako, kot če si na socialni. Ne hvala, raje legalno na socialni iščem službo.
Pameten si ko strela. Povej mi kako bo zgarana gospodinja pri 50ih letih dobila šiht, ki ji bo omogočal minimalca. Ne mi zdaj sive ekonomije predlagat, ker v statistiki brezposelnih je tudi vsa masa, ki na črno dela in ni študent.
Vidim, da nikoli nisi spoznal starša (ali bil kdaj koli v taki situaciji) ki ima doma 2-3 lačne otroke, katerim ne more ponuditi vsak dan hrane na mizi in zvečer joka skrivoma (da ga/jo otroci kakopak ne vidijo) kako bodo preživeli.
Upam, da nisi kak študent ekonomije
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83

Citat:
Problem pri teh dveh slikah je, da eni nočejo iti delat, ker so preveč leni, jim smrdi tako delo, ali pa se bojijo, da ne bo plače ... med tem, ko pri delodajalcih je pa tako ... danes si lahko odpre firmo vsak, ki ima 5 minut časa. S punco sva pred meseci iskala šiht za njo, in kaj sva videla ... skoraj polovica jih je bila z IÆi, brez svoje spletne strani ... kontakt je bil na gmail.com in 070 ... Pravi privatnik si bo odprl svojo spletno stran, še posebej pa ne bo imel kontaktne številke na 070. In ja ... zdaj pa se pojavi tisto vprašanje, ki se ga vsak boji ... je dober privatnik, ki redno plačuje, ali zanič privatnik, ki se mu gre, da delavca nategne, mu ne plača, in ga odjebe.

Aja, najbolj pri vsem tem pa je zanimivo to ... da neka firma išče po 10 delavcev .. ja super ... pa greš gledat na ono spletno stran stop-neplačniki, pa vidiš, da je njegova firma še prejšnji mesec imela blokirane račune.
ja. Imam občutek da je največ oglasov na netu prav takšnjih, ko delodajalec rabi res nekega določenega specifičnega strokovnjaka, ki ga pač ne pozna in dobi v njegovi okolici (teh je malo) in pa največ takšni, ki jih opisuješ in da bi za minimalca delali po 12-16ur. Pa menda je še minimalc problem.
PS. pred leti v času prve norije "vsi v privat" sem rabil neke zidarske posle, Z obrtnikom sva se vse dogovorila. Ampak, narediti ni prišel, avans je pa vzel za material. Ko sem po času popiz..., je le pripeljal material. Nariditi ga pa ni bilo. In njegovi zaposleni so rekli, da jih tudi verjetno še kmalu ne bo, ker obljublja vsem iste dni. Fantje so mi sami predlagali, da lahko oni to naredijo kakšno nedeljo za tolko in tolko €, čeprav je obrtnik zatrjeval, da je dela za 3-5 dni. In res. popustim in z materialom so fantje v nedeljo vse naredili samo počistil sem sam. So mi povedali, da jih plačuje pa 20-100 -150€ takrat ko res nimajo več za živet in to na roke. Še danes gremo s temi fanti na kakšno kavo, ko sem jih direkt plačal, ker od obrtnika ne bi videli €. aha... naredili so rekorno hitro, ker so vedeli, da bo tudi denar zvečer, pri obrtniku delajo bolj počasi, ker ne dobijo. Prav lepo jih je bilo gledati, kako usklajeno so delali. Nič veliko govorili, tudi tekanja ni bilo. Vse normalno.
Tolko pa o NEKATERIH ex obrtnikih.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pa se zavedaš da si ravnokar opisal kako si sodeloval pri omogočanju dela in zaposlovanja na črno ?
bonk.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
točno sem vedel, da se boš oglasil s tvojo pametjo. Ne, ne vem. To sam ti veš.
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
dsf: Lanos je hotel uradno, vendar ga je šefe nategoval....uradno in po zakonu. A to odobravaš? Če ne gre, ne gre, pa lahko država miljon zakonov izda....sedaj ima Lanos narejeno, ker drugače bi ga še vedno čakal.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Vidva torej trdita da je na črno pa čist vredu, če legalno ne gre ? Torej če mi ne dovolijo pozidat hiše legalno, je na črno pa dovoljeno ?
res zanimivi argumenti ni kaj ! Še malo pa bosta začela trdit da je delo na črno legalno če ne dobiš službe,no saj lanos je to že omenjal v eni od replik na moj post. res zanimivo, ni kaj !

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
blablabla lahko si ti "direktor" a ravno funkcionalno pismen pa nisi. mi je prav žal!

dejstvo je da se take pogodbe PODPISUJEJO vsaj v branži ki je meni blizu... ampak ti se nekaj ****** s plačami in bonitetami... katere ti jaz nasadim na... saj tudi gazele so šle nizbrdo kljub AAA bonitetam... (pa meni je tudi že ostal dolžan kdo z AAA boniteto)...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Brezdelnež ?Le kako bi drugače imel čas za tako klobaso ?
Ne, imam delo. Sem zaposlen.
Argumentiraj, ne govori kaj so klobase. Če nimaš pojma, bodi tiho.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Poglej še enkrat komu sem repliciral, vklopi možgane, kar počasi, brez furje..

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Poglej še enkrat komu sem repliciral, vklopi možgane, kar počasi, brez furje..
In po čem se vidi komu si repliko dal. Če ne citiraš ali naslavljaš, potem si jo meni dal, ker si za mano napisal. Mogoče se pa moraš naučiti, kako se replicira, ...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
saj res ne vem ali si res tako trd ali se trdonjo delaš, pa vseeno...
2311550-klobasa.JPG

Priponke

• 2311550-klobasa.JPG
    2311550-klobasa.JPG
    13,3 KB · Ogledi: 199

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Še kar čakam...

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Na noben način ne poznaš ljudi, ki SO brezposelni in IMAJO voljo do dela? Ljudi, ki NIMAJO dela, ampak ga ŽELIJO imeti? Je tako ali ne?

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
...poznam pa namišljene brezposelnike, kateri ne bodo delali nikdar, torej formalno brezposelne

Definiraj "namišljeno brezposelno osebo"... Je to človek, ki je zaposlen, ampak se dela, da ni? Zaposlen človek, ki noče delat?

Recimo, da se strinjava glede definicije "formalno brezposelne osebe"...to je oseba, ki je evidentirano brezposelna oseba? Prijavljena na ZRSZ? Bolj ali manj aktiven iskalec zaposlitve? Ti torej trdiš, da ljudje, ki so "formalno brezposelni" ne bodo nikoli delali? Teh 104.758 duš ne bo nikdar delalo? Nimajo želje delat? Nihče izmed njih?
confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.089
113
v lokalni ostariji
soulman dsf je en izmed teh duš... pa očitno sodi po sebi...

ja eni so namišljeni brezposelni->imajo dovolj fuša
eni so tik pred penzijo->ko se jim zavod izteče padejo v penzijo
večina je pa delovno aktivnih ki pa nekako ne uspejo dobiti službe.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Vidva torej trdita da je na črno pa čist vredu, če legalno ne gre ? Torej če mi ne dovolijo pozidat hiše legalno, je na črno pa dovoljeno ?
res zanimivi argumenti ni kaj ! Še malo pa bosta začela trdit da je delo na črno legalno če ne dobiš službe,no saj lanos je to že omenjal v eni od replik na moj post. res zanimivo, ni kaj !
ampak si res cepec. In to velki. So ti že napisal v eni drugi temi.
Kdo je kje pisal, da mi niso dovolili zidati?????? Pa si čorav al kaj je s tabo?? A si ti resi pismen, A ti vidiš v besedi "izvedba" "dovoljenje"??? Tudi vizualno si besedi nista podobni. Al te prevajalnik hebe?
Kdo je pa tebi dovolil, da smetiš ?? Vv

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pa se zavedaš da si ravnokar opisal kako si sodeloval pri omogočanju dela in zaposlovanja na črno ?
bonk.gif

Kaj pa je to narobe??? Ljudje so zaslužili, če bi čakali njihovega delodajalca, vprašanje, če bi sploh dobili kako delo, oz prej plačo.

Jaz delo na črno ZELO zagovarjam, delavec dobi več na uro, za delodajalca se ti v bistvu j..., ker tebi je bistvo samo, da preživiš, oz dobiš denar. Vsak mali privatnik jamra, da je težko imeti koga zaposlenega, ker so veliki stroški za enega zaposlenega, mogoče je res, ampak tako delodajalcu kot delavcu, je delo na črno, oz. plačilo na roke, najboljša strategija. Bedaki, kot si ti, pa verjamejo, da bo Slovenija prišla iz krize, če dela na črno več ne bo. Krizo nam delajo politiki, ker preveč kradejo, ne pa delavci na črno.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
dsf boš še čakal dolgo časa. Je prekomplicirano za njega. On prebere besedo "izvedba" in si prevede v pomen bedede "dovoljenje"

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
bonk.gif

Kaj pa je to narobe??? Ljudje so zaslužili, če bi čakali njihovega delodajalca, vprašanje, če bi sploh dobili kako delo, oz prej plačo.

Jaz delo na črno ZELO zagovarjam, delavec dobi več na uro, za delodajalca se ti v bistvu j..., ker tebi je bistvo samo, da preživiš, oz dobiš denar. Vsak mali privatnik jamra, da je težko imeti koga zaposlenega, ker so veliki stroški za enega zaposlenega, mogoče je res, ampak tako delodajalcu kot delavcu, je delo na črno, oz. plačilo na roke, najboljša strategija. Bedaki, kot si ti, pa verjamejo, da bo Slovenija prišla iz krize, če dela na črno več ne bo. Krizo nam delajo politiki, ker preveč kradejo, ne pa delavci na črno.
tukaj očitno nekaj res ne štima, sedaj je nekdo kateri je dal nekaj delat na črno pa največji đek,ko pa bo spet Furs okrog letal in lovil delavce na črno bo pa spet jok in stok .
Bedaki odrastite in razumite da vaše neplačevanje davkov pomeni da ostali moramo plačat več , ker vi niste plačali !