Kako Nemci vidijo Slovence

I

Izbrisan uporabnik #9334

(
smile-1.gif
)

Delo na črno ni OK !

Delo na črno je nelojalna konkurenca, dumping, ... tatvina. Ruši sistem delovanja trga.
Delo na črno je sovražnik države št. 1 !
10.gif

Če neka firma podpira delo na črno pri svojih dobaviteljih, pomeni, da ležijo trupla okoli nje. Tista trupla bo moral nekdo pobrati in pokopati - verjetno spet nekdo ki dela na črno?

EmptyHead, definiraj, kaj ti pojmuješ pod " Delo na črno".

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj pa ti pribijaš? Delo na črno še zdaleč ni sovražnik številka 1, ampak korupcija. Seveda, nič ne razmišljaš, izstreliš ven to, kar eni mediji napišejo. A največji problem je delo na črno?

Povej mi eno stvar, res je, da nisi zavarovan in ti ne gre delovna doba, ampak imaš lahko tudi par eur več na uro, verjetno boš raje denar zagrabil v teh časih, kot pa delovno dobo.

Eno vprašanje zate ... Kaj pa firme ki delajo po tujini, jih podpiraš?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
a veš ti praznoglavec delo na črno onemogoča študij itd itd itd...

in z delom na črno ti uničuješ gospodarstvo! seveda ti tega ne boš razumel ker v življenju še delal nisi! še manj pa plačeval prispevke itd itd...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Praviš, da si se izobraževal ...
Ne vem, kdo te je izobraževal, mislim pa, da je "delal na črno!"

Če si vsaj malce dalje od osnovne šole, ti mora biti jasno, da delo na črno ni OK.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Glejte, mislite si kar hočete, mi dol visi za vaša mnenja in mišljenja, v glavnem, brezveze se prepirate tu nekaj glede dela na črno. Zelo malo jih dela na črno na sploh, pa vzganjate paniko, kot da je četrt slovencev na črno.

Pa itak, da ni dobro za državno blagajno, tudi država prepoveduje to, ampak jaz delo na črno zagovorajam. Ne glej samo za svojo rit in zakone, glej, da bodo ljudje, ki so pač na črno tam, siti in preskrbljeni. Veliko je tudi privatinokov takih, predvsem v gradbeništvu, kjer delavcev nočejo zaposliti.

Še zdaj nisem dobil odgovora, če se komu zdijo poštene firme, ki delajo po tujinah - montaže, gradbeništvo, remonti, itd ... Zagovarjate to?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jih ne poznam neposredno, preko poročil znancev, ki so delali zanje (zgolj nekaj mesecev, naprej pa prepir in tožbe!
shocked-1.gif
) , torej "Balkanska posla".

Kaj bi še rad? Legaliziral "Delo na črno"? Ti kar daj. Še najprej pa državljanstvo vrni !

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Še najprej pa državljanstvo vrni !

Ko ga bodo vrnili naši zlati in nedolžni politiki, potem ga bom jaz, z vsem veseljem. Dokler pa bodo nekateri primerki mnenja, da je delo na črno večji zločin kot korupcija, tako dolgo se ne bomo izmazali iz krize.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
keš in lanos kje sta vajin kamarat prazna glava je v težavah
hysterical-1.gif

Ta prazna glava si ti. Težave imaš ti! S čim? Z žaljenjem, komunisti, nedelom......
PS. Veliko ti jih je že to povedalo, pa ne skapiraš, a ne?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Delo na črno NI OK! ko boš ti empty head enkrat DELAL in ti bo en "na fuš" brez računov firme itd odžiral posel se boš pa spremenil! dokler si pa na mamini ziziki ti je pa lušno

Če ti fušarji odžirajo del potem bolje da zapreš vse skupaj... Fact je ta, da fušar kakega resnega dela sploh ne more opravt, če ima recimo materjal nima vhodnega davka in je takoj 22 posto dražje.. Delo pa...

Če hočeš resnični problem povedat je enorm strošek plače, grozen davek na dobiček, plačevanje DDV-ja na neplačane fakture, birokratiziranje in zavlačevanje dovoljenj JU..

Druga zlo pomebna stva pa je plačilna nedisciplina, zgoraj našteto pa je razlog.. vsemu temu..

Fušarčki pa dej nehi no... Stranka ki amaterje kličejo in potem za njim popravljajo tisti ki imajo nekaj dodane vrednosti, taiste stranke takoj ugotovijo zakaj je cena taka...

Fuš je tudi posledica stroškov plač, visokega DDV-ja.... seveda o nadzoru pa raje nebi.. Taisti raje hodijo po firmah pregledujejo papirje, kot so table, izhodi načrtov požarne varnosti, zdravniška spričevala....

Jemlejo tam kjer lahko... Ko poveš davčni da ne morš DDV-ja plačat pa je e to se mene ne tiče, če poveš da je faktura neplačana pa zahtevajo vloženo izvršbo...
Seveda če bi se zgodilo obratno logično, da odvedeš DDV takrat ko je dejansko plačan in ne obračunan, država zapre isti dan svojo gnojnico..

in če bi bil podjetnik bi vedel da je to prvi problem posla, drugi pa neko korektno financiranje ampak to je že fata morgana.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
ti gloglo sanjač... daj raje malo proti komunajzerjem pluvaj ker dejansko pojma nimaš. a veš v svetu ni samo IT posel (v katerem si kao ti)...

v gradbeništvu ogromno posla lahko opravijo fušarji za malo nižjo ceno... in rušijo trg. kapiraš? ne? prevzamejo RESNO delo (tud celo hišo pozidajo. če ne verjameš malo poglej forum pod svojo streho kjer nekateri razlagajo kako so dobili zidarje "na uro" na črno... ki so popoldne in čez sobote/nedelje pozidali hišo) tko da dej začepi bumbar!

ne problem je plačilna nedisciplina in NELOJALNA konkurenca (tako uradna kot fušarji) kateri najprej zdrkajo trg, da je cena v podnu, potem se pa še plača ne! jebeš ti ddv če nimaš plačane fakture. tuki je problem ampak ti ozkogledni bedak tega ne boš razumel ker zate so krivi komunajzerji itd itd. a veš če bi bila plačilna disciplina ok te plačilo ddv nebi skrbel! kapiraš?

na spletu so informativni ceniki. zakon bi moral biti, da pod to ceno ne sme nihče delati! pa bi bil red počasi.

in še to, ti ozkoglednik, fušarji niso amaterji! veliko fušarjev obvlada svoj posel!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj je bilo prej: kura ali jajce?
In kaj je bilo prej, korupcija ali delo na črno?

Oboje se skupaj drži, pomeni pa, da državljani ne verjamejo svoji državi!
grims-1.gif
To je vse!

Delo na črno je čisto prvi problem. Hec je, da ga je Drnovšek toleriral "v imenu socialnega miru", namesto da bi po mizi s pestjo udaril!
10.gif

In tako imamo "izobražence" (kot sami sebi pravijo), ki si upajo eno tako misel celo izgovoriti oz. objaviti!
shocked-1.gif

EmptyHead, ne samo da imaš prazno glavo, najverjetneje niti pajčevine ni po kotih!
rolleyes-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Ti jolbe, imam novo gradnjo vseljeno 2011 in ti samo povem nekaj čez fušarje, ko sem dal do III gradbene čez bi me z fušarji dražje prišlo kot pa z neko ekipo ki mi je dala račun...

Narejeno pa je bilo v dveh mesecih od temelja naprej.. Če bi mi fušarji delali bi blo to a je to, vseljeno še letos dvomim. Na objektu so bili 5-8 delavcev imeli so lastna dvigala eden je samo želez krivil in delal armaturo...

Si ne predstavljam fušarja sam svoj mojster... Trg se ruši samo takim abrveznikom kot si ti, ki dejansko nima kej pokazat več od fušarja.. Tukaj pa nastane problem...
In če se greva o podjetništvu lahko dava bilance skupaj pa boš vidu kak amater si...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
jolbe si kvečjem ti. nesposoben še sposobnega fušarja dobit:)

dobri fušarji pridejo "ekipno". ne one man band. ne boš verjel. ampak zgleda si ti prevelik bedak da bi to videl. sem pa odkril že kar dosti firm ki so naredili krepsko slabše kot fušarji. tudi cenejši so se našli (z računom so šli delat pod ceno. dumping). ampak kvaliteta nikakva.

boš mogu še par žgančkov pojest da boš malo odrastel fantiček. lulčke pa kar glej s prijateljčki... jaz si ga ne rabim merit;) preveč projektov smo že naredil in preveč zadev speljal da mi bo en gloglo pametoval...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
hehe paradox enkrat benti čez fušarje, zdej pa fušarji bolj delajo od tistih ki imajo firme....

cekar na kvadrat... Lulčka si pa ti ne upaš pokazat.. Še enkrat na mesec odvedemo več DDV-ja koker ti na leto zaslužiš oz tm tm... In valda lahko enga fušarčka jebem v glavo like you...

Jest sem dal na čez, zato ker sem lahko, plačal, ker se mi ni dalo ubadat.. Izvajacla del pa sem dobil na podlagi popisa del ki mi ga je naredil Studio Modul, par izvajalcev je sam zrihtal par pa sam.... Potem smo šli tudi čez vse postavke in razlike...

Z šalabajzerji in vonable šušmarji pa je moj cajt preveč vreden da bi na objektu stavu in sam zlagal cegle. Če si ti tak romar tud prou. Še enkrat ti kurca kr skrivej, vemo zakaj.

In ja pojma nimaš kaj je podjetništvo, če si ti tak romar da so ti konkurenca fušarji, potem si en navaden luzer. To si upam, stavt... Najbolj se pa derejo spjčki in neki fušarčki ki lovi tizga jurja do dva na mesec. U bistvu se mu pa sanja ne kaj finaciranje, plačevanje plač zaposlenim in vse kar spada zraven, da podjetje funkcionira.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Hmmm, morš bit pa precej močen, je možno ime firme na privat, če že javno najbrž ni v tvojem interesu....

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Lej nebi se brezveze izpostavljal, tudi nisem večinski lastnik podjetij, je pa firm več ni samo ena. Imamo pa tudi v tujini firme zaradi samega HW.

Ker tukaj je pri distributorjih taka mafija, da je praktično nemogoče delat. Still plačamo goro DDV-ja še več še samoobdavčitev delamo, kar je dvakratno plačevanje.
Še enkrat v fohu tudi gradbenenm noben fušar ne more biti konkurenca, konkurenca je mafija, ki prireja razpise, onemogoča z prijemi kot so notranje informacije, dumpingira ceno in jo z aneksi povečuje...

To je problem, ki je prisoten v vseh panogah, razen kakšnih specifičnih kmetistvo ali pa...

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
ti si en navaden lulček ki se ****** z tujimi lulčki "mi smo " "mi plačamo" "mi..."... dej mal prekratek je tvoj lulček da bi se lahko kosal z menoj... si luzer navaden. je predolg da bi ti ga pokazal. ni vredeno.

a veš ti bumbar nerazgledan. nikjer nisem napisal da šušmarji ne znajo delat. znajo. vendar ker goljufajo državo (in po možnosti še firmo kjer so zaposleni) delajo pod ceno. pač ni jim potrebno plačevat prispevkov itd... ampak ker si tako zelo samo zagledan ne vidiš mm naprej kako realni svet posluje...

veš, če bi bil kolčkej sposoben bi našel ekipo fušarjev (železokrivec, tesar, zirdar, ofr...) ki bi ti nadili bajto tko kt treba. in ker si [cenzura]ček ne razumeš da je to problem. nekaj se ****** o ddvju itd a zaslužka imaš par centov. še cigani več zaslužjo na kg kot ti na prodajo "samega HW" za tvoj "mejnfrejm"
smile-1.gif

ja fušarji so konkurenca ker plačnik ni JU kjer nategujete in jih lupite ampak janez ki težko prigaran denar pač da fušarjem namesto podjetju... dej sprehodi se po ljubljani, mariboru, jesenicah in preštej število gradbenih dvigal. jih ni ravno veliko a ne? torej velikih projektov enostavno NI!

ker si bumbar ne veš kakša je kmetijska mafija... boš enkrat ko boš zrastel...