Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
...sem šel na zaupanje...
Ravno zaradi takšnih bi jaz klical policijo. Nikoli ne veš, kdaj mu bo zapasalo lagat in boš na koncu ti potegnil kratko. Poznam te zgodbe, ko se gre "na zaupanje", potem pa na koncu ostaneš sam s svojo kasko polico (če jo sploh imaš), izgubo bonitete, živcev in časa.
Če vame prileti pijani voznik, ne bi niti sekunde razmišljal, ampak takoj klical 113. Tisti, ki sede vinjen za volan je nekako popolnoma zadnji človek na svetu, ki je vreden kančka mojega zaupanja.
Na zaupanje res ni pametno it, jest sm to naredil izjemoma zaradi minimalne škode. (in dobre volje).
Je pa dovolj, da se na kraju nesreče napiše evropsko poročillo, navede dejstva, opiše situacijo mogoče še poslika in da povzročitelj prizna krivdo in na koncu podpiše. Potem mi je vseeno, če se naslednji dan premisli. Kar je podpisal je podpisal to drži.
V primeru, če pa povzročitelj nebi priznal krivde ali kaj kompliciral, bi pa klical policijo. Ampak sam si je kriv, kaj pa ni priznal krivde, če je bil kriv.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ampak v isti sapi priznaš, da ti ne bi bilo problem lagat, če bi nekdo, ki si mu povzročil škodo, poklical policijo.
Ja, takemu, ki bi me rad zajebal mi ni problem lagati in mu zakomplicirat postopek. Če hoče vse uradno naj pa ima uradno. Pa naj leta okol uradnih oseb in prosi za zapisnik, ki mu ga ne bodo dali, al pa bo šlampasto napisan.
Zato je zanj bolje, da izkoristi priliko ki jo ima, da dobi moje podpisano priznanje krivde na evropskem poročilu dokler sem pripravljen priznat krivdo.
Po klicu na 113 mojega podpisa ne bo več dobil, in ni ga boga ki bi me v podpis prisilil.
Ja nikoli ne veš, kdaj se bo kdo spomnil lagat, ampak obisk policije v ničemer ne spremeni tega dejstva. Ampak če podpiše krivdo navede okoliščine iz katerih se jasno vidi njegova krivda, potem je podpisano. četudi se naslednji dan premisli podpis ostane.
Sem imel tak primer, ko se je tovornjak zaletel vame, škoda minimalna. In se tovornjakar še pogovarjat ni hotel z mano, kaj šele podpisat zapisnika in krivde. Meni se je pa tud mal za malo zdelo in sem poklical policaje. Tud mene je policaj vprašal, kolk hitro sem pripeljal (omejitev je bla 10km/h) je mislil še meni kazen nabit. Ampak sem prav odgovoril, ker sem videl znak. Na zavarovalnici so me vlekli za to in uno, vedno je kaj manjkalo, so kaj čakali, na koncu da čakajo na zapisnik policije, potem sem popizdil in klical policijo, tam pa so rekli da zapisnikov nikoli ne pošiljajo. ...ping pong... no na koncu po dobre pol leta sem le dobil denar. Fajn je blo zakompliciran postopek, vendar nisem imel druge izbire, če sem hotel povračilo škode. Ali pa pozabit vse skup. Boje bi bilo, da bi se zmenil z povzročiteljem (tu ni blo možno), kot pa da grem po uradni poti.
Sej tovornjakarja po eni strani tudi razumem, podpis krivde bi pomenil izgubo bonitete, kar bi daleč preseglo povzročeno škodo. Verjetno je tako ceneje prišel skoz, kot če bi jest uveljavljal njegovo zavarovanje.