Kako in kaj v primeru prometne nesreče?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Etak šlo se je na zaupanje....škoda ni velika (vizualno)....oplazena barva na boku.....nekaj časa se je še javljal...ko je zvedel za $$$$ popravila ne dviguje več
cheer.gif
To ni nič na zaupanje, saj sta popisala papir. Upam da sta navedla, kako je prišlo do nesreče, kdo je kriv in se oba podpisala.
Tudi naj te nič ne skrbi, če ne dviguje telefona, saj ti nimaš nič z njim, ti se lahko se pogovarjaš samo z njegovo zavarovalnico.

No, v njegovo dobro bi bilo, če bi se javil, in precenil, al se mu bilj splača tebi plačat na roko pa da umakneš zahtevek, ali je bolje da izgubi boniteto, ampak to je njegov problem ne tvoj. On se je s podpisom priznal krivdo in se strinjal z okoliščinami.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Ja vse sva napisala kraj uro zakai......kriv je on prizna.....krije stroške...njegov podpis.....sam nisem nobenih številk dokumentov pisal....samo njegovo registrsko.....in pol se lah na to obesjo da sm jst kr enga obtožu za KAO svojo škodo ki sem jo povzroču sam!

To me mal skrbi. K model je zabiu po tel. kao ja to ti je lah kdorkol podpisu....jst ne priznam

Konckoncev se jst lah sam zabijem....pa tebe obtožim...pa podpišem......ok vem da se da prek odvetnika pa preverjat pisavo...sam to pr ns traja....in traja.....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ach so... jaz sem vedno mislil, da policaji spišejo nek zapisnik na samem kraju nesreče in ga dajo za podpisat še udeležencem (kot je npr. pri pisanju kazni).
Ah kje pa. Policaj si na mestu nereče le zabeleži v svoj zvezek nekaj kar je videl, registrske, imena..., to pa ni zapisnik. Uradni zapisnik napiše potem na računalnik enkrat ko ima čas - v mojem primeru še par mesecev po nesreči ni bil napisan, vsaj tako so mi rekli, očitno so zavlačevali postopek zaradi interesa zavarovalnice, da čim dlje ne plača škode, ali pa računajo da bi obupal in pozabil na izplačilo.

Bolje za oba, da se zmenita sama na licu mesta, napišeta okoliščine in navedeta krivca in se s podpisom strinjata. In ne kličeš policije, četudi je povzročitelj pijan. Seveda pa je to možno le, če krivec tudi prizna krivdo, če pa kaj komplicira in ne prizna krivde, potem ne preostane drugega kot klicat policijo. Sam si je kriv, če bo zato plačal več. Boš pa tudi ti težje prišel do denarja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja vse sva napisala kraj uro zakai......kriv je on prizna.....krije stroške...njegov podpis.....sam nisem nobenih številk dokumentov pisal....samo njegovo registrsko.....in pol se lah na to obesjo da sm jst kr enga obtožu za KAO svojo škodo ki sem jo povzroču sam!

To me mal skrbi. K model je zabiu po tel. kao ja to ti je lah kdorkol podpisu....jst ne priznam

Konckoncev se jst lah sam zabijem....pa tebe obtožim...pa podpišem......ok vem da se da prek odvetnika pa preverjat pisavo...sam to pr ns traja....in traja.....
bonk.gif
No, sej ti se nimaš kaj z njim menit. njegova zavarovalnica pa ima papir, kjer on prizna da je bil povzročitelj nesreče.
Če pa on misli, da si njegov podpis ponaredil in ga skušal ogoljufati, te bo pa on prijavil policiji.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Ql......všeč mi je ker mam popis in podpis vseh udeležencev......da mi ne bo 10 burazerov vleku v dogodek
smile-1.gif

Mal sm se oddahnu....ker mi tole že mal mori razpoloženje......modelu bi najraj zavil vrat z levo roko
evil.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če se ti zabiješ vame in bo čista situacija glede tvoje krivde ti povem, da zate s takim veseljem pokličem policaje, da se bo kar kadilo.
Ti tudi povem, da potem situacija ne bo več tako čista glede krivde, kot si misliš.

Zgoraj imate le primer kako se začne dogajat po prometi nesreči.
Tole kot poznam se bo sedaj stopnjevalo do vseh možnih žaljivk, potem pridemo do barvne pripadnosti, in nakoncu zaradi ene luči še do sodišča...

No jaz sem šel enkrat na zaupanje s tem da smo izpolnili evropsko, pa dal je kuponček, ko pa je plačal sem mu le tega vrnil.

Potem, ko je s službene zgradbe padel okrušek na avto, sem klical policijo, ki je vse poslikala popisala. Izgledalo je drobna pikica na strehi...izkazalo se je da je teh "pikic "malo več + počeno atermično vetrobransko steklo. V službi niso hoteli o odškodnini slišat nič (stavba je zavarovana). Na koncu sem le omenil, da pač zapisnik s policije je in da bo pač zavarovalnica urejela naprej. Čez 10 min so bili z vsemi papirji in opravičilom pri meni a me stvar ni več zanimala. Na koncu se je vse izšlo skoda stroški delo plačila tako da sem dobil 3 dni nadomestno vozili, avto so popravili imel sem le nekaj poti.Brez policije bi se zadeva najbrž bistveno zapletla.

Drug primer (ne moj) nalet od zadaj jasno vse, prišla policija glede na jasnost so "odstopili od primera" v pričo policije se je pospisalo evropsko poročilo in gospa je krivdo priznala.
Naslednji dan je pozabila na vse...po 3 malih elaboratih in 9 mesecih je le prišel denar od zavarovalnice, ker se je šlo po pameti in ne na silo.Ko so na zavarovalnisi spoznali da ne bo šlo, so plačali.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
No jaz sem šel enkrat na zaupanje s tem da smo izpolnili evropsko, pa dal je kuponček, ko pa je plačal sem mu le tega vrnil.

To bo moja stalna praxsa od sedaj naprej.....brez evropskega samo še 113
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ja stari tle so vsi pametni, na cesti je situacija malo drugačna. Močno dežuje, baba zraven sika, otroci jokajo in pol stvari postopka pozabiš narest. Če nič drugega ne narediš, naredi vsaj kako fotko, magar z mobitelom. Nazadnje ko je mene en na semaforju naguzil sem bil zmešan ko kura, vzel sem samo telefonsko od voznika, naredil par slikic in letel naprej. In zaradi teh slikic se mi je vse izšlo ok

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če se ti zabiješ vame in bo čista situacija glede tvoje krivde ti povem, da zate s takim veseljem pokličem policaje, da se bo kar kadilo.

Seveda, ni lepšega nekoga v drek porinit. Naj plača par 100 evrov in ostane brez vozniške ... Pa čeprav ti nimaš nič od tega.
Tipično slovensko: naj sosedu krava crkne!
uf-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Nevem kaj pa kako ostali zase vem da če je oseba fer(brez kompliciranja) se lepo zmeniš pa je(slike,evropsko poočilo...) če je manjša škoda lahko tudi za €. Vem da ko sem se jaz zaletel mi je tip šel na roko da sem fotra klical(mlad voznik) kao da je on vozu.
Je pa res da ponavadi za j. očividci ki veselo klicarjo.
Primer frenda ki je imel manjšo nesrečo pa sem glih naletel na to. Ko sem rekel naj se lepo zmenta sta tam eni 2 babi težili da itak ni bil on kriv itd... sem rekel ok.. in čez čaz zvem da so še njem napisali kazen..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
u bistvu tudi če sta oba avta "totalke" načeloma če se zmeniš ni potrebno klicati policije...

važno da un drugi sprejme krivdo. ne vem zakaj taka želja po kaznovanju enega ki je že tak ali tak dost kaznovan?

aja tisti ki bi klicali milico takoj: upam da ne boste vi enkrat enemu malo avto popraskali pa bo un drugi tak "fer" kot vi in vam naprtil milico na vrat (pa da vas vidim...)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
u bistvu tudi če sta oba avta "totalke" načeloma če se zmeniš ni potrebno klicati policije...

važno da un drugi sprejme krivdo. ne vem zakaj taka želja po kaznovanju enega ki je že tak ali tak dost kaznovan?

aja tisti ki bi klicali milico takoj: upam da ne boste vi enkrat enemu malo avto popraskali pa bo un drugi tak "fer" kot vi in vam naprtil milico na vrat (pa da vas vidim...)

Milice verjetno noben ne bo klical... ker jih ze nekaj casa pri nas ni vec
grims-1.gif

Kar se pa tice soudelezencev... Nekateri so taki kreteni, da recimo ni dvoma, da so sami krivi... pa te potem se napizdi, kaj se nastavljas...

Tako je recimo pred parimi mesecei mami pred Kranjskim Hoferjem ena zenska z enim velikim SUV-om sla rikverc... pa ni nic pogledala nazaj... in za njo je stala mami in cakala, kaj bo una kura naredila... Ko so se prizgale vzvratne luci, ni imela casa niti potrobit in je ze pocilo... pa je una kura skocila ven iz avta in se pizdila, kaj se ma za nastavljat zadaj ... Sicer ni klicala policije... ampak sta se nekako dogovorili, da sta sli skupaj takoj do zavarovlanice, kjer se je potem nekako dobro izteklo...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Vseeno je če kdo prizna krivdo al ne.....na evropsko poročilo se napiše kaj se je zgodilo in kako...popis pa potrujeje to kar je napisano in narisano....glede na tisto napisano,narisano in na slike ki jih narediš pa se zavarovalnice med seboj zmenijo kdo bo komu plačal....seveda če oba trdita da ni nobeden kriv.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

važno da un drugi sprejme krivdo...
Krivdo lahko tudi ti sprejmeš, ni nujno, da je vedno samo ''un drugi'' kriv...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
milico se pokliče samo če se dva ne morta zmenit kdo je kriv, oz če en komplicira...

ko milica pride lahko odstopi od ogleda in napiše samo zaznamek.. (zanimivo da se tega ne posložujejo ravno veliko... raje peljejo postopek pa te ocurijo...)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Se prav, da te te slike, ki jih narediš z mobitelom v večini rešijo tud, če imaš samo mal podatkov o prometni.

Rešijo te v toliko, da se krivec ne more izgovorjati naslednji dan da ga sploh ni bilo tam in da ne ve o čem govoriš
smirk-1.gif

Nek dokaz pa slika le je.