Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če se ti zabiješ vame in bo čista situacija glede tvoje krivde ti povem, da zate s takim veseljem pokličem policaje, da se bo kar kadilo.
Ti tudi povem, da potem situacija ne bo več tako čista glede krivde, kot si misliš.
Zgoraj imate le primer kako se začne dogajat po prometi nesreči.
Tole kot poznam se bo sedaj stopnjevalo do vseh možnih žaljivk, potem pridemo do barvne pripadnosti, in nakoncu zaradi ene luči še do sodišča...
No jaz sem šel enkrat na zaupanje s tem da smo izpolnili evropsko, pa dal je kuponček, ko pa je plačal sem mu le tega vrnil.
Potem, ko je s službene zgradbe padel okrušek na avto, sem klical policijo, ki je vse poslikala popisala. Izgledalo je drobna pikica na strehi...izkazalo se je da je teh "pikic "malo več + počeno atermično vetrobransko steklo. V službi niso hoteli o odškodnini slišat nič (stavba je zavarovana). Na koncu sem le omenil, da pač zapisnik s policije je in da bo pač zavarovalnica urejela naprej. Čez 10 min so bili z vsemi papirji in opravičilom pri meni a me stvar ni več zanimala. Na koncu se je vse izšlo skoda stroški delo plačila tako da sem dobil 3 dni nadomestno vozili, avto so popravili imel sem le nekaj poti.Brez policije bi se zadeva najbrž bistveno zapletla.
Drug primer (ne moj) nalet od zadaj jasno vse, prišla policija glede na jasnost so "odstopili od primera" v pričo policije se je pospisalo evropsko poročilo in gospa je krivdo priznala.
Naslednji dan je pozabila na vse...po 3 malih elaboratih in 9 mesecih je le prišel denar od zavarovalnice, ker se je šlo po pameti in ne na silo.Ko so na zavarovalnisi spoznali da ne bo šlo, so plačali.