Fascinira me to, da cigane kritizirajo njihovi sosedi, hvalijo pa tisti, ki so daleč stran od teh bitij.
Res me zanima, zakaj je tako. SO morda tisti, ki živijo blizu cigotov res sami rasisti in rednecki? Ali pa je mogoče njihov odnos posledica resnih težav s cigani, ki jih ta država ne ureja?
Rad bi tudi spoznal koliko sosedov ciganov je nad temi bitji navdušenih. Koliko odstotkov? Pol promila?
Skratka, razni človekoljubci idealizirate cigane in sprejemate dejstvo, da so nekateri slovenski državljani po dolžnostih izenačeni, po pravicah pa ne, saj jim pravna država ne zagotavlja zaščite njihovih pravic, ki jih kršijo cigani.
Hkrati pa imajo cigani cel kup zagovornikov, ki podpirajo njihove pravice, vključno s tistimi, ki posegajo v pravice drugih. Za cigana je sprejemljvo, da krši zakone, krade, laže in ne sprejema nekakšnih običajev tega okolja. DOlenjci pa se tako ne smejo obnašati, kajne? Ker če se, so takoj retardi in rasisti.
Je.beš takšno demokracijo in državo Slovenijo, kjer obvelja pravica močnejšega, primitivnejšega, na škodo tistih, ki so normalni, plačujejo davke in samovoljno ne posegajo v pravice drugih.
Stališče glede ciganov je edino stališče, kjer povsem podpiram Jelinčiča. Žalostno je, da je edini politik, ki zadev ne olepšuje. Vsi ostali se izgovarjajo na pravno državo, storijo pa ne nič, da bi to pravo tudi uveljavili. Jaz temu pravim mahanje s tujim penisom po koprivah. Svojega pa itak najverjetneje nimajo.