Kaj za penzijo?

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Nigga pls.

Pejt vprašat svojo staro mamo, koliko propadov papirnih valut je doživela v lajfu: pred drugo vojno, med drugo vojno, ob koncu juge... Niso bile za vse vzrok katastrofe bibličnih razsežnosti...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja.. ja.. ja.. ja... če pa na wikipediji tk piše?
hysterical-1.gif

Glede kile zlata - ne vem sicer, če si predstavljate, ampak to je v bistvu dokaj mali kos zlata. Sploh si ne predstavljam, da bi imel namesto kile nekje skritih 30 kockic velikih 1.6 cm3. To ja mimogrede kje kakšno zgubiš.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Po isti logiki zgubiš tudi ves nakit, vse € kovance,.. zlatniki in srebrniki niso nekaj takega, kar bi moral ves čas valjati po žepih.

englishman:
Pa meni se ne zdi papirnat denar osnova za vse na tem svetu, to je samo papir, za katerega pač velja dogovor, da nekaj velja. Dokler velja.
Kar vprašaj se, bi raje našel bankovec izpred 100 let ali isto star zlatnik/srebrnik?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
A ni najbolj enostavno s prvo penzijo kupiti pištolo in pokniti enega (lahko tudi dva) od politikov, krivih za dr.k v katerem smo? Do takrat vse zažreš in zapiješ, (itak nisi siguren, če boš penzijo sploh dočakal) in lepo živiš, brez stresa, če gre kakšna delnica po gobe, potem pa dobiš komplet (tudi vso zdravstveno) oskrbo na državne stroške, pa še penzija ti ostane. Če si priden, prideš čez kakšno leto ali dve na odprti oddelek (denar od prejšnjih pokojnin te čaka) in si miren...

Nazadnje uredil moderator:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Seveda g. Inteligent, zategadelj pa je toliko upokojencev pospravilo toliko politikov.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej, tega ti pac ne razumes Matej... Ampak, bolj kot upokojenci s strelnim orozjem mene skrbijo Zombiji... Kaj pa VI delate, da bi se pripravili na Zombi Apokalipso?
smile-1.gif

(Edina bolj glupa in nerelevantna stvar kot Gavranov komentar, ki sem se je spomnil.)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Sam ce druzga ne...glede Gavrana in orozja...

...Sem gledal dokumentarc o AK47....je bil komentar....ce spremljas njegovo nabavno vrednost na crnem trgu (slo se je za Afriske drzave!) lahko napoves kdaj bo prislo do sranja...pac ko mu cena zacne rast se pripravlja na sranje...in je dobr ce zapustis drzavo..

Tko da ne pistola...ampak AK47.....se pozlatit ga das prej
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Glede na količino tiskanega denarja in količino papirnatega zlata je pa vsaj iz zgodovinskih razlogov vidno, da bo verjetno kovina edina preživela. Vprašanje je samo po kakšni ceni, ampak če bo kovina zgubila polovico vrednosti (500$ za unčno, kar je verjetno nemogoče), je to še vseeno boljše, kot do, da ga papir, ki mu pravijo denar izgubi 100% vrednost.

Nerealno razmišljanje...
rolleyes-1.gif

Povej mi eno državo (banko,inštitucijo,lobi,borzo...posameznika?) na svetu,ki ji je v interesu,da bi denar izgubil 100% svoje vrednosti?
Državam (vladam) je v interesu,da borze nihajo,da medvalutna razmerja (forex) nihajo,da vrednost zlata in srebra niha,itd...nobeni vladi pa ni v interesu,da katarakoli od teh stvari propade oz izgubi 100% vrednosti!

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Glede na količino tiskanega denarja in količino papirnatega zlata je pa vsaj iz zgodovinskih razlogov vidno, da bo verjetno kovina edina preživela. Vprašanje je samo po kakšni ceni, ampak če bo kovina zgubila polovico vrednosti (500$ za unčno, kar je verjetno nemogoče), je to še vseeno boljše, kot do, da ga papir, ki mu pravijo denar izgubi 100% vrednost.

Nerealno razmišljanje...
rolleyes-1.gif

Povej mi eno državo (banko,inštitucijo,lobi,borzo...posameznika?) na svetu,ki ji je v interesu,da bi denar izgubil 100% svoje vrednosti?
Državam (vladam) je v interesu,da borze nihajo,da medvalutna razmerja (forex) nihajo,da vrednost zlata in srebra niha,itd...nobeni vladi pa ni v interesu,da katarakoli od teh stvari propade oz izgubi 100% vrednosti!

Ne se naslanjat samo na tistih 100% ... lahko bi napisal tudi 75%
smile-1.gif
. To se je dogajalo v zgodovini in to se bo dogajalo še naprej.

Praviš, da nobena država nima interesa, da pade vrednost valute? Ti jaz povem katera država cilja na to ... VSE!!!

Kako pa misliš, da se bo "počistil" ves ta minus, kredit itd.? Kaj res misliš, da se bo to počistilo samo z povečanim BDP-jem? Malo morgen.

Pač moje mnenje, lahko se motim, ampak zgodovina pravi drugače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Staremu fotru je okoli 2 vojne za celo fertik hišo propadlo denarja. Ni propadlo 100% to je res. Je pa najbrž precej blizu 99%.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Nerealno razmišljanje...
rolleyes-1.gif

OMG, kateri borzi je bil v interesu zadnji zlom? A je v Sloveniji v interesu, da je zadolžitev povečala v nekih petih letih iz 20% na 80% BDP (približne cifre)? Je gospodarstvu v interesu, da je v riti?

A resno misliš, da interes nesposobnih politikov narekuje prihodnost? To je pa res nerealno razmišljanje.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Seveda g. Inteligent, zategadelj pa je toliko upokojencev pospravilo toliko politikov.

(Še) nihče.

Sorry, sem spregledal da smo v resnem delu foruma.

Papirju ni za zaupati. Zadnji denar, ki je izgubil vso vrednost je dinar SFRJ. Pa ni bilo nobene katastrofe.

Jaz stavim na nepremičnine - najprej površino, na kateri mi zraste drv za zasilno ogrevanje in površino, na kateri pridelam osnovno prehrano. Ne verjamem v prepperje, gre se le za zadevo, ki zaradi naraščanja populacije ne bo izgubljala vrednosti. Ostanek pa v kakšen apartma v tujini, recimo v kakšni bodoči članici EU.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Gavran pravi: Papirju ni za zaupati. Zadnji denar, ki je izgubil vso vrednost je dinar SFRJ. Pa ni bilo nobene katastrofe.
Verjetno je mišljeno na področju Slovenije.
Sicer pa je bila v naši bližini vsekakor vodilna Miloševiæeva Jugoslavija, ko je bil največji bankovec za 500 miljard (!!) vreden manj kakor teža papirja na katerem je bil tiskan.
V tistem času je veliko ljudi dejansko izgubilo vse, kar so imeli (privarčevali), brali smo o obupu ljudi, tudi samomorih...
Prodajalo se je vse, kar so imeli vrednega, večinoma za drobiž, črna borza je cvetela...

Inflacija, ki smo jo doživeli in preživeli koncem osemdesetih v SFRJ je bila v primerjavi s to leta 1994 videti kakor manjši dogodek, kupovanje deviz, veriženje, kratkoročne vezave v bankah, zamiki plačil s čeki so bile 'operacije', ki smo jih enostavno morali izvajati, da smo vsaj približno ohranili vrednost svojega premoženja.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

OMG, kateri borzi je bil v interesu zadnji zlom? A je v Sloveniji v interesu, da je zadolžitev povečala v nekih petih letih iz 20% na 80% BDP (približne cifre)? Je gospodarstvu v interesu, da je v riti?

evo,vidiš,poanta je tukaj v eni podrobnosti...ena stvar je ZLOM borze,druga pa PROPAD borze...in ta dva pojma ti tukaj mešaš...
grims-1.gif

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Nigga pls.

Pejt vprašat svojo staro mamo, koliko propadov papirnih valut je doživela v lajfu: pred drugo vojno, med drugo vojno, ob koncu juge... Niso bile za vse vzrok katastrofe bibličnih razsežnosti...
Ali si nisi že sam odgovoril: pred prvo svetovno vojno, pred drugo svetovno vojno, pred vojno na Balkanu. Kot drugo pa je 'majhna' razlika med potopom evra in potom drugorazredne valute alla dinar.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

evo,vidiš,poanta je tukaj v eni podrobnosti...ena stvar je ZLOM borze,druga pa PROPAD borze...in ta dva pojma ti tukaj mešaš...
grims-1.gif

Podrobnosti gor ali dol, tvoja izjava je kandidat za oslarijo leta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ali pa drugorazredne valute alla marka a ne?
smirk-1.gif

Prosim, če se s tvojimi wikipedia/google teoritiziranji spraviš iz teme, ki je bila začeta z resnim namenom v resnem delu foruma. Sploh pa bi ti moral, glede na to, da je to že tvoj n-ti alter nick, že davno bit bannan.