KSZ
Končno ena dobra in uporabna stvar na forumu
Meni se recimo kolegi in znanci smejejo kot pravim nekako tako: Hudič je če nimaš denarja in enak hudič je, če ga imaš ravno toliko, da daješ nekaj na stran za stare čase. Namreč vsi mi, ki hvalabogu imamo konec meseca nekaj € "plusa", nimamo pa vseeno toliko denarja, da bi se nam za vse fučkalo imamo problem kam ta denar naložit.
Saj nočemo nič zaslužit in živet od tega, želimo samo to, da tisto kar smo privarčevali na takšen ali drugačen način ohranja svojo vrednost.
Tako kot pravijo strokovnjaki, je treba imeti premoženje res razpršeno. Tisti, ki imajo stanovanje ali hišo in zanjo nimajo kredita, je to že del dobre naložbe. En manjši del tudi na banki kot vezavo, en del pa tudi v kovinah. Saj če pogledamo zgodovino, potem je jasno, da je edina stvar, ki je obdržala svojo vlogo plemenita kovina. Jaz se kar strinjam s tistimi, ki so že v tej temi omenjali, da dajo nekaj privarčevanega v kovine, samo ne vem, če je kilogramska palica res dobra ideja ... po mojem mnenju ne.
Glede na količino tiskanega denarja in količino papirnatega zlata je pa vsaj iz zgodovinskih razlogov vidno, da bo verjetno kovina edina preživela. Vprašanje je samo po kakšni ceni, ampak če bo kovina zgubila polovico vrednosti (500$ za unčno, kar je verjetno nemogoče), je to še vseeno boljše, kot do, da ga papir, ki mu pravijo denar izgubi 100% vrednost.
Tako kot je rekel že eden prej ... bolj kot si v tem notri in malo zadeve spoznavaš, večkrat vidiš, da nimaš pojma in da se ti "playeri" vedno in večno izmišljujejo nove instrumente za nategovanje vseh ljudi, samo da takšem ekonomski model še naprej obstaja. Po logiki in poštenju, bi se moral že zdavnaj sesut in mogoče bi bilo potem kaj boljše.