Kaj se dogaja s Pošto?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
1. vse kar pride pri nas preko Pošte Slovenije gre v ekspedit, kjer se naredi prevzem. Kar gre preko dostavnih služb te šofer pokliče ko je pri vratarnici
2. za pooblastilo so ti povedali. Če želim, da prevzame žena, rabim stalno pooblastilo - dejstvo je, da ga je potrebno plačat. Kaj naj grem z njo na pošto, napišem pooblastilo, da bo lahko prevzela pošiljko, ki je že tako na pošti?
stupid-1.gif

3 in 4. zdravorazumsko tega ne moreš delat.
5. ravno zato se pritožujem. Banko pač zamenjaš za tisto, ki ti je pri roki oziroma za takšno, kjer lahko delaš vse preko spleta (ne vem kdaj sem sploh nazadnje bil fizično na banki - po moje pred kakim letom ko sem šel kupit USD). Enako velja za črpalko. Tankam na črpalkah, za katere vem da ni gneče z lotom in nakupovanjem. Pošte pa NE MOREM zamenjat, NE MOREM se temu izognit, saj za večino pošiljk niti ne moreš vplivat preko česa dobo poslane (sploh uradne).

btw, pošta je vedno dostavljena šele po 12.uri. Tist primer s kulijem je samo zato, da sem pokazal kako nerealno pošto imamo določeno

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
1. vse kar pride pri nas preko Pošte Slovenije gre v ekspedit, kjer se naredi prevzem. Kar gre preko dostavnih služb te šofer pokliče ko je pri vratarnici
2. za pooblastilo so ti povedali. Če želim, da prevzame žena, rabim stalno pooblastilo - dejstvo je, da ga je potrebno plačat. Kaj naj grem z njo na pošto, napišem pooblastilo, da bo lahko prevzela pošiljko, ki je že tako na pošti?
stupid-1.gif

5. ravno zato se pritožujem. Banko pač zamenjaš za tisto, ki ti je pri roki oziroma za takšno, kjer lahko delaš vse preko spleta (ne vem kdaj sem sploh nazadnje bil fizično na banki - po moje pred kakim letom ko sem šel kupit USD). Enako velja za črpalko. Tankam na črpalkah, za katere vem da ni gneče z lotom in nakupovanjem. Pošte pa NE MOREM zamenjat, NE MOREM se temu izognit, saj za večino pošiljk niti ne moreš vplivat preko česa dobo poslane (sploh uradne).

btw, pošta je vedno dostavljena šele po 12.uri. Tist primer s kulijem je samo zato, da sem pokazal kako nerealno pošto imamo določeno
1. Kako imate v firmi ne vem, ampak po moje pošto v ekspeditu razvrstijo in jo znosijo po firmi?
2. Ne razumeš, 1x prideš na pošto z ženo in naredita pooblastilo, ki velja neomejeno!!!
5. In ker pošte ne moreš zamenjat, sedaj ne smejo prodajati raznovrstnega blaga in ustvarjati dobička?
sprasujem se.gif

Pošta mora biti dostavljena v treh delovnih dneh, pa četudi ob osmih zvečer, tako da je ob 12h čisto ok!
Jah, pejt na občino, pa jim reci, da naj prestavijo, da bi rad drugo pošto...
Aja, od kod pa si?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
da ponucam temo...

5.6. so mi iz nemčije poslali eno zadevo, pomoje po najbolj poceni/počasni poti...koliko dni naj bi to vseeno potovalo? 3-4 dnevi bi ja morali biti zadosti, ali se motim?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce je poslano cisto navadno... je po mojih izkusnjah tako,d a ce poslje v ponedeljek, potem ce imas sreco, dobis v petek... najveckrat pa sem jaz dobil sele v ponedeljek... Se je pa ze zgodilo,d a je bilo psolano v cetrtek in sem dobil v ponedeljek ...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
da ponucam temo...

5.6. so mi iz nemčije poslali eno zadevo, pomoje po najbolj poceni/počasni poti...koliko dni naj bi to vseeno potovalo? 3-4 dnevi bi ja morali biti zadosti, ali se motim?
Težko vprašanje! Lahko pride v treh dneh, lahko pa se vlači okoli tudi 10 dni....
V glavnem, ko enkrat pride v Slo je načeloma naslednji dan pri tebi!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Sam sem naročil pasjo hrano iz Nemčije v nedeljo, dobil pa včeraj. DHL in naša pošta. Tudi prejšnič je bilo tako, tako da pohvala našim in nemškim poštarjem.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
stupid-1.gif

1. Kako imate v firmi ne vem, ampak po moje pošto v ekspeditu razvrstijo in jo znosijo po firmi?
2. Ne razumeš, 1x prideš na pošto z ženo in naredita pooblastilo, ki velja neomejeno!!!
5. In ker pošte ne moreš zamenjat, sedaj ne smejo prodajati raznovrstnega blaga in ustvarjati dobička?
sprasujem se.gif

Pošta mora biti dostavljena v treh delovnih dneh, pa četudi ob osmih zvečer, tako da je ob 12h čisto ok!
Jah, pejt na občino, pa jim reci, da naj prestavijo, da bi rad drugo pošto...
Aja, od kod pa si?
1. Ne, če je karkoli razen kuverte, se naredi PREVZEM (določeno z organizacijskim predpisom, za privat zadeve službene pošte ne smeš koristit, kar ni privat je tako ali tako last firme)
2. ga moraš plačat
5. točno tako. glede na to, da ne moreš izbirat, mora imet njihova osnovna dejavnost absolutno prednost. Lahko naredijo zaradi mene poseben šalter China shop& Loto ali pa naredijo tako, da če je za šalterjem nekdo, ki piše še športno napoved ali kaj kupuje, da ga postavijo iz vrste in obdelajo najprej tiste, ki so tam samo zaradi POŠTNIH STORITEV. Aja, ne bo šlo, na pošti je vedno vrsta... ob sobotah odkar so skrajšali delovni čas celo do zunanjih vrat.

Saj pravim, sranje je, ker lahko pošta in poštarji delajo karkoli, ti moraš pa vse požret, ker nimaš druge izbire.

lokacija: koroška, bolj podrobno lahko izveš preko zasebnih sporočil

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
1. Dobro, pa sva skinula še eno točko!
2. Če ti je težko dat nekaj € za neomejen pooblastilo, pa hebat ga...
5. Na pumpi tud ne moreš zbirat oz. lahko, ampak je isti k....povsod!
shocked-1.gif

Hja, ni res, da moraš vse požret, maš možnost, kot sem že enemu povedal, da zliješ svoj žolč v pritožno knjigo... Ampak vedi, da je to resna zadeva in da bo nekdo konkretno potem na.jebal, ker se pritožbe jelmljejo zeeelo resno!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.258
1.403
113
kaz

Evo hitrost Fedex Economy:

Jun 1, 2012 14:51
Picked up
SAN LUIS OBISPO, CA

Jun 1, 2012 17:46
Shipment information sent to FedEx

Jun 1, 2012 22:00
Left FedEx origin facility
SAN LUIS OBISPO, CA

Jun 3, 2012 11:08
Arrived at FedEx location
MEMPHIS, TN

Jun 3, 2012 19:13
Departed FedEx location
MEMPHIS, TN

Jun 3, 2012 22:22
NEWARK, NJ

Jun 3, 2012 23:02
In transit
MEMPHIS, TN

Jun 4, 2012 04:00
Departed FedEx location
NEWARK, NJ

Jun 4, 2012 16:48
KOELN DE

Jun 4, 2012 21:15
In transit
KOELN DE

Jun 5, 2012 06:00
Departed FedEx location
KOELN DE

Jun 5, 2012 07:09
In transit
KOELN DE

Jun 6, 2012 07:05
In transit
VIENNA AT
Package available for clearance

Jun 6, 2012 08:34
At local FedEx facility
VIENNA AT

Jun 6, 2012 08:35
In transit
VIENNA AT

Jun 6, 2012 08:35
In transit
VIENNA AT
Tendered to authorized agent for final delivery

Jun 6, 2012 14:05
In transit
LJUBLJANA SI
Package available for clearance

Jun 6, 2012 14:52
In transit
LJUBLJANA SI

Jun 6, 2012 14:52
International shipment release - Import
LJUBLJANA SI

Jun 6, 2012 16:09
In transit
LJUBLJANA SI

Jun 7, 2012 13:00
Delivered
LENART AT

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak point je bil v tem, da je pooblastilo potrebno placati
grims-1.gif
... stalno ali zacasno ...

Ni res, Ti napišeš na list papirja in podpišeš, da ženo pooblaščaš da lahko tvojo pošto dviguje. Narediš doma, stane te NIČ
wink-1.gif

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Še dobr da sem videl to temo, sem že hotel prodajalca napizdit. Vedno do sedaj sem dobil 4. ali 5. delovni dan iz UK. Zdaj pa čakam naročilo iz Amazona že 3 tedne.

B81

22. jul 2007
37.891
11.103
113
KSZ

Včeraj kupil dele za servis v Nemčiji...DHL...jutri grem na pošto po njih.
Ne vem, kaj to uporabljate, da tako dolgo čakate, jaz če ne dobim v par dnevih iz UK ali Nemčije, že kličem na pošto
smile-1.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
To je najbolj zanesljiva varianta! DHL ima pogodbo s Pošto Slovenije, dostava je hitra in zanesljiva!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:

Hja, ni res, da moraš vse požret, maš možnost, kot sem že enemu povedal, da zliješ svoj žolč v pritožno knjigo... Ampak vedi, da je to resna zadeva in da bo nekdo konkretno potem na.jebal, ker se pritožbe jelmljejo zeeelo resno!
Sem že 2x poslal pritožbo neposredno na Pošto Slovenije. Enkrat zaradi zapiranja 2min pred koncem delovnega časa (dokaz je bila fotografija skupaj z uro, ki jo imajo v uradu - sem bil jezen, ker imajo nemogoč delavnik, jaz pa norel po cesti, da bi še prišel pravi čas), drugič zaradi konstantnega površnega dostavljanja (prej omenjena situacija z istimi priimki). Rezultat je bil, da je upravnica postala bolj prijazna z mano
smile-1.gif
ter da je začuda kak mesec vse prihajalo prav. Potem se mi ni dalo več...

Med bencinskimi je pa velika razlika
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@monaco

Zato,ker si nisi časa vzel prej in si zadnji čas vletel na pošto (2 minuti pred zaprtjem) in da bi opravil kar si imel bi bila ura že preko odpiralnega časa,to bi bilo pa OK?
Ker si to slikal in se pritožil pričakuješ da ti bodo sedaj šli na roko?
Po vsem tvojem opisanem je problem na tvoji firmi kjer ne znajo tega uredit in ne na pošti.
Da sem jaz poštar v tvojem rajonu,bi dal paket na cesto,da ga parkrat povozijo,da ti ga dam potem v tvoj nabiralnik,samo da boš srečen.
Kaj je res tako težko iti na pošto in raskirat tistih 7€ da ti lahko žena dvigne pošto?
1x greš z njo tja pa čeprav je pošiljka že tam in od takrat naprej ti bo lahko ona sama dvigovala pošto,ko bo imela to pooblastilo.
Po občutko sodeč ti za vikend za kako rundo ali dve ni težko vrečt ven 15€ ali več.
Ves čas,ki si ga porabil tukaj za stresanje jeze bi ga lahko porabil za odhod na pošto vsaj pol ure pred zapiralnim časom in bi lahko z ženo v miru uredila to zadevo in bi bila zadeva urejena.
Če ti pa je tako težko dat teh 7€ pa povej kje se dobiva in ti bom jaz plačal to potrdilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Only in Slovenistan:
- fizična oseba oseba krši en predpis? križat ga!
- pravna oseba krši en (ali več) predpis(ov)? Milijon izgovorov in zagovornikov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A si ti sploh prebral kaj sem napisal? Z veseljem bi prišel prej na pošto, ko bi bil delovni čas takšen, da lahko pride še kdo drug poleg nezaposlenih in penzionistov! Dirkal sem direkt iz službe. In ja, do trenutka po delovnem času so te dolžni spustit skozi vrata. Pol svojega življenja sem preživel v trgovini - če bi se tam tako obnašali, bi že zdavnaj vsi propadli - na pošto si obsojen, hočeš ali nočeš in moraš vse požret. Sploh ni problem v 7€.

P.S. tista pritožba je bila že pred kar nekaj leti, sedaj se mi niti ne da več ukvarjat z njimi, ker sem tak človek, da če mi kaj ne paše, pač grem drugam. Pa naj bo to banka, bencinska, trgovina... če si pa na koga "obsojen", pa pričakujem, da se bodo obnašali tako da bomo stranke zadovoljne! Mogoče bi pa res moral za vsako narobe dostavljeno pošiljko napisat pritožbo??

Pogrelo me je samo zato, ker sem tokrat doplačal za DHL ravno z namenom, da se rešim tega sranja, pa sem bil na popolnoma istem...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nisem nikakršen zagovornik ampak ker delam v skladišču kjer je potrebno čakat tovornjakarje da pridejo poznam ta sistem predčasnega zapiranja.
Pri nas smo uredili tako,da če te do 19h ni (delamo do 20h) boš prišel nalagat drugi dan.
Sem delal tudi v trgovini,ki je bila odprta do 21h in se te je pol ure prej opozarjalo po mikrofonih,da se trgovina zapre,10 do ure so se vhodna vrata zaprla in si lahko šel še samo ven not pa več ne.
Tako kot greste eni radi ob uri domov gredo radi tudi tisti,ki so v tem primeru zaposleni na pošti.
Imaš odprto cel dan in če veš,da se pošta zapre ob 18h greš pač malo prej na pošto in ne zadnjih par minut in ja tudi sam sem že pred zapiralnim časom ostal pred vrati.
Zakaj bi morali v službi ostati 10 minut dalje zaradi nekoga,ki se spomni priti zadnji moment,čeprav je pošta odprta cel dan?
Vendar če se postaviš v njihovo kožo jih je lažje za razumet.
Na pošto nisi obsojen,še vedno imaš možnost it do tistega ki ti bo nekaj poslal
wink-1.gif

Pojdita z ženo v ponedeljek na pošto in uredita tako,da bo ona lahko dvigovala tvojo pošto in bo zadeva urejena za vse večne čase.

@stein
V naši državi vedno križamo pravne osebe,ker so ti za vse krivi kar nam ne paše in vedno pozabljamo da tam delajo navadni ljudje kot sva ti in jaz.
Če ti delaš v službi do 15h in pridem jaz do tebe 14:59 in da to naredim vsak dan mislim,da me boš slej kot prej imel poln kufer in boš odšel par minut prej samo da ne boš rabil delat 10 minut dalje.