Kaj se dogaja s Pošto?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
1. Naročeno (eBay) v >UK, plačano in odposlano v torek.
Tracking pravi:
- prejeto na pošti ob 16.32
- logistični center Heathrow 19.20
- dostava na Brnik 07.40 naslednji dan

- dostava na dom naslednji petek.

Torej iz trgovine v UK do Brnika je pošiljka potrebovala cca 15 ur.
Iz Brnika v Posavje pa, hm, 10 dni, torej cca 240 ur.

Na Brniku se carina še vedno slini po paketih, ki prihajajo iz EU, čeprav verjetno nima za to več nobene pravice. Že na nekaj paketih iz GB sem videl sledove odpiranja. Verjetno je zato zamuda pri dostavi.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Naročil paket, pri načinu dostave doplačal za DHL, ker odkar so spremenili delovni čas, praktično ne morem prit na lokalno pošto ne da bi si vzel dopust, z dostavnimi službami se da pa marsikaj dogovorit in glej ga zlomka - dostava gre preko Pošte Slovenije in v nabiralniku me čaka obvestilo, da moram paket it iskat na pošto. Kdaj???

tomi

Guru
1. sep 2007
18.761
9.975
113
40
MB
takih vas ne razumem, zakaj si preprosto ne daš dostavit v službo ?
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.761
9.975
113
40
MB
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
In če rabiš hitrejšo storitev, pač plačaj za to, ne pa da jokaš, kako paketa ni že dva dni!
Nič ne jokam, ni bilo življenjsko nujno. Če bi bilo, bi šel sam po paket, itak bi bilo ceneje in hitreje.

Mene bolj zanima, kam paket izgine za 24 ur. Razlaga, da če več plačaš, prej pride, mi ne potegne.

No, pa to mi je zanimivo, da ima Log pod Mangartom popolnoma enako prioriteto kot drugi največji poslovno-trgovski center v Ljubljani.
confused-1.gif

hitra pošta je ločen kanal, oz. deluje po drugačnem principu ... gre za seznam mest ki so na križu čez slovenijo na katerem so stalni obhodi in potem po poti pobirajo pošiljke

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
grin1.gif
Saj si, kadar dostavlja dostavna služba, ker te itak pokličejo in vprašajo kje in kdaj boš prevzel. Problem je Pošta Slovenije, kjer komplicirajo že če pošlješ ženo dvignit pošiljko iz kitajske, čeprav si ji napisal pooblastilo (ker ga nisi "overil" (in plačal) pri njih)... Po drugi strani ti pa ob dežju NA nabiralnik (ki je precej oddaljen od hiše), ker ga niso uspeli stlačit v škatlo. Da o tem, da mi večkrat kak sosed kako pismo (ali celo oblazinjeno kuverto) prinese, niti ne govorim... Če ni poslano priporočeno, ne odgovarjajo...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ah, saj se mi skoraj ne da odgovarjati, ampak me pa to tako pogreje, da moram!!!
1. Ne morem verjet, ti pričakuješ od pošte, da ti bo dostavila pošiljko kamor se boš ti sprdnil!?
jezen.gif

2. Luba duša, kakšno obvestilo zahteva pošta? Tako, ki si ga overil in plačal na pošti!?
stupid-1.gif
Ne zavajaj, to sploh ne obstaja!!! Se je pa treba identificirati, drugače pa bi spet pezdil, kako je tvojo priporočeno pošiljko dvignil nek Janez, ki ga sploh ne poznaš!!! Je pa res, da je že nekaj časa v veljavi zakon, ki si ga ni izmislila pošta, ampak država, da se vse pošiljke vročajo samo osebno!!!
3. Po moje bi bilo najbolje, da se zmeniš s poštarjem, vse se da urediti! Nekateri pač hočejo, da se jim pošiljke dajo na nabiralnik(velika večina)ali drugo ustrezno mesto, čeprav to ni po pravilih, samo da folku ni treba hodit na pošto! Tako delanje uslug se ponavadi obrne proti poštarju zaradi takih pezdontarjev, kot si ti!!! Če pusti pošiljko na kaselcu, je narobe, če pusti listek, je narobe, če ti.....,je narobe...
jezen.gif

4. Ja, verjamem, da se zgodi, da se včasih kakšna pošiljka vroči narobe (sosedu), kdor dela, greši! Sploh zadnje čase, ko je dela ogromno in obremenjenost izven vsakih razumnih meja za mizerno plačo! Lahko pa bi izpustil besedico VEČKRAT!!! Siguren sem, da se je zgodilo, ampak, ne pretiravaj!!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
grin1.gif

ker nekateri hodmo v službo s kolesom, motorjem, skirojem, peš...
Kam nej dam 24" monitor?
Vbistvu vsak paket, ki pride je prevelik za v ruzak.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.761
9.975
113
40
MB
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zagurtnaš si ga na hrbet
grin1.gif
ne-ne-1.gif
, to ne pride v poštev!!! Je treba plačat....

sicer je že nekaj časa od tega ko sem mogo to vedet ... pa nisem ziher .. klic 1 je naslovnikovo naročilo ? oz se ga da naročit za pošiljke prispete iz tujine ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A ti delaš na pošti?
Da ti povem, kako je teslo od poštarja, ki vrši paketno dostavo, vrgel paket preko ograje na zelenico, čeprav je bil na njem znak za lomljivo. In je šlo vse v maloro...
Pošiljatelj pa stranka, ki mi je poslala darilo za novo leto... KAj misliš, kaj bi dosegel z reklamacijo?
Z zadnjo sem dosegel, da če poštar nima pošte tudi za sosednjo hišo sploh ne prečka ceste in dobim pošiljko naslednji dan, da mi ne pušča obvestil o priporočenih pošiljkah, da kakšni zdravstveni izvidi hodijo k sosedom ali pa se vidi da so bili odprti...
Torej vsako pritožo ali kritiko sprejmejo poštarji kot osebni napad in spremenijo v osebno maščevanje...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kot prvo bi ti svetoval, da če imaš možnost, se pogovori s poštarjem, ki ponavadi dela na tvojem rajonu!
Če to ne gre, se pojdi pritožit na pošto upravnici!
Če pa vse to ne bo zadostovalo in boš še vedno imel težave, na pošti zahtevaj pritožno knjigo! To je res skrajni ukrep, ker se, verjemi mi, te pritožbe obravnavajo zelo, zelo resno na višji inštanci!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ah, saj se mi skoraj ne da odgovarjati, ampak me pa to tako pogreje, da moram!!!
1. Ne morem verjet, ti pričakuješ od pošte, da ti bo dostavila pošiljko kamor se boš ti sprdnil!?
jezen.gif

2. Luba duša, kakšno obvestilo zahteva pošta? Tako, ki si ga overil in plačal na pošti!?
stupid-1.gif
Ne zavajaj, to sploh ne obstaja!!! Se je pa treba identificirati, drugače pa bi spet pezdil, kako je tvojo priporočeno pošiljko dvignil nek Janez, ki ga sploh ne poznaš!!! Je pa res, da je že nekaj časa v veljavi zakon, ki si ga ni izmislila pošta, ampak država, da se vse pošiljke vročajo samo osebno!!!
3. Po moje bi bilo najbolje, da se zmeniš s poštarjem, vse se da urediti! Nekateri pač hočejo, da se jim pošiljke dajo na nabiralnik(velika večina)ali drugo ustrezno mesto, čeprav to ni po pravilih, samo da folku ni treba hodit na pošto! Tako delanje uslug se ponavadi obrne proti poštarju zaradi takih pezdontarjev, kot si ti!!! Če pusti pošiljko na kaselcu, je narobe, če pusti listek, je narobe, če ti.....,je narobe...
jezen.gif

4. Ja, verjamem, da se zgodi, da se včasih kakšna pošiljka vroči narobe (sosedu), kdor dela, greši! Sploh zadnje čase, ko je dela ogromno in obremenjenost izven vsakih razumnih meja za mizerno plačo! Lahko pa bi izpustil besedico VEČKRAT!!! Siguren sem, da se je zgodilo, ampak, ne pretiravaj!!!
1. če plačaš za "hitro pošto", pričakuješ tudi takšno dostavo. Po navadni pošti si zaradi velikosti firme ne moren naročit dostave v službo
2. zahtevajo pooblastilo, ki ga podpišem na pošti. Ko sem nazadnje spraševal je bilo potrebno za to plačat (enako kot npr, da se pošiljke dostavljajo na nov naslov, četudi samo nekaj hiš vstran)
3. če pošiljka ne gre v nabiralnik, je nima kaj za dajat na nabiralnik ali na silo tlačit tja. Sem bil na to temo že nekajkrat tudi pri upravnici in vsakič se mi je opravičila "imamo novega poštarja"... Pa bi še razumel, če bi imel nabiralnik na verandi, pod streho, ne pa ob cesti proti hiši.
4. zgodi se lahko enkrat na par let, ne pa da skoraj 1x mesečno dobim kakšno napačno kuverto ali pa da mi mojo kdo drug prinese. In NE PRETIRAVAM. Bil pri upravnici (večkrat), izgovor podoben kot v točki 3 in obljuba da "naslednji teden sem dopoldan in bom osebno spremljala vaše pošiljke". Plača gor ali dol, če človek ne zna brat, naj ne raznaša pošiljk. Ko sem še živel na starem naslovu (znotraj iste pošte), se je dnevno dogajalo, da je bila pošta pomešana (ista številka, druga črka, isti priimki, čeprav so bila na vsakem nabiralniku jasno napisani vsi podatki).
5. glede na to, da se jih več kot očitno ne moreš rešit, bi lahko imeli vsaj delovni čas uporabnikom prijazen, ne pa da so naredili še bolj prijaznega. Aja, točno, racionalizacija in šparanje, zato je ko stopiš skozi vrata kot bi prišel v china shop, se komaj prebiješ do blagajne, in potem pol ure čakaš, ker stari ata izpolnjuje športno napoved (na pošti ?!?)

Da ne bi še o tem, da z vsem (naslov, občina...) spadam pod veliko bolj priročno (lokacija, delovni čas...) regijo, pa se ne morem dogovorit, da bi tam prejemal pošto, ker so se menda tako dogovorili kdo bo katere hiše pokrival. Potem pa gre vsaka uradna pošiljka najprej na tisto pošto, potem pa s kulijem popravijo poštno številko in naslednji dan dostavijo...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
1. Če plačaš hitro pošto, bo dostavljeno isti dan! Velikost firme ni izgovor, da si ne bi mogel naročiti v službo, pa tudi če si čistilka v BTC-ju!
2. Za pooblastilo ni treba plačati, ne vem, kdaj si bil nazadnje na Pošti?
3. Maš prav, nima kaj to delat, čeprav kot sem že rekel, ti hoče s tem delat uslugo, da ti ni treba na pošto! Ampak, kot pravim, to je narobe, zato kat še pokliči na pošto!
4. Isto kot pod 3.točko
5. Racionalizacija je povsod na žalost, a čez banke se pa nobeden ne pritožuje, kadarkoli prideš, zaprto!!!
jezen.gif

Glede prodaje blaga in izpolnjevanja športne napovedi: Maš prav, ampak tako je, v želji za večjimi dobički bi prodajali tudi drek, če bi kdo kupil, ampak to je povsod, ne samo na poštah, a na Petrolu ti je pa ok, ko se MORAŠ sprehodit skozi celo poslovalnico, da plačaš bencin, na blagajni pa najprej gužva, ker folk dela šoping ko v Sparu, izopnjujejo loto, kupujejo karte za koncerte in tekme, ko pa prideš na vrsto, te sprašuje o faking petrolovi kartici in če boš kupil čokoladico, ki je v akciji....
10.gif

Žal si pri zadnjem odstavku spet brcnil krepko v temo!!! Verjamem, da spadaš pod veliko bolj priročno lokacijo, ampak to ni toliko stvar pošte kot občine. Seveda se ne moreš dogovorit, da bi tam sprejemal pošto
crazy1.gif
, saj spadaš pod čisto drugo pošto najbrž, pa četudi bi bil pod drugim okrajem na isti pošti bi se čisto lahko zgodilo, da bi sosed dobil pošto ob 8h zjutraj, ti pa ob enih popoldne. Upam, da zastopiš?
Tvoj zadnji stavek pa je res pravi biser! Prjatu, vesel bodi, da s kulijem popravijo naslov!!! Pošto bi morali poslati nazaj, naj pošiljatelj napiše PRAVI naslov!!! Kdo je tukaj kriv, ne vem, ali ti ali pa občina, pošta vsekakor nima nič pri tem!
Ponavadi je tako, da neko naselje pripada določeni pošti, potem pa se najde kakšna civilna iniciativa ali kakšen občinski veljak, ki zahteva, da se to naselje priključi drugi pošti. Če se zmenijo (občinski možje), MORA to pošta pač narediti! Za sabo pa to potegne take probleme, kot jih ti opisuješ! Žal je pač tako, da bi moral vsak posebej obvestiti vse pošiljatelje, kam naj po novem pošiljajo pošto....

Te še kaj muči?
sprasujem se.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:

2. Za pooblastilo ni treba plačati, ne vem, kdaj si bil nazadnje na Pošti?

Hmmmm... mogoce bi bilo dobro, ce si preberes cenik firme, v kateri si kot kaze zaposlen
smile-1.gif

http://www.posta.si/downloadfile.aspx?fileid=14235

20120608-gtk5npwkjnp1g7fy28dqste3qx.jpg

Citat:
Uporabnik zabar pravi:
5. Racionalizacija je povsod na žalost, a čez banke se pa nobeden ne pritožuje, kadarkoli prideš, zaprto!!! Ob petih popoldne je že konec, pa deljen delovni čas...

Na banko na sreco ni treba iti osebno... ker se da vecino urediti preko spletne banke
grims-1.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
To je stalno pooblastilo, govora pa je bilo o tem, da je ženo poslal na pošto s pooblastilom, načečkanim na list papirja! kako hudiča pa naj uslužbenka ve, da tega ni sama napisala? Sigurno pa svetujem, da se da teh par€, če ima kdo več teh pošiljk in nima sam časa hodit na pošto!

@Notranjc: Nisem jezen! Kvečjemu dobrovoljen, da nekomu razlagam stvari, ki jih ne razume.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak point je bil v tem, da je pooblastilo potrebno placati
grims-1.gif
... stalno ali zacasno ...

Ker na list naceckanega pooblastila ne priznavajo... Tudi pri notarju overjeno pooblastilo je treba placati... Sicer ne Posti ampak notarju
smile-1.gif