Kaj se dogaja s Pošto?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.573
484
83
Prejšnji teden iz GB. Naročil v nedeljo. Ena pošilka oddana v ponedeljek, druga v torek. Prva prispela v četertek druga v petek. Tretji paketek šel na pot v četrtek in bo verjetno jutri tu? Dober mesec nazaj dokaj podobno.
Hitreje skorajda ne more iti. Včasih se zgodi da je 8-9 dni a zelo redko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne, takim tudi tam ne morejo več pomagat ...

lahko si pomagamo sami, da nerabimo brat takih izpadov, predlagam gumb prijavi kot spam
smile-1.gif

Ga pri takih redno pritisnem. Ampak nas je premalo ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Naročam iz Musicnotes.com. Uporablajo Royal Post. Po trackingu se vidi, da je zadeva naslednji dan oddana iz trgovine na UK Royal Post, potem pa rabi do Slovenije med 30 in 45! dnevi. Rekord je 60 dni! Estimated delivery time je pa 7 do 14 dni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
ksz

Kako lahko paket, poslan iz Ljubljane, rabi na drug naslov v LJ več kot en delovni dan? Oddano včeraj popoldne v LJ, danes zvečer je še vedno na Pošti (Slovenije).
Jebemtiš, eno klinčevo lopato sem iz Münchna od neke kmetijske trgovine dobil po dostavni službi v 20 urah po naročilu na internetu. Tukaj pa ne morejo tistih nekaj kilometrov narediti v enem dnevu.
bonk.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Misliš, da bodo posebej tvoj paket peljal na naslov? Vsi paketi gredo na center, rok dostave je pa 3 dni! Če si pa preveč škrt, da bi plačal expres, pa j.ebat ga.... Tisto lopato iz Muenchna ti je pa dostavil kdo? Sosedov Francel?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.397
7.072
113
Saj ima Pošta slovenije tudi express pošto, s katero imaš lahko paket v par urah po večjih mesti.

A za navadno pošto je seveda optimizacija v prvem planu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.760
9.974
113
40
MB
Citat:
Uporabnik keber pravi:
ksz

Kako lahko paket, poslan iz Ljubljane, rabi na drug naslov v LJ več kot en delovni dan? Oddano včeraj popoldne v LJ, danes zvečer je še vedno na Pošti (Slovenije).
Jebemtiš, eno klinčevo lopato sem iz Münchna od neke kmetijske trgovine dobil po dostavni službi v 20 urah po naročilu na internetu. Tukaj pa ne morejo tistih nekaj kilometrov narediti v enem dnevu.
bonk.gif

plačal bi hitro pošto namesto da se zdaj pizdiš če je blo nujno
wink-1.gif

naročil treking superge na http://www.startfitness.co.uk/ v petek v ponedeljek sem imel dostavljene, wuhu
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Misliš, da bodo posebej tvoj paket peljal na naslov?
Ne ne bodo, ker to je Pošta Slovenije. Za 3 evre poštnine res ne pričakujem dostavo 5 km stran že v naslednjem dnevu. Sicer kako to rata DHL-ju iz Anglije dostavo na željeni naslov za 6 evrov, kdo bi vedel ...
17758-icon_confused.gif

Je res, da poštar prinese in odnese pošto na mojem naslovu (naslov firme, kjer delam) samo DVAKRAT DNEVNO (pač neka vukojebina sredi Rudnika, kjer je še eno malo morje drugih firm pa trgovskih centrov), ampak velecenjene paketne službe pa res ni za motit pri njihovem optimiziranem delu.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Neki je treba zastopit! A pošlješ paket 3 km stran ali pa iz Ljubljane v Mursko soboto, je popolnoma isti postopek! Ja? Folk misli, da bo poštar k tebi prišel po paket, pogledal naslov in rekel, hej, to je pa blizu, bom kar nesel!
wink-1.gif

Pobira pošto 2x na dan? Zakaj neki, glupo ko hudič!!! Itak gre vsa pošta naprej zvečer in je potem dostavljena v roku treh delovnih dni, čeprav jo je vsaj 90% naslednji dan! Ni razlike, boš ti oddal pismo ob 8h zjutraj ali pa ob sedmih zvečer!

In o kakšnem optimiziranem delu govoriš?
sprasujem se.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz vem, kakšen je postopek (vsaj v teoriji). Pošto se odda, še isti večer pride v zbirni center, razsortira, ta se razpošlje po Sloveniji, pride na ostale paketne poslovalnice (v mojem primeru ne prav daleč stran) - vmes mine 24 ur, da odleži - in poštar dostavi.

Zdaj čisto zastopim, da moj paket verjetno ne bo tako hitro dostavljen, kot bi želel, v Log pod Mangartom. Ampak da pa od mimovrste, ki je vaš večji dobavitelj paketov na Viču (zbirni center Pošte je oddaljen natančno 650 metrov po cesti, direktno pol manj) in nato do Jurčkove na Rudniku, kjer obstaja samo kakih 100 firm na kupu (take nepomembne, a ne?), rabi dva dni, no, tega pa nikakor ne zastopim.

In ja, poštar pride dvakrat v enem dnevu, nič ni glupo, včasih je tudi kaka hitra pošta potrebna. Podjetja pač rabijo malo hitrejše storitve kot pa upokojenci s čestitkami za 75. rojstni dan.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik zabar pravi:

Pobira pošto 2x na dan? Zakaj neki, glupo ko hudič!!! Itak gre vsa pošta naprej zvečer

Seveda ne. Pošiljke oddane do 11:00 dopoldan so s hitro pošto dostavljene isti dan popoldan, velja za vse večje kraje po SLO.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Pa res ne zastopiš! Tvoj paket bo dostavljen v istem času kot tistmu v Logu pod Mangartom! Kot sem rekel, vsaj 90% pošiljk je dostavljenih naslednji dan, čeprav je rok prenosa tri dni!

Še zmeraj pravim, da je brezveze, da poštar hodi 2x na dan. Ne mešaj zdaj hitre pošte zraven! Če imaš za oddati hitro pošto, lahko poštarja pokličeš 100x na dan, pa bo prišel! Da ti bo pobral navadno pošto in pakete, pa je dovolj 1x, ja!
In če rabiš hitrejšo storitev, pač plačaj za to, ne pa da jokaš, kako paketa ni že dva dni!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
In če rabiš hitrejšo storitev, pač plačaj za to, ne pa da jokaš, kako paketa ni že dva dni!
Nič ne jokam, ni bilo življenjsko nujno. Če bi bilo, bi šel sam po paket, itak bi bilo ceneje in hitreje.

Mene bolj zanima, kam paket izgine za 24 ur. Razlaga, da če več plačaš, prej pride, mi ne potegne.

No, pa to mi je zanimivo, da ima Log pod Mangartom popolnoma enako prioriteto kot drugi največji poslovno-trgovski center v Ljubljani.
confused-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Evo zgubil so mi paket. Ne vem še čisto ziher ali so ga naši zašuštral ali pa v UK. Zdej bom pa čakal v nedogled, kdo bo plačal stroške zgube paketa. Plačaš številko za sledenje, plačaš prioritetno dostavo, ko pa hočeš kaj zvedt pa nobeden nič ne ve. Žalost.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Zakonsko je rok prenosa tri dni, kot sem ti že parkrat povedal, rekel sem tudi, da se 90% pošiljk dostavi že naslednji dan. Je res? Torej, kam paket "izgine"za 24 ur? Včasih, ampak redko se zgodi, da se narobe usmeri in gre, npr. tvoj paket v Log pod Mangartom, tam ga pošljejo nazaj in takoj je dva dni zamude, je pa še vedno dostavljen v zakonskem roku. Večkrat se zgodi, da je v poštno-logističnem centru gužva in ne predelajo vsega v enem dnevu. Potem je tukaj še gužva na poštah, kjer je včasih toliko paketov, da je nemogoče vse v enem dnevu dostaviti. Kaj bolj jasno?
sprasujem se.gif

Kar se tiče prioritete pa ni in ne more biti razlike med vukojebino in centrom v Ljubljani, saj se vse pošiljke trudi dostaviti že naslednji dan!!! Prioriteta, da se pošiljka dostavi isti dan, pa se plača!
Govora je bilo tudi o ceni pošiljanja iz Gb naprimer. Mogoče veste, da je Pošta daleč najcenejša pri dostavi pisem v Evropi, pri paketih pa najcenejša ni, je pa najbolj zanesljiva!
Ko praviš, da prihaja poštar po 2x na dan k vam, zakaj pa se ne obrnete na konkurenco, če Pošta ni zanesljiva?
sprasujem se.gif

Pa še nekaj na splošno: Zanimivo je, da ko se paket izgubi ali pa pride prepozno, je vedno kriva Pošta, ko pa pride hitro, je to DHL ali kakšna druga firma! A mogoče sploh poznate razliko ? Veliko je že bilo govora, kako paketi do Slo potujejo z eno konkurenčnih firm, dostavi pa jih Pošta....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
1. Naročeno (eBay) v >UK, plačano in odposlano v torek.
Tracking pravi:
- prejeto na pošti ob 16.32
- logistični center Heathrow 19.20
- dostava na Brnik 07.40 naslednji dan

- dostava na dom naslednji petek.

Torej iz trgovine v UK do Brnika je pošiljka potrebovala cca 15 ur.
Iz Brnika v Posavje pa, hm, 10 dni, torej cca 240 ur.

Imam podobne izkušnje. Iz Nizozemske (iz trgovine) je paket težak 7kg potreboval manj kot en dan - pa ni bila zračna pošta. Nato sem pa 4 dni čakal, da so ga iz enega konca Ljubljane pripeljali na drugi konec Ljubljane
bonk.gif
Govorim pa o TNT.

Nazadnje urejeno: