Kaj se dogaja s Pošto?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.069
113
pri taščici
Ne vem kako sem jaz-brat pred desetletjem resil zadevo s posto ko sem bil v bolnici. Mislim da smo takrat urgiral preko sosede ki je delala na posti, da sem prisel do priporocenih posiljk (sodisca, policije, bolniske odlocbe). Skratka heba. Pooblastila ne mores napisat ker si v komi po prometni nesreci.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:

Pri nas smo uredili tako,da če te do 19h ni (delamo do 20h) boš prišel nalagat drugi dan. Lahko, toda to moraš napisat zraven delovnega časa.
Imaš odprto cel dan in če veš,da se pošta zapre ob 18h greš pač malo prej na pošto in ne zadnjih par minut in ja tudi sam sem že pred zapiralnim časom ostal pred vrati. Če bi pošta delala do 18 se ne bi nihče pritoževal, jaz bi celo rekel, da mi nerabijo popolnoma nič dostavljat v nabiralnik (pod pogojem seveda, da bi imel na šalterju prednost pred tistimi, ki izpolnjujejo športno napoved ali kupujejo pobarvanke za vnuke, pa se ne morejo odločit za katero
cool-1.gif

Na pošto nisi obsojen,še vedno imaš možnost it do tistega ki ti bo nekaj poslal
wink-1.gif
Bom upošteval tvoj nasvet, samo sporoči mi kako se naj na DURS dogovorim, da pridem iskat na njihovo izpostavo.

Pojdita z ženo v ponedeljek na pošto in uredita tako,da bo ona lahko dvigovala tvojo pošto in bo zadeva urejena za vse večne čase. Ne morem, delajo samo do 17.ure.

Če ti delaš v službi do 15h in pridem jaz do tebe 14:59 in da to naredim vsak dan mislim,da me boš slej kot prej imel poln kufer in boš odšel par minut prej samo da ne boš rabil delat 10 minut dalje. Da sem jaz tvoj šef in začneš hodit par minut prej, ne rabiš prit več nazaj. Res pa je, da se ti morajo tudi vse + minute štet

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na naši pošti v mojem kraju lahko brez problema dvignem pošto za ožjega sorodnika(isti naslov prebivališča in isti priimek),vse kar potrebujem je njegov osebni dokument in seveda moj.
Na šalterju napiše na tisto potrdilo o prevzemu moje podatke in se podpišem in mi vroči pošiljko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
@monaco

Zato,ker si nisi časa vzel prej in si zadnji čas vletel na pošto (2 minuti pred zaprtjem) in da bi opravil kar si imel bi bila ura že preko odpiralnega časa,to bi bilo pa OK?
Ker si to slikal in se pritožil pričakuješ da ti bodo sedaj šli na roko?
Po vsem tvojem opisanem je problem na tvoji firmi kjer ne znajo tega uredit in ne na pošti.
Da sem jaz poštar v tvojem rajonu,bi dal paket na cesto,da ga parkrat povozijo,da ti ga dam potem v tvoj nabiralnik,samo da boš srečen.
Kaj je res tako težko iti na pošto in raskirat tistih 7€ da ti lahko žena dvigne pošto?
1x greš z njo tja pa čeprav je pošiljka že tam in od takrat naprej ti bo lahko ona sama dvigovala pošto,ko bo imela to pooblastilo.
Po občutko sodeč ti za vikend za kako rundo ali dve ni težko vrečt ven 15€ ali več.
Ves čas,ki si ga porabil tukaj za stresanje jeze bi ga lahko porabil za odhod na pošto vsaj pol ure pred zapiralnim časom in bi lahko z ženo v miru uredila to zadevo in bi bila zadeva urejena.
Če ti pa je tako težko dat teh 7€ pa povej kje se dobiva in ti bom jaz plačal to potrdilo.

Če je delovni čas do ure, je do ure. In vrata se zaprejo ob uri, potem se pač podela stranke, ki so še noter. Če to komu ne paše, naj gre na zavod.

In ja, seveda, nikomur ni problem it prej iz službe, da ujame pošto. Nič hudega, če se pol ure prej štempljaš, kot je uradno konec šihta. Kdo pa to gleda, ne?

In ne mi rečt, da se ne da na pošti kulturno in OK delat, ker se da. Očitno samo ne vsem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@monaco

Ker je ena ura prej imamo napisano zraven delovnega časa,vendar za par minut prej pa ne bomo pisali,je potrebno še vse pospravit in pogasnit,zaklenit + minute se pa ne štejejo ampak samo polna ura,torej če ostajam vsak dan dalje delam zastonj.
Tudi minute če pridem prej se mi ne štejejo tako da mi povej kaj naj naredim v tvojem primeru vsak dan darujen 20 minut firmi?
V današnjem času se vsi borimo za vsak € in zakaj bi ti imel prednost pred tistimi,ki bodo nekaj denarja pustili na pošti?
Če dela pošta samo do 17h in ti nimaš časa si boš pač vzel dopust da boš to zadevo uredil saj se gre za tebe in ne za njih.

Probaj se postavit v njihovo kožo in ostajaj vsak dan po 10 minut dalje in da teh minut nimaš plačanih?

Še dobro da nisi moj šef,ker sem z tem ki ga imam sedaj popolnoma zadovoljen in namreč on zaklepa vrata včasih tudi 10 minut pred koncem službe tako da se lahko potem še v miru preoblečeš in umiješ.
Glej ne mislim se več prepirat s teboj ker si trmast kot strela in misliš da imaš samo ti prav in da te bodo vedno vsi čakali da ti lahko ustrežejo.
Idi zjutraj na pošto,če popoldan nimaš časa,idi med malco na pošto če drugače ne gre,takrat ko greš na morje imaš zlati čas saj imaš dopust in takrat uredi vse potrebno na pošti če že imaš drugače tako natrpan urnik.
Drugače pa si recimo v petek vzami dopust urediš vse na pošti in boš imel podaljšan vikend.

@SJTV1

A on na pošti pa se lahko pol ure kasneje štemplja zaradi zamudnikov in to je OK?
V vsaki službi se da dogovorit,da greš kako urco prej iz službe in ne mi rečt,da niti en dan v tednu nimaš časa pravočasno prit do pošte.
Če je tako,potem delaš vsak dan nadure in si po zakonu v prekršku ker jih imaš konec meseca več kot pa je dovoljeno.
Če začneš z službo ob 8h končaš ob 16h in še vedno imaš eno uro časa prit na pošto.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Pojdita z ženo v ponedeljek na pošto in uredita tako,da bo ona lahko dvigovala tvojo pošto in bo zadeva urejena za vse večne čase. Ne morem, delajo samo do 17.ure.

Torej če delaš do 17ih, sklepam da začneš ob 9ih.

guess what, pošta se odpre ob 7ih
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Če je delovni čas do ure, je do ure. In vrata se zaprejo ob uri, potem se pač podela stranke, ki so še noter. Če to komu ne paše, naj gre na zavod.

In ja, seveda, nikomur ni problem it prej iz službe, da ujame pošto. Nič hudega, če se pol ure prej štempljaš, kot je uradno konec šihta. Kdo pa to gleda, ne?

In ne mi rečt, da se ne da na pošti kulturno in OK delat, ker se da. Očitno samo ne vsem.

Zaradi takih in hujših bedakov se ne da. Za vsako pritožbo se delavki pol leta zmanjša uspešnost. Za pohvale se je ne dviga. Ko morajo zaradi takih delati po uro dlje, se jim to nikjer ne pozna, ker punce nimajo ure za štemplat. Na malco pol ure ne morejo it, ker se šalterja ne sme zapret...

in da, vedno so vsi glasni na pošti, a na banki al pa na kakem uradu so tiho ko pič**

In da, vedno se še zmeraj dela do ure, punce delajo neplačane nadure, za male pare jih napi dzevajo pizduni, .... Pač je poba enkrat naletel na tak dan. Aja, kdo je pa rekel, da je tista ura točna? točno uro imajo v programu, ure na poštah pa kolikor vem same ne nastavlajo...

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Da ne govorim o tem, da folk misli, da ko se pošta odpre ob 8h, da delavke pridejo na šiht 5 minut prej. Malo morgen!!! Ta prva pride že ob pol petih, ta zadnja pa ob 6-ih!!!
Isto, ko se zapira. Če se pošta zapre ob sedmih, gredo delavke domov okrog devetih v najboljšem primeru, če vse štima, drugače pa znajo viset tud precej dlje tam!
In nagradno vprašanje: Se jim te ure plačajo?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Sem delal tudi v trgovini,ki je bila odprta do 21h in se te je pol ure prej opozarjalo po mikrofonih,da se trgovina zapre,10 do ure so se vhodna vrata zaprla in si lahko šel še samo ven not pa več ne.

Tak primer se mi je enkrat zgodil v enem Sparu ... in v ta Spar od takrat, ko sem ostal pred zaprtimi vrati, nikoli vec nisem sel ... Bil je pa takrat ravno na novo odprt... ob obvoznici v Siski ... Ta stacuna zame pac ne obstaja vec
smile-1.gif
...

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:Tako kot greste eni radi ob uri domov gredo radi tudi tisti,ki so v tem primeru zaposleni na pošti.
Imaš odprto cel dan in če veš,da se pošta zapre ob 18h greš pač malo prej na pošto in ne zadnjih par minut in ja tudi sam sem že pred zapiralnim časom ostal pred vrati.
Zakaj bi morali v službi ostati 10 minut dalje zaradi nekoga,ki se spomni priti zadnji moment,čeprav je pošta odprta cel dan?
Vendar če se postaviš v njihovo kožo jih je lažje za razumet.

Kot kaze se nisi seznanjen, da manjse poste niso vec odprte cel dan... ampak so odprte se skoraj manj kot banke
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.069
113
pri taščici
Saj lahko pustijo suzbo ce jim ne pase. Na zavodu je 120k slovencev. Bom mal nesramen kot so nekateri drugi. Na zavodu in kasneje bo itak dobila vec sociale kot sedaj place.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
BTW: Je to stalna praksa, da postar REDNO posto (poloznice in podobno) pospravi kar med reklame in vse skupaj da v nabiralnik? Ker kaksen teden se mi reklame samo nabirajo na kupu in jih niti ne pogledam, za vikend pa samo pospravim med papir. Zadnjic mi je pa res cisto mimogrede med pospravljanjem padla ven ena poloznica.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kolikor jaz vem prime pošto in reklame, prepogne in vrže v nabiralnik, tam pa se pač zmeša...
Kaj pa bi rad? Če ti reklame ne odgovarjajo, daj nalepko!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
@SJTV1

A on na pošti pa se lahko pol ure kasneje štemplja zaradi zamudnikov in to je OK?
V vsaki službi se da dogovorit,da greš kako urco prej iz službe in ne mi rečt,da niti en dan v tednu nimaš časa pravočasno prit do pošte.
Če je tako,potem delaš vsak dan nadure in si po zakonu v prekršku ker jih imaš konec meseca več kot pa je dovoljeno.
Če začneš z službo ob 8h končaš ob 16h in še vedno imaš eno uro časa prit na pošto.

Naj se štemplja, kadar se hoče, to je njegov problem. Če je odprto do 17h, je do 17h in tisti, ki do vključno 16.59 stopi v poslovalnico, ni zamudnik. Kako imate vi interno urejeno z urami, me ne zanima, to je vša problem in problem vašega delodajalca. Misliš, da tev štecuni vržejo ven točno ob uri? Sem ravno v petek priletel dirket iz službe v city par malo pred deveto zvečer, na hitro nekaj nabavil, šel ven minuto ali dve do devetih, pa so po zvočniku opozarjali, da se center zapira - ampak nisem pa opazil, da bi varnostniki folk ven metali in prodajalke enostavno zaprle blagajne. Se mi zdi, da kar je folka noter, pač podelajo do konca ...

Pri nas na pošti je vse OK, pa še prijazni so krepko nadpovprečno (sploh v primejavi s prešnjo "domačo" pošto, ki je bila zbirka lenob, tečnežev in čudakov)

Kdaj in kako jaz delam, je pa za to debato dokaj nepomembno, ker se ne rabim štempljat in me nihče ne vpraša, kje sem in kdaj sem - je pa res, da sem ponavadi prepozen za na pošto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Torej če delaš do 17ih, sklepam da začneš ob 9ih.

guess what, pošta se odpre ob 7ih
wink-1.gif

Dvomim,d a tista posta, ki se zapira ob 17ih, dela ze od sedmih ... Take ponavadi zacnejo ob 8ih ali celo ob devetih
smile-1.gif
... Pri nas (Medvode) se posta odpre sele ob 8:00 ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Nisi ravno brihten, kajne? Ce prepogne, da vmes kuverte to ni isto ko ce eno reklamo odpre in da kuverto notri, prepogne in vrze v nabiralnik..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Zaradi takih in hujših bedakov se ne da. Za vsako pritožbo se delavki pol leta zmanjša uspešnost. Za pohvale se je ne dviga. Ko morajo zaradi takih delati po uro dlje, se jim to nikjer ne pozna, ker punce nimajo ure za štemplat. Na malco pol ure ne morejo it, ker se šalterja ne sme zapret...

in da, vedno so vsi glasni na pošti, a na banki al pa na kakem uradu so tiho ko pič**

In da, vedno se še zmeraj dela do ure, punce delajo neplačane nadure, za male pare jih napi dzevajo pizduni, .... Pač je poba enkrat naletel na tak dan. Aja, kdo je pa rekel, da je tista ura točna? točno uro imajo v programu, ure na poštah pa kolikor vem same ne nastavlajo...

Kako jim uspe pa na naši pošti?
O kateri uri govoriš, pa ne vem ... Edinikrat ko so mi pri sedanji pošti zaprli pred nosom, sem pogledal na uro (sem še videl poštarja, ki odhaja od vrat), pa je bilo točno. Sem pač samega sebe nap..., da si nisem vzel 5 min več, pa je bilo.

Vseeno pa trdi, da če je do 17.00, je do 17.00. Koliko kdo dela (zaradi takega odpiralnega časa) je njegov problem in problem delodajalca, ki ga stranke pač ne smejo zaznat. Zmenite se ...

PS: na pošti zaradi tega, do kdaj delajo, še n isem bil glasen - na banki sem pa enkrat bil, sicer že leta nazaj. Je zaleglo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.519
784
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Hmm...mogoce zato, ker na banko ni treba nujno it... in jih lahko izbiras... Po posiljko pa moras NUJNO iti samo na tisto Posto, ki je dolocena za kraj, kamor se posiljka dostavlja ...

Citat:

Ali je to problem stranke ali Poste, ce imajo napacno uro?
bonk.gif
Torej se v takih primerih ne bi smel pritozit ali kaj?

Najbolj smesno se mi zdi, da pidzis cez ostale, ki jamrajo cez neorganiziranost poste samo zato, ker pac nekdo v familiji dela tam... Cez druge se pa sam se bolj pizdis... cez Jankovica, cez guzvo v Ljubljani, cez nesposobne poilcaje, cez kretenske soferje avtobusov... In vse to so vedno samo ljudje, ki imajo nadrejene, ki jim diktirajo, kako je treba delat...
nahrung002.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Nisi ravno brihten, kajne? Ce prepogne, da vmes kuverte to ni isto ko ce eno reklamo odpre in da kuverto notri, prepogne in vrze v nabiralnik..
A ti boš tukaj ocenjeval, kok sem jaz brihten! [cenzura] ti materina, gnoj hudičev! Vidiš, tok sem brihten, pa še primitiven, preklet [cenzura] na roke delan!!!! Ðubre jedno!!! Ma ne da se mi s takimi primitivci, ki začnejo tukaj žalit sploh debatirat, pezde!!!
Se opravičujem drugim za izpad, ampak ti, pezde, se pa mal zamisli, kaj pišeš, [cenzura]!!!