Jazbinskov zakon

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej pa dobro preberi

tvoj stari starši so bili 'domačini' pa niso bili zmožni v celem življenju kupit en usran stanvanje. tvoja starša sta bila domačina, nista šla s trebuhom za kruhom, pa nista bila zmožna kupit stanovanje brez jazbinška. delal so pa itak vsi. sredni sloj.

Ja... sem kdaj rekel, da mi je bil prejšnji sistem všeč? Kolikor se spomnim vedno zagovarjam današnjo blaginjo.

Citat:
Uporabnik softi pravi:
in potem je bil obraz, da st se kupila oba stanovanja. in to je teb pravično.
Seveda je pravično. Smo pa vsi štirje dali vse svoje prihranke...kaj je to tebi nepravičnega? Kakšen obraz si videl tu?

Citat:
Uporabnik softi pravi:
verjetno ste mel pa nove avte dokaj redno. na drugi strani so pa ostali reveži, ki si niso mogli kupiti enega, ali pa so komaj odplačevali tisto kar so imeli. ne, še huje, živeli so v najemu pri nedržavi.

Edini nov avto, ki ga je moj oče kupil je bila katra konec sedemdesetih. In ta avto je bil pri hiši zelo dolgo. Po tem je dobil 17 let star avto in ga vozil do avtovih 25 let, ko je izdihnil (no ja, po ravnini je še šlo). Pa je kupil 8 let star avto, ipd... Najnovejši avto, ki ga je po katri kupil je bil pred dvema letoma 5 let star. Mislim, da sem v tem postu že napisal, da sem iz t.i. delavske družine.
Si ti prepričan, da znaš ocenjevati situacijo?

Citat:
Uporabnik softi pravi:
in danes zaradi takih sposobnežev kot so v vaši familiji so sposobni ljudje, pridni, brez strehe nad glavo. mogoče sedaj razumeš zgrešenost zakona.

Mi lahko to malo bolje razložiš? Kdo je zaradi mene brez strehe nad glavo?

Citat:
Uporabnik softi pravi:
pred 90 ste bili hlapci, dane sveleposestniki, ki oddajate stanovanje. od hlapca do carja vas je pa rešil jazbinšek in 15 tisoč mark na kredit za 10 let. pol mi pa kle jokate čez šrota, jankoviæa, bavčarja, kordeža. te mojstri so imeli takrat 50 tisoč mark v žepu in so vzeli to, kar so. ka rpa ni ič več kot tvoji, ki so iz nič vzeli današnjih koliko dese tisoč evrov.

Veleposestniki? Dva starša, dva otroka, sedaj trije vnuki ... in "prigrebli" (po tvoje) smo si dve stanovanji (in to brez kredita na 10 let!) - ja to je res veleposestništvo.

Citat:
Uporabnik softi pravi:
in o zadevi imam amlce več pojma kot ti. in take kot ste ti in tvoji preziram in mi gre na bruhanje. danes je revežev na stotine, takrat jih je bilo na stotine, a niso imeli in nimajo imeti možnosti oropati sodržavljane kot ste jih vi in tajkuni.

Očitno res nimaš pojma o čem govoriš, čeprav si sam prepričan o nasprotnem. Lepo, da preziraš delavsko klaso. Ali si kmet ali pa boržuj, drugače se mamo delavci med seboj radi. Lahko si pa vzameš še minutko in mi razložiš koga in kako smo oropali!

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Več kot očitno je mlajši od naše države ali pa tam nekje.

Pa saj povsod teži in žali, bebo:
https://www.alter.si/tabla/show...SID=#Post421092

ce se nekdo ne strinja s teboj, se ne pomeni da tezi. on je neposreden ti pa gres na osebni nivo z ugotavlajnjem let in podobno... lej gremo back on topic z argumenti in ne custvi

Je, očitno je tema aktualna.

Zamudil sem par postov.

Ne gre za nestrinjanje, ampak za nenehne žalitve ostalih in hvaljeje samega sebe, dajanja nekih lažnih argumentov, zavajanja ljudi, ki rabijo pomoč.
To sem napisal po mesecu dni nerganja (kolikor ga poznam) in dajanja v nič ostalih.
Drugače je pa moj tolerančni prag vsaj 10 x večji od povprečja.
Če pa nekdo "spluva" vsako mnenje, pa to povem.
nahrung002.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no vidiš. še lepše

tvoji starci niso bili zmožni kupit avta, kupil ste pa dva flata. lepo ne.

danes ljudje lahko kupijo pet katrc, o flatu pa sanjajo.

vidiš poravičnost.

še enkrat. delit je bilo treba, razdeljeno pa ni pošteno. okoristili so se posamezniki, eni bolj, drugi manj. vi ste med srednjimi. eni pa sploh niso imeli možnosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj sem spljuval.

a forum ni za deljenje mnenj. kle jih lahko talam in mi je vseeno a jih kdo upošteva ali ne.

druge ne dajem v nič, sebe ne poveličujem. moj opis nima avta, nima prenosnika, telefona, nepremičnine itd. še z babam se ne hvalim.

pač kot bi rekel kitajc, taksist. a je tko china boy.

močno pa preziram lep del populacije. ob enih mi gre pa na bruhanje.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
no vidiš. še lepše

tvoji starci niso bili zmožni kupit avta, kupil ste pa dva flata. lepo ne.

danes ljudje lahko kupijo pet katrc, o flatu pa sanjajo.

vidiš poravičnost.

še enkrat. delit je bilo treba, razdeljeno pa ni pošteno. okoristili so se posamezniki, eni bolj, drugi manj. vi ste med srednjimi. eni pa sploh niso imeli možnosti.

Seveda je pravično. Vsi so imeli enako možnost. Eni so to videli, drugim se je to zdelo odveč.
Sedaj je stanje normalno... takrat je bila tranzicija. Ti sedaj praviš, da so bila stanovanja prepoceni - takrat so skoraj VSI govorili, da so občutno predraga... Kapiš?

No ja... vem, da ne razumeš in niti ne pričakujem da boš. Važno, da goniš svojo.

Pa mi razloži: glede na tvoj gnev.. zakaj niste tudi vi prišli do stanovanja?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ker smo že takrat bili 10 let v svojem.
babice in detkov pa tudi nimam, da bi dali kaj.

če bi bila možnoist, je ata bil tok sposoben za razliko od mnogih, da bi s kešem kupil eno, dve, tri, a ni bilo možnosti. ampak to nima veze s tem. zakaj boš pa že pogruntal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.194
7.064
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tu ne gre za sposobnost... nekateri bi temu rekli iznajdljivost. Ampak ce nekdo kupi stanovanje na ta nacin preko neke stare gospe in ne sam ker mu te moznosti drzava ne da ker si ga ne zasluzi potem to ni iznajdljivost ampak izigvravanje zakona. Ta stanovanja bi morali imet dosmrtno po nizki najemnini odkup pa po trznih cenah. Ampak vprasanje ali bi potem toliko slovencev bilo za svobodno drzavo

Sorry, izven konteksta. Poznam par, ki je raje kupil novo Lado Samaro, namesto da bi odkupil v Centru LJ 80 m2 stanovanje po Jazbinšku
bonk.gif

Ja tipicno razmisljanje nekoga (tega para) ki je zivel v druzbenih stanovanjih - zakaj imeti lastnino ce drzava da skoraj zastonj.Raje nov avto (tipicno slovensko kar lahko ugotavljamo ob poplavi novih avtov ljudi ki zive v garsonjerah)

ampak jaz sem govoril o ljudeh ki sami po sebi niso imeli pravice do jazbinska pa so nekako zmutili. Ti so do stanovanja prisli nepravicno in to je to.

Tis jaz vam privoscim oba stanovanja, verjetno softič tudi ampak point je v tem: Ali ste vi (tvoji starsi osebno) dobili pravico do odkupa dveh stanovanj ( po kaki. logiki glede na to da verjetno niste ziveli v dveh naenkrat)? Ce ne, potem ste zmutili. ok eni izmed mnogih, hvala bogu ce ti je sedaj lazje. Ampak v normalnih trznih razmerah si delavska druzina, kar pravis da ste bili, ne bi mogla privosciti 5 sobnega (i guess) stanovanja s 100 metri kvadrature.

peace

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ker smo že takrat bili 10 let v svojem.
babice in detkov pa tudi nimam, da bi dali kaj.

če bi bila možnoist, je ata bil tok sposoben za razliko od mnogih, da bi s kešem kupil eno, dve, tri, a ni bilo možnosti. ampak to nima veze s tem. zakaj boš pa že pogruntal.

Še vedno ne vem, kako smo mi oškodovali reveže (ali pa morda celo Vas?)

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ne nakladej. NISO imel vsi enakih možnosti, razni direktorji jih pa sploh ne bi smel imet.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tukaj se gre o tem, da je njemu normalno, da delavska družina, KI NI ZMOGLA AVTA, ima dva stanovanja in oba na kredit. kam je šel denar. a ga ni bilo? a je potem pravično, d aimajo dva flata.

ko obstajajo drugi, ki so bili delavska družina in so imeli denar za flat, ke rniso imeli avta, a niso imeli možnosti kupiti.

da ne govorimo o direktorjih, ki so imeli vse, pa še stanovanja pobrali

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
ne nakladej. NISO imel vsi enakih možnosti, razni direktorji jih pa sploh ne bi smel imet.

Kako, da ne.
Od ljudi, ki jih poznam:
- upokojenci: DA
- čistilka: DA
- delavec v tovarni: DA
- brezposelni: DA
- direktor: da
- delavka v pisarni: DA
- obrtnik: DA
- zdravniška sestra: DA
- zdravnik: DA

... to sem tako na hitro potegnil iz glave glede na profile in poklice staršev od takratni sošolcev ter pa glede na sosede.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tukaj se gre o tem, da je njemu normalno, da delavska družina, KI NI ZMOGLA AVTA, ima dva stanovanja in oba na kredit. kam je šel denar. a ga ni bilo? a je potem pravično, d aimajo dva flata.

ko obstajajo drugi, ki so bili delavska družina in so imeli denar za flat, ke rniso imeli avta, a niso imeli možnosti kupiti.

1) dve družini, brez kredita.... seveda je normalno
2) pač ti drugi ali niso bili dovolj iznajdljivi ali pa niso bili dovolj inteligentni ali pa sploh niso vedeli za možnost

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tu ne gre za sposobnost... nekateri bi temu rekli iznajdljivost. Ampak ce nekdo kupi stanovanje na ta nacin preko neke stare gospe in ne sam ker mu te moznosti drzava ne da ker si ga ne zasluzi potem to ni iznajdljivost ampak izigvravanje zakona. Ta stanovanja bi morali imet dosmrtno po nizki najemnini odkup pa po trznih cenah. Ampak vprasanje ali bi potem toliko slovencev bilo za svobodno drzavo

Sorry, izven konteksta. Poznam par, ki je raje kupil novo Lado Samaro, namesto da bi odkupil v Centru LJ 80 m2 stanovanje po Jazbinšku
bonk.gif

Ja tipicno razmisljanje nekoga (tega para) ki je zivel v druzbenih stanovanjih - zakaj imeti lastnino ce drzava da skoraj zastonj.Raje nov avto (tipicno slovensko kar lahko ugotavljamo ob poplavi novih avtov ljudi ki zive v garsonjerah)

ampak jaz sem govoril o ljudeh ki sami po sebi niso imeli pravice do jazbinska pa so nekako zmutili. Ti so do stanovanja prisli nepravicno in to je to.

Tis jaz vam privoscim oba stanovanja, verjetno softič tudi ampak point je v tem: Ali ste vi (tvoji starsi osebno) dobili pravico do odkupa dveh stanovanj ( po kaki. logiki glede na to da verjetno niste ziveli v dveh naenkrat)? Ce ne, potem ste zmutili. ok eni izmed mnogih, hvala bogu ce ti je sedaj lazje. Ampak v normalnih trznih razmerah si delavska druzina, kar pravis da ste bili, ne bi mogla privosciti 5 sobnega (i guess) stanovanja s 100 metri kvadrature.

peace

Ne, je prišlo do zmote.
Moji starši bi lahko dobili družbeno (leta 1968 in to ne socialno, kot govori Softi), pa ga niso hoteli, saj jim je komunizem pobral hišo v Rožni dolini- LJ, stanovanje v Župančičevi (center LJ), večji delež neke znane slovenske firme.
Lahko bi dobili, pa niso hoteli.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pod tabo piše.

nas niste oškodovali.

ste pa kupili stanovanje, ki ga nekdo ni mogel. celo dva

pa tisti tudi direktorje omenja, ki sploh ne bi smeli imeti pravice nakupa.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pod tabo piše.

nas niste oškodovali.

ste pa kupili stanovanje, ki ga nekdo ni mogel. celo dva

pa tisti tudi direktorje omenja, ki sploh ne bi smeli imeti pravice nakupa.

Si pa butast...

Samo glede direktorjev mi razloži zakaj ne bi smeli imeti pravice? So drugoraztedni državljani?
Je slučajno kakšen zakon v sloveniji, ki je tako napisan. npr. omejitev na avtocesti za direktorje 110km/h, za delavce 130km/h, za socilane probleme 200 km/h?