Jazbinskov zakon

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ah ne nakladej. stanovanje je lahko VSAK kupu in VSAK je lahko kupu delnice petrola, krke, mercatorja
smirk-1.gif

aja, KAO
smirk-1.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ok poleg hisniskih kdo se ni mogo ?
Ne vem, pa spomenisko varstvo in tista, ki so cakala na denacionalizacijo ?

Ce so vam vse direktorji pokradli, pol je ene 60 % slovencev direktorjev al kolk je ze procent lastniskih stanovanj.... Daj no, ne basi s takimi...
smirk-1.gif

Ocitno tvoja druzina ni mogla iz ne vem kakega razloga....

Seveda narobe je blo, ce je nekdo lahko odkupil vec kot eno. Samo to je bla namerna luknja.
Tako kot tajkuni sedaj. Nekdo je dobro napisal, ce vam gre Srot v nos, ko je sprivatiziral za miljardo €, zakaj ga NISTE ustavili, ko je imel 100 miljonov ?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Torej bili so lastniki stanovanja ze ? Pol je logicno da ne, saj ze imajo stanovanje....

Al podnajemniki in je bilo last nekoga drugega ? Pol je pa drugo....

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ja mater, ce so ze lastniki, pol ze imajo stanovanje. Ce bi odkupili, bi ga za prekupcevanje / oddajanje in NE za resevanje stanovanjskega problema ?
Pol ze niste bli revezi kot jamras tukaj, ce ste imeli svoje stanovanje... Nasa druzina ga je lahko samo sanjala in ga pol tud mela moznost odkupit.... Kot zelo veliko drugih.

Nepravicno ja.
grin1.gif

Recimo davke placujem za lenuhe in jebivetre namesto za boljse pogoje solanja, nove racunalnike v solah, porihtano zdravstvo, dovolj dobro placanih zdravnikov....

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a direktorji so bli revezi?

torej je zakon bil nepravicen. revezem, ki niso v življenju nič dosegli je omogočil, da prerastejo sposobne in tiste, ki so se odrekali vsemu, da bi imeli stanovanje?

in če so tvoji takrat samo sanjali stanovanje, me zanima kaj so delali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.064
113
Vsak ki je videl dlje od svojega nosa je sparal za stanovanje in si ga tudi kupil. Ce ga jelahko od kolega foter (ki je bil od frendovega 6 leta naprej) samohranilec pol bi si ga lahk tud tam kupili kjer so imeli dve placi. V jugoslaviji je bilo vse tako v k.... da se je splacalo samo v zidove vlagat ker edino to je obdrzalo vrednost. Zato pa sedaj ljudje jamrajo ko ne morejo vzdrzevati his kiso si jih postavili (zivita pa recimo dva na 300 kvadratih)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
več kot dobro napisano.

dane sje bil posnetek o toči. in astronomskih zavarovanjih. mojster je na ptuju zavaroval hipo za 100 mio je rekel, potem pa več ni zneslo in jo ni. premija je pa 1500. sm sem že rekel, koliko imam premije in kako je s tem. 100 mio gradbene vrednosti, pred leti, ko je on zavaroval je bilo 3 njegove hiše. danes bi moral realno dati, gled ena vrednost 300 evrov, pa mu je škoda. potem pa kliče na pomoč.

me zanima koliko pirov na leto spije.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
hisniskih pomeni stanovanja hišnikov? če ja, potem ti povem da ni šlo za taka stanovanja. občina je nakladala da se bo hiša rušila, a potem ni blo nič od tega. tako da je bil to nateg občine

ampak po vaše, so vsi direktorji prišli pošteno do ogromne vsote denarja, tisti ki majo po 10stanovanj isto. c mon, a ste tuki res tok naivni?

no in kako lahko EN ustavi šrota?
bonk.gif

sploh pa nism reku da so VSA stanovanja pobrali direktorji, ampak vsak bogataš si jih je kar lepo več nabral, pa čeprav ni meu pravice do njih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Čudno, pri nam doma pa ni bilo možno priti do Petrola ali pa Krke. Kako to? Mama mi pravi, da se ni dalo priti zraven, razen če si mel veze. Glede na to da je probala priti zraven (brez vez - neuspešno), ji kar verjamem.

No, smo pa vsaj Merkator dobili (čeprva se takrat to ni zdelo baš najboljša naložba).

Do Krke sem prišel brez vsakih vez. Šel sem na Dolensjko banko na Tavčarjevo? v LJ, napisal papirje in končano. Čez nekaj mescev dobil obvestilo da so zaradi navala prvotno ceno dvignili za 2x (govorim na pamet) in od 100.000 slt vzeli 42 kslt za takratnih 6 delnic Krke. Z ostankom sem šel kasneje v Gorenje preko podobnega postopka. Tudi tam niso vsega vzeli, ostanek sem "šenkal Gantarju.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
KSZ
Ce se ne motim, si takrat moral biti najemnik stanovanja vsaj 10let da si lahko po Jazbinsku kupil flat in nekako tako se je na zadevo gledalo, vlagal si z najemnino toliko casa,kasneje si pa lahko odkupil za male dnarje flat.
Recimo tisti ki so kupili flat na začetku so pa namesto najemnin odplačevali kredite,ceprav se vrjetno to ni cisto pokrilo in res je da je zelo veliko takih in drugacnih prislo do lastniskih stanovanj.
Poznam tudi primer ko je nekdo z enosobnim flatom dobil nekega pijanca brez potomcev s tro sobnim flatom in tako od njega odkupil za neke dolocene denarje stanovanjsko pravico in tako prisel do lastnistva tro sobnega flata.
Kar je pa pomoje vecina delala.

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
ne, ne bo držalo. vsak ni mogel kupiti stanovanja, čeprav smo vsi vplačevali v stanovanjski sklad. odkupili so ga lahko samo tisti, ki so v najemniškem (družbenem stanovanju) živeli.
tisti, ki nismo imeli možnosti dobiti stanovanja v najem ( zato , ker so starši že imeli stanovanje in nismo blefirali z življenjem v drvarnici ali nekem virtualnem najemu 10 m2) smo bili prisiljeni kupiti stanovanje in se pošteno zakreditirati. 10 let sem namensko varčeval (inflacija je imela tudi tu učinek), dobil kredit od banke, kredit od podjetja, pa še žena je vzela oba kredita in potem sva kupila (seveda pred jazbinškom).
za odplačilo kreditov sva dajala plačo in pol, za preživet so pomagali starši. res je sicer, da je zaradi inflacije to breme po nekako 5 letih bilo minimalno, sva pa imela tisti znameniti SKB kredit, ko si po 3 letih odplačevanja bil dolžan več kot na začetku in sva prodala avto in si zopet sposodila pri sorodnikih, da sva rešila golo kožo. 2,5 sobno stanovanje je stalo takratnih 160.000dem....
in nato sledijo vsem znani dogodki...jazbinškov zakon in možnost, ki je bila dana le nekaterim..odkup po 5000 do 15 000 DEM.
naj samo povem, da so se mi vsi smejali....za denar, ki sem ga takrat (pred jazbinškom) dal bi si kupil v teh ugodnih časih 10 stanovanj. ja, in res je, nekateri so to naredili.
podobno so bili hendikepirani oziroma bili oškodovani tisti, ki so leta odtrgovali od ust in gradili (ker ni bilo šans dobiti družbeno stanovanje). tudi oni niso bili v enakopravnem položaju.
kakorkoli...priliko je treba iskoristiti in nekateri so jo. je pa daleč od resnice, da smo imeli vsi možnost pristopa do družbenega premoženja...in svet gre naprej
še kot zanimivost: v stari ljubljani ob ljubljanici pa si lahko odkupil stanovanje (zaradi starosti hiš) tudi za 1500 DEM, to je cca 700 €.
smej se, kdor se more. tako lahko z gotovostjo trdim, da so imeli pristop do družbenega (našega, skupnega) premoženja le nekateri.

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.556
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
V stari ljubljani ob ljubljanici sem odkupil stanovanje. Dal sem cca 15.000 DEM. Ker ne bos verjel, ce je starejse kot 40 let je vseeno.
Obnova kuhinje : 20.000 DEM.
Kopalnica 15.000 DEM
....
Vsaka sprememba jeba s spomenislim varstvom, ki je zelo pametno, samo zivi ne v nasi hisi:)

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
ja, verjamem, da je bilo 15 000 DEM. tudi taka so bila. pa napiši še kvadraturo, da bo primerljivo. za tistih 1500 DEM si dobil res slabo podstrešno garsonjero, z straniščem na štrbunk, brez kopalnice v današnjem pomenu, si pa le bil na svojem za vsoto, ki jo danes dajo za mesečno najemnino s stroški.
za obnovo se da res porabiti 20.000 DEM ali pa tudi 100.000 DEM, kar je brezpredmetno v tej zgodbi....