Citat:
Uporabnik softi pravi:
sklepam, da je tvoj fotr bil direktor
Narobe sklepaš. Foter nima nič s tem, ker sem stanovanje po Jazbinšku kupil jaz. Srečo sem imel samo s tem, da sem kadrovsko stanovanje od firme dobil en mesec pred sprejetjem zakona, z ravno zaključeno pripravniško dobo. So pa moji starši leta in leta plačevali v stanovanjski sklad, pa niso imel nič od tega, ker so pred sprejetjem zakona vrnil družbeno stanovanje.
Citat:
in se danes šopirite v stanovanju za katerega ste dali toliko kot dve leti kasneje za dopust.
Spet narobe. Stanovanje sem že pred leti prodal. Je bilo pa dobra osnova + kredit za mlade družine, da sem si postavil hišo.
Citat:
seveda je bogi revež ob direktorski plači bil potreben socialnega stanovanja.
Tudi direktorji (mlajši, ne tisti iz politične linije) so takrat živel v družbenih stanovanjih. In direktor je prav tako odkupil stanovanje po zakonu, enako kot čistilke v firmi. Poznam pa ker nekaj strokovnjakov, ki so takrat prepričevali svet okoli sebe, da se v odkup ne splača
Danes plačujejo višjo najemnino, kot bi plačevali kredit na 20 let za svoje stanovanje. Lahko je biti zdaj, 15 let kasneje pameten, ko je vrednost stanovanj tako narastla, moraš pa vedet, da takrat ni bilo takšnega booma. V firmi so še v času j. zakona ponujali v odkup različna stanovanja brez popusta, zasedena. Pa ni bilo kakega pretiranega povpraševanja za odkup teh zasedenih stanovanj. Res da zakon ni bil pravičen za vse, je pa trenutno rešil stanovanjske probleme takrat za marsikoga. Tisti z odkupom stanovanja v Lj so do danes zaslužili za faktor 30, v manjših krajih pa trikrat manj.
S tem stanovanji je podobno kot s certifikati: tisti ki si ga vložili v propadle firme in sklade se zdaj pritožujejo kakšna kraja je bila to. Možnosti so bile takrat (skoraj) enake za vse. Tako je povsod, če se malo znajdeš boš uspel, če pa si nesposoben boš pa samo pljuval po vsem. In za svoje neuspehe krivil druge.
Citat:
prajtlom s eprjavljava na sklad za neprofitno stanovanje. verjetno naju kot homoseksualni par ne bodo upal diskriminirat
Se tukaj počutiš diskriminiran, da pljuvaš po vseh oporabnikih braz pravih argumentov?