Jazbinskov zakon

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ne dekca... v stanovanjski sklad se je plačevalo skupaj z najemnino stanovanja - to ni bila prispevna stopnja na plačo
wink-1.gif
Ne bo držalo. Na plačilni listi iz časov pred 1990 je bil določen procent plače odveden v stanovanjski sklad. Vsem delavcem.

@žofti: alte kr obdrž, če boš glih rabil za popanje slik kakih fletnih mladenk
grin1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Po kakšnih vezah? Si ti sploh živel takrat? Zadeva je delovala tako: Si šel na banko, vložil "vse" v neka podjetja. V prvem krogu sem izbral Krko in Petrol. Potem so izračunali kolikšen delež lahko kdo kupi (nekako tako kot dokapitalizacija NKBM, če kaj spremljaš) in so te obvestili, koliko je ostalo. Ostanek sem dal v Aerodrom Ljubljana.

Glede na to, da govorimo o jazbinškovem zakonu bi ti moralo biti čisto jasno po katerem zakonu smo kupili stanovanja.

Čakaš še kaj?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej ste kupili dve stanovanji po jazbinšku. zdej pša še osebno vprašanje, a brez zamere. a ste naše gore list oz kako dolgo so stari starši v sloveniji. ti katerih flat ste kupil.

glede certifikatov.
svaka čast, da nisi na banki dal v maximo ali kam drugam. za mladca izreden občutek za fiannce.

živel nisem, fotr je ravno dobro končal partijo poing ponga.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Mama slovenka (z gorenjskega konca), oče slovenec, (mešanec ljubljančana in dolenjke); vsi rojeni v SLO in vsi vedno živeli v SLO, nihče ni bil zaposlen v vojski ali kaj podobnega. In takih primerov, kot smo ga imeli mi poznam res nešteto (tako naše gore listi kot tudi kakšen, ki se je priselil sem) - vsi taktatni sošolci, sosedje, znanci...

Brez zamere softi a mislim, da si na tem področju malo premalo razgledan oziroma napačno informiran (kar je glede na tvojo starost razumljivo), da bi lahko podal kakršnokoli objektivno mnenje. To kar govoriš ti je pač nekdo (verjetno brez ustrezne obrazložitve) vcepil v glavo in ti tega seveda nisi šel preverjati.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Več kot očitno je mlajši od naše države ali pa tam nekje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čudno, pri nam doma pa ni bilo možno priti do Petrola ali pa Krke. Kako to? Mama mi pravi, da se ni dalo priti zraven, razen če si mel veze. Glede na to da je probala priti zraven (brez vez - neuspešno), ji kar verjamem.

No, smo pa vsaj Merkator dobili (čeprva se takrat to ni zdelo baš najboljša naložba).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej pa dobro preberi

tvoj stari starši so bili 'domačini' pa niso bili zmožni v celem življenju kupit en usran stanvanje. tvoja starša sta bila domačina, nista šla s trebuhom za kruhom, pa nista bila zmožna kupit stanovanje brez jazbinška. delal so pa itak vsi. sredni sloj.

in potem je bil obraz, da st se kupila oba stanovanja. in to je teb pravično. verjetno ste mel pa nove avte dokaj redno. na drugi strani so pa ostali reveži, ki si niso mogli kupiti enega, ali pa so komaj odplačevali tisto kar so imeli. ne, še huje, živeli so v najemu pri nedržavi.

in danes zaradi takih sposobnežev kot so v vaši familiji so sposobni ljudje, pridni, brez strehe nad glavo. mogoče sedaj razumeš zgrešenost zakona.

pred 90 ste bili hlapci, dane sveleposestniki, ki oddajate stanovanje. od hlapca do carja vas je pa rešil jazbinšek in 15 tisoč mark na kredit za 10 let. pol mi pa kle jokate čez šrota, jankoviæa, bavčarja, kordeža. te mojstri so imeli takrat 50 tisoč mark v žepu in so vzeli to, kar so. ka rpa ni ič več kot tvoji, ki so iz nič vzeli današnjih koliko dese tisoč evrov.

in o zadevi imam amlce več pojma kot ti. in take kot ste ti in tvoji preziram in mi gre na bruhanje. danes je revežev na stotine, takrat jih je bilo na stotine, a niso imeli in nimajo imeti možnosti oropati sodržavljane kot ste jih vi in tajkuni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.068
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ne dekca... v stanovanjski sklad se je plačevalo skupaj z najemnino stanovanja - to ni bila prispevna stopnja na plačo
wink-1.gif

Cemu pa je potembilo namenjenih tistih 4% na placo? dedku mrazu?!
bonk.gif

sej ni nic narobe ceste dve stanovanji kupili, eni so jih 10. Ampak ne sam sebi peska v oci metat. Stanovanje je bilo treba razdelit. In so jih kot so jih. in sistem je imel napake. To jevse kar rabis priznat da se bom strinjal s teboj =)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in danes zaradi takih sposobnežev kot so v vaši familiji so sposobni ljudje, pridni, brez strehe nad glavo. mogoče sedaj razumeš zgrešenost zakona.

Če bi bili tako sposobni bi ga kupili
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.068
113
Tu ne gre za sposobnost... nekateri bi temu rekli iznajdljivost. Ampak ce nekdo kupi stanovanje na ta nacin preko neke stare gospe in ne sam ker mu te moznosti drzava ne da ker si ga ne zasluzi potem to ni iznajdljivost ampak izigvravanje zakona. Ta stanovanja bi morali imet dosmrtno po nizki najemnini odkup pa po trznih cenah. Ampak vprasanje ali bi potem toliko slovencev bilo za svobodno drzavo

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pred 90 ste bili hlapci, dane sveleposestniki, ki oddajate stanovanje. od hlapca do carja vas je pa rešil jazbinšek in 15 tisoč mark na kredit za 10 let. pol mi pa kle jokate čez šrota, jankoviæa, bavčarja, kordeža. te mojstri so imeli takrat 50 tisoč mark v žepu in so vzeli to, kar so. ka rpa ni ič več kot tvoji, ki so iz nič vzeli današnjih koliko dese tisoč evrov.

in o zadevi imam amlce več pojma kot ti. in take kot ste ti in tvoji preziram in mi gre na bruhanje. danes je revežev na stotine, takrat jih je bilo na stotine, a niso imeli in nimajo imeti možnosti oropati sodržavljane kot ste jih vi in tajkuni.
Pejt jokat na železniško, drugega ti ne preostane. Glede na tvoje sposobnosti, ki jih kažeš skozi pisanje (nezadostno), izražanje (nezadostno) in argumentiranje (1-2) si stanovanja po jazbinšku niti kupiti ne bi mogel
grin1.gif

Drugim:
Simptomatično je, kako nekateri večni nesposobni nezadovoljneži zlivajo gnoj na vse druge, pretežno na nacionalni osnovi, a dejstvo je, da so Slovenijo sprivatizirali SLOVENCI!

Softi, u napačno luno lajaš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.068
113

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tu ne gre za sposobnost... nekateri bi temu rekli iznajdljivost. Ampak ce nekdo kupi stanovanje na ta nacin preko neke stare gospe in ne sam ker mu te moznosti drzava ne da ker si ga ne zasluzi potem to ni iznajdljivost ampak izigvravanje zakona. Ta stanovanja bi morali imet dosmrtno po nizki najemnini odkup pa po trznih cenah. Ampak vprasanje ali bi potem toliko slovencev bilo za svobodno drzavo

Sorry, izven konteksta. Poznam par, ki je raje kupil novo Lado Samaro, namesto da bi odkupil v Centru LJ 80 m2 stanovanje po Jazbinšku
bonk.gif