Janšistični kšeft s kostmi

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
smile-1.gif
ha!

A jaz sem pa v "zlate" čase sr kar teleportiral? Mislim tko brez žlahte ki jo je tako inu drugače odnesla v ww2...
In zato ker sem teleportiran v "zlate" čase ne smem in NE morem imet svojega mnenja in pogleda na ta čas

Še 1x bom zatrdil da si naivčina...

Ker pri masovnosti pobojev...razlastitev...talanju imetja...politicnih opcij (takrat v ww2)...

Tudi ce ti statistika ni najjača strana ti je lahko jasno da ima skoraj vsak slovenec kljub časovni oddaljenosti take inu drugacne izkusnje preko (pokojnih) dedkov in babic... Stricev in tet itd... Al pa vdovcev...

Prenekateri tudi dvojne izkusnje ko je blo pol familije na eni pol na drugi strani...

In da so redki ki takih izkusenj nimajo v sirsi familiji

Ampak razumem komunjare... Dejmo vse to zatauškat...to se ni dogajalo...

Pssssst! Blede se ti ker sploh omenjas!

Kolektivni izbris spomina!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Bolj slabo te razumem, vendar bi rekel, da poglej malce bolj nazaj, še tja pred začetkom prve svetovne. Morda boš lažje razumel.

Nikoli nisem omaleževal tvojega razuma ali karkoli v tej smeri, vedno sem se trudil pokazati problem v srži. Pa sem samo ubog šlosar. Nisem pedagog. Poizkusi še ti, ker je škoda da bi se tule gor brez veze šponala.

Ni težava nastala leta 41 in s partizanščino, to poizkusi razumeti. Težava je nastajala že davno prej, duhovščina jo je pa podpihovala - dokler ni počilo!
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Aha, da sem naiven.
smile-1.gif
So mi že tudi drugi predstavili.

Vendar glede tekoče problematike s kostmi itd. ti pa zagotavljam, da nisem niti malo naiven. Imam še žive starše ki mi potrjujejo resnične dogodivščine iz tistih let, verjemi mi, da si jih ne bi želel živeti - sicer si brezupen romantik.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Našli so ukradno zaklad

Ko pa resnica pride na dan, pa komunisteki obmolknejo
evil.gif
No ja. Tega kar tu piše niso našli: "Leljak je v prejšnji teden intervjuju za oddajo Sreda v sredo novinarju Borisu Cipotu izjavil, da so v morišču pri Škofji Loki odkopali nekaj sto ostankov žrtev in pri tem našli za približno en kilogram raznih zlatih prstanov, verižic itd.: " .

So pa našli sledeče: "...da so ob truplih našli bolj malo zlatnine: bronasti križ, dva aluminijasta križa, dva zoba iz belega zlata, dva aluminijasta prstana, dve stekleni jagodi rožnega venca (pri eni samo ostanek), dva nemška kovanca, več gumbov in drugi osebni predmeti."

A vidiš kaj razlike?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kaj je problem?
resnica je da so najdl par prstanov in par zob... torej komunisti niso bli takohudo lakomni kot jih hočeš prikazat.
Problem je v tem, da ko komunisteki forsirate neke laži ste glasni kot petelin na kupu gnoja. Ko pa se te laži odkrijejo pa postanete nemi kot ribe na dnu Marianskega jarka.

Komunisteki ste fenomenalni- Če se ne zlažeš prav vsake besede nisi lažnivec. Če ne pokradeš absolutno vse nisi lopov. Če ne pokolješ vseh nasprotnikov nisi morilec...
stupid-1.gif

PS- da niso komunisti pokradli vse zlatnine žrtvam, katere so prej strahopetno umorili gre zasluga predvsem njihovi nesposobnosti in krvoželjnosti. Tako se jim je mudilo pobijati naše rojake, sorodnike, brate sestre, starše, otroke... da so zanemarili celo svojo osnovno vodilo- laži kadar koli in kradi kolikor moreš.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Problem je v tem, da ko komunisteki forsirate neke laži ste glasni kot petelin na kupu gnoja. ....
Kdo je tu komunist? Leljak ali Dežman? Al kar oba?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- da niso komunisti pokradli vse zlatnine žrtvam, katere so prej strahopetno umorili gre zasluga predvsem njihovi nesposobnosti in krvoželjnosti. Tako se jim je mudilo pobijati naše rojake, sorodnike, brate sestre, starše, otroke... da so zanemarili celo svojo osnovno vodilo- laži kadar koli in kradi kolikor moreš.
Skratka, če se najde zlato so komunisti slabi, če se ne najde zlato so slabi.

Rojaki ki jih omenjaš, so bili pa izdajalci, katerih dejanja so prav tako rezultirala v žrtvah med rojaki, ki jih tako ceniš. Oziroma jih ne, ker niso bili na pravi strani eh?

Da bi bil pa jezen na tistega prodajalca zgodbic, ki vas je nasral in prepričal v izdajanje naroda, to pa ne. Potem morda ne prideš do tistih devic po smrti al kaj že dobiš natančno? Aja dolgčasland.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Rojaki ki jih omenjaš, so bili pa izdajalci, katerih dejanja so prav tako rezultirala v žrtvah med rojaki, ki jih tako ceniš. Oziroma jih ne, ker niso bili na pravi strani eh?

Da bi bil pa jezen na tistega prodajalca zgodbic, ki vas je nasral in prepričal v izdajanje naroda, to pa ne. Potem morda ne prideš do tistih devic po smrti al kaj že dobiš natančno? Aja dolgčasland.
Med normalnimi ljudmi velja, da je vsakdo nedolžen, dokler se mu ne dokaže krivica. Zaklati človeka in ga vreči v brezno ter ga naro označiti za izdajalca je pre sprevrženo do obisti. Taka dejanja lahko zagovarja ali odobrava le morilec sam ali moralno invalidna oseba. Koministeki se mi v svoji intelektualni in moralni podhranjenosti prav smilite
stupid-1.gif

PS- glede komunistov pa imaš prav- kakorkoli obrneš so slabi. Še: fašisti, nacisti, islamski skrajneži...so bolj sprejemljivi od komunističnih zločincev.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kaj pa če se zlato najde (cca kg), do muzeja pa ga pride samo za vzorec, (skupaj z aluminijastimi križci....) so tudi slabi komunisti?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Med normalnimi ljudmi velja, da je vsakdo nedolžen, dokler se mu ne dokaže krivica. Zaklati človeka in ga vreči v brezno ter ga naro označiti za izdajalca je pre sprevrženo do obisti. ......
Imaš prav. Nikoli za ta dejanja niso dokazali in obsodili komunistov, torej med normalnimi veljajo za nedolžne.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kaj pa če se zlato najde (cca kg), do muzeja pa ga pride samo za vzorec, (skupaj z aluminijastimi križci....) so tudi slabi komunisti?

Kaj pa ce so komunisti zlate pobrali pa aluminijaste not vrgli
sprasujem se.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Imaš prav. Nikoli za ta dejanja niso dokazali in obsodili komunistov, torej med normalnimi veljajo za nedolžne.
Tudi Hitlerju niso nikoli sodili, potemtakem je tudi on nedolžen za milijone pobitih v koncentracijskih taboriščih?

Obstajajo trupla, obstajajo priče, obstajajo materialni dokazi, obstajajo še živeči osumljenci komunsitičnih zločinov. Zakaj torej pravna država ne stori vsega, da bi bili osumljenci oprani vsake krivde
stupid-1.gif

PS- od komunisteka niti ne pričakujem, da bo razumel moralno spreverženost takšne izjave, kot si jo podal ti.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
uf-1.gif

Vidiš, tu pa se 100% strinjava. Če me kdo s kladivom po glavi ali me zadene strela ali se mi zgodi kakrkoli, da bi lahko začel funkcionirati kot vi raje izberem štrik okrog vratu, kot da postanem komunistek.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
uf-1.gif

Vidiš, tu pa se 100% strinjava. Če me kdo s kladivom po glavi ali me zadene strela ali se mi zgodi kakrkoli, da bi lahko začel funkcionirati kot vi raje izberem štrik okrog vratu, kot da postanem komunistek.
sm si mislil, da tud ne veš kaj ta z štrikom pomeni.
Če bi vedel zgodovino, potek dogodkov..... itd.... bl bla, bi ti pripisal, da imaš samomorilska nagnjenja, po tej tvoji izjavi.
Če bi funkcioniral realno, bi 99% tvojih izjav odpadlo. Potem pa ne bi imel kaj pisat, pa ti bi blo dolgčas, a ne?
Lej.... sneg bo.... lopato prprav...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Med normalnimi ljudmi velja, da je vsakdo nedolžen, dokler se mu ne dokaže krivica. Zaklati človeka in ga vreči v brezno ter ga naro označiti za izdajalca je pre sprevrženo do obisti. Taka dejanja lahko zagovarja ali odobrava le morilec sam ali moralno invalidna oseba. Koministeki se mi v svoji intelektualni in moralni podhranjenosti prav smilite
stupid-1.gif

PS- glede komunistov pa imaš prav- kakorkoli obrneš so slabi. Še: fašisti, nacisti, islamski skrajneži...so bolj sprejemljivi od komunističnih zločincev.
Koliko sodnih procesov so pa imeli med vojno ta beli, ko so pobijali zavedne slovence?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Koliko sodnih procesov so pa imeli med vojno ta beli, ko so pobijali zavedne slovence?
Čudno a ne, Beli so pobijali zavedne Slovence, kar pa danes izkopamo so pa žrtve komunističnih zločincev. Bi se kakpen zaveden Slovenec vprašal, kje pa so skriti grobovi teh žrtev ta Belih, da jih komunsiti v 45 let diktature niso odkrili drugače, kot v lažeh
stupid-1.gif