jamranje gostincev

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
naj cene spustijo pa bo spet vec prometa...

A zdaj so pa cene krive za padec prometa? In s protikadilskim zakonom vse skupaj nima nič opraviti. Japajade...
hysterical-1.gif

Zanimivo logiko zagovarjaš, res.
A tudi jaz se lahko naredim tumpastega. Poglej!

Prej smo kadilci hodili v lokale na kavo in čik, na pir in čik, na par rund in škatlo čikov.
Nekadilci pa ste se lokalom ogibali, ker smo vas mi s cigaretnim dimom pregnali.

Nas je cca. 30%, vas 70% !
Tu nekaj ne štima...
Gostinci bi vendar morali imeti, tako na oko, vsaj 50% porast prometa. Slika pa je ravno obratna.

Zato sprašujem vse nekadilce in zagovornike novega zakona:

Kje ste? Zakaj niso lokali polni?
Kje ste, prej zatirani in usmrajeni, danes pa dišeči znanilci zdrave prihodnosti?
V lokalih vas namreč ni kaj dosti videti...
confused-1.gif

So razlog cene? Ste brez denarja?

Če je tako, potem vam je v bistvu vseeno, ali se v lokalih kadi ali ne.
Saj, kot je videti, itak ne hodite tja.

Ponuja se vam nova priložnost, da še enkrat pokažete vso svojo neizmerno skrb za sočloveka
crazy1.gif
.
Tokrat lahko namesto pasivnih kadilcev vzamete v bran uboge gostince.

Začnite agitirati za ukinitev prepovedi kajenja v lokalih, mi pa obljubljamo, da jih bomo znova napolnili.
nahrung002.gif

Ne glede na cene, mi imamo dnar...
cheer.gif

Ave!

no sej kaj pa jamrate da so cene previsoke, sj mate dnar.
cheer.gif

@all

nehite jamrat revčki bogi. tist pepelnik lahko doma vlačte po ustih. prvo je zdravje, šele potem pride na vrsto vaše kajenje auspuhov
stupid-1.gif

NobodyImportant

Zelenc'
28. sep 2007
26
0
1
tromeja
Ah ste bedni s tem kreganjem. Kot da bo kaj spremembe če se boste piz..l en na druzga. Kr neki no. Pač je tko kot je. Zakon je sprejet. Fertik. Noben ga nav spremenu,sploh pa ne eni taki loleki kot smo mi. Jaz sem tudi kadila pa nisem mela nič proti temu da se zakon sprejme ker sem se zavedala da je to tudi zame dobro.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
noben od kadilcev, pa ni pomislu na tiste ki so prisiljeni prenašat ta smrad, ker so bili tam zaposleni
rolleyes-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ej, mislim da ti ni jasno da se tvoja svoboda odločanja neha natančno tam kjer se začne moja...
Ali drugače: tvoje pravice se nehajo natančno tam, kjer začneš z njimi kratiti moje pravice. Tako je v demokraciji...
Država pa je sestavljena tudi iz zakonov, katere je potrebno spoštovati, pa naj so butasti ali pa ne...
Se vidi da si še mlečnozobec; drugače bi poznal rek da je boljše imeti slab red kot pa nobenega...

hysterical-1.gif

Pa me razsvetli kaj TOČNO sem jaz tebi kratil!? Svobodo odločanja? Svobodo izbire!?
Povej! Lepo prosim....
mlečnezobi?
hysterical-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ej, mislim da ti ni jasno da se tvoja svoboda odločanja neha natančno tam kjer se začne moja...
Ali drugače: tvoje pravice se nehajo natančno tam, kjer začneš z njimi kratiti moje pravice. Tako je v demokraciji...
Država pa je sestavljena tudi iz zakonov, katere je potrebno spoštovati, pa naj so butasti ali pa ne...
Se vidi da si še mlečnozobec; drugače bi poznal rek da je boljše imeti slab red kot pa nobenega...

hysterical-1.gif

Pa me razsvetli kaj TOČNO sem jaz tebi kratil!? Svobodo odločanja? Svobodo izbire!?
Povej! Lepo prosim....
mlečnezobi?
hysterical-1.gif

ne mi rečt da prvič slišiš to kar je on povedal?
bonk.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
jah, ponavadi si ne zapomnim takih izjav in trditev...je škoda mojih možganskih celic za kaj takega....
crazy1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Večini študentov dol visi, če delajo v lokalu s kadilci. Tistih nekaj 10%, ki jih to moti pa bi lahko delo poiskali v nekadilskem lokalu.
Poleg tega pa: WTF are študentje? So poceni, mezdna delovna sila, ki jo lahko hitro naženeš in poceni plačaš. Sorry. če bi bil jaz lastnik gostilne, me mnenje študentov ne bi prav nič zanimalo. Tako je, takšna je plača, take it or leave it.

Itak jim je treba ukiniti študentsko delo. To je popolna anomalija v Sloveniji, ki je svojevrsten ostanek komunističnih časov. Študentsko delo pomeni manj rednih zaposlitev, za povrhu pa je premalo obdavčeno v primerjavi s klasičnimi honorarnimi deli, da o rednih plačah ne govorim. Naj se študentje lepo zapufajo in potem naslednjih 10 let vračajo tisto, kar so zapravili med študijem. Če lahko skoraj cel svet tako deluje ni hudič, da ne bi šlo tudi pri nas.

Dej mal poglej kakšne pogoje imajo študenti za delat, potem pa tle nekej piskej čez študente. Zdej mi pa ti povej, kater cepec ki je na zavodu, bo delal kot kelnar? Še bolših služb se izogibajo, ker dobijo socjalo in fušajo na črno. Malo se pozanimaj pri kakšnem podjetniku, kako je s takimi pacijenti ki so na zavodu in pridejo na razgovor s službo.

Po tvojem mnenju nej študent dela, kar mu je ponujeno in požre vsak drek. Nej bo v zakajenem, nej šlatajo študentke in ne vem kaj še vse. Obdavčeno je pa glih tako, kot najnižji delovni razred. Sem šel letos čez mejo in sem plačal 16% dohodnine, isto kot nek delavec. Zraven morm plačat še šolnino in mi ne ostane ravno veliko. Plačej mi šolnino pa ne bom delal, pa prideš lahko na moje delovno mesto. Aja ne moreš, ker ne jemlejo redno in hočejo samo študente.

Seveda, dejmo študenta zapufat. Ko bo naredu študij, bo plačeval ta puf. Že tko je prokleto težko kupit stnoavnje in se večina zapufa kot pri norcih zarad tega in potem bi plačeval še puf za šolo.

Sicer pa ne vem zakaj smo študentje krivi, da se v lokalih ne sme kadit?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ko uživaš alkohol, ko uživaš hitro prehrano, pice, zrezke in ostalo svinjarijo škoduješ le sebi in nikomur drugemu v bližini. A se mogoče zarad tega redi tud tvoj prjatu, ki zraven tebe je solato?
Ne, škoduje domačim in državi. Če ga bo zaradi nezdrave prehrane pobralo pri 40ih, bo to za državo velik strošek. Če bo pa užival še alkohol bo pa trpela še vsa družina.
smirk-1.gif

Ne razumeš tega da to ni isto. Ko ti kadiš v zaprtem javnem prostoru škoduješ drugim, ki so s teboj v tem prostoru. Ko pa ti ješ mastno hrano pa s tem dejansko ne škoduješ nikomur ki je v istem prostoru kot ti ampak le sebi. Da so posledice pri kajenju in uživanju mastne hrane to je jasno.
Nočeš razumet in boš reku vse, samo da bo tvoja obvelala.
wink-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ko uživaš alkohol, ko uživaš hitro prehrano, pice, zrezke in ostalo svinjarijo škoduješ le sebi in nikomur drugemu v bližini. A se mogoče zarad tega redi tud tvoj prjatu, ki zraven tebe je solato?
Ne, škoduje domačim in državi. Če ga bo zaradi nezdrave prehrane pobralo pri 40ih, bo to za državo velik strošek. Če bo pa užival še alkohol bo pa trpela še vsa družina.
smirk-1.gif

Ne razumeš tega da to ni isto. Ko ti kadiš v zaprtem javnem prostoru škoduješ drugim, ki so s teboj v tem prostoru. Ko pa ti ješ mastno hrano pa s tem dejansko ne škoduješ nikomur ki je v istem prostoru kot ti ampak le sebi. Da so posledice pri kajenju in uživanju mastne hrane to je jasno.
wink-1.gif

Ne razumeš tega, da prej je bil lokal namenjen KADILCEM, pa s(m)o se nekadilci PRITOŽEVALI da nam obleke smrdijo in da nam škodi ker pasivno kadimo
vidiš problem? SAM si šel v tisti prostor PROSTOVOLJNO! Potem si pa jamral...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
smirk-1.gif

wink-1.gif

Ne razumeš tega, da prej je bil lokal namenjen KADILCEM, pa s(m)o se nekadilci PRITOŽEVALI da nam obleke smrdijo in da nam škodi ker pasivno kadimo
vidiš problem? SAM si šel v tisti prostor PROSTOVOLJNO! Potem si pa jamral...

v nobenem lokalu nisem videl da bi pisalo da je samo za kadilce. in ker imamo pravico it v vsak lokal, imamo tudi pravico do nezakajenega prostora. kadilci ste si sami krivi da se je to zgodilo, ker ste bili brezobzirni in vsem grenili življenje s tem. noben vam ne krati pravico do kajenja, vse kar je je to, da nas ne posiljujete s tem in nam ne svinjate obek s tem ogabnim smradom.

in čisto pravilno je da se ne sme kadit na delovnem mestu, ker s tem se samo izogibajo delu. jaz svojim lepo povem da med delom ne bodo kadil, se bodo že nakadil ko končamo. ker taki ponavadi jamrajo kok se jim mudi, bi pa hodil na čikpavze med delom. in potem je lepo po moje, vsi delamo, hitrej končamo in potem grem jaz dam, oni pa nej kadijo kokr jim paše. nebom pa jaz delal oni pa na čikpavzah
ne-ne-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:

v nobenem lokalu nisem videl da bi pisalo da je samo za kadilce.

res ne? mogoče pa samo znakov nisi gledal...
smirk-1.gif
seveda sedenja med kadilci ti ne morejo prepovedat, sam ti pa tudi ne cvili če ti bo reklc smrdel.

Citat:
in ker imamo pravico it v vsak lokal

ne, je nimaš
smirk-1.gif

Citat:
imamo tudi pravico do nezakajenega prostora

ne, tudi te pravice nimaš.
smirk-1.gif

Citat:
noben vam ne krati pravico do kajenja

ajaaaaa! nisem vedel da prepoved kajenja je vzpodbujanje...a bodo kadilci zdej kakšne subvencije dobil?
stupid-1.gif

Citat:
in čisto pravilno je da se ne sme kadit na delovnem mestu, ker s tem se samo izogibajo delu.

kako ti je pa to zdej ratal zraven privlečt pa res ne vem
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
smirk-1.gif
seveda sedenja med kadilci ti ne morejo prepovedat, sam ti pa tudi ne cvili če ti bo reklc smrdel.

Citat:
ne, je nimaš
smirk-1.gif

Citat:
smirk-1.gif

Citat:
ajaaaaa! nisem vedel da prepoved kajenja je vzpodbujanje...a bodo kadilci zdej kakšne subvencije dobil?
stupid-1.gif

Citat:
in čisto pravilno je da se ne sme kadit na delovnem mestu, ker s tem se samo izogibajo delu.
stupid-1.gif

evo zdej si pokazu kašno sebično in brezobzirno bitje si. po eni strani ste kadilci ubogi revčki k se jim godi krivica ker neboste smel fafat avspuhe v javnih prostorih, po drugi strani pa pluvaš po pravicah drugih. isti kur si k strojani. same pravice so vas, o dolžnostih pa nč. tvoja pravica do kajenja se konča tam kjer se začne moja pravica do zdravja. in vam noben ne krati pravice do kajenja, samo ne smete kadit v javnih prostorih, ker s tem škodite tudi tistim ki nočejo dima v plučih. in je vseeno kje sedim, dim bo vedno prišel do mene
smirk-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Značilnost slovenske levice in nekaterih medijev je izrazita usmerjenost k pravicam vseh odrinjenih. Le o odgovornostih ni besede. Tipičen primer so Strojanovi. Z njimi sem na začetku celo simpatiziral. Ko pa sem videl, kako jih publicira levica se mi je vse zagabilo. Oni in njihovi "zagovorniki". Pravzaprav zagovarjajo vse, kar vsaj malo diši po kritiki sedanje vlade. (ki res ni bogve kaj...).

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
če mi že repliciraš, bod vsaj toooolk fer, pa preberi kar sem pisal v tej temi. ok?

in ko boš res VSE prebral, potem se pa javi....do takrat pa šššššš....

glede TVOJIH "pravic" da lahko vstopiš v katerikoli lokal pa samo primer: v globala imajo v soboto vstop samo 23+ let...pa vendar po naših zakonih je 18+ polnoletnost...še trdiš da imaš pravico vstopiti kamorkoli?
smirk-1.gif
da se ne boš preveč repenčil da jaz ne gledam kdo ima kakšno pravico...

dolžnost nekadilca v prejšnjem zakonu je bila da je kršitev prijavil pristojnim organom - koliko prijav si ti opravil, ker tukaj trdiš da si bil v vsakem lokalu, tudi nekadilskem in povsod so kadilci kadili! Torej, kaj si TI naredil? Si prijavljal? Močno dvomim...samo gobec te je
smirk-1.gif

glede "pravice" o čistem zraku...sedaj smrdi ko svinja po švicu in gostinci so primorani uporabljati razne osvežilce zraka..kdo mi garantira da tisti osvežilci zraka NE povzročajo raka?
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
smirk-1.gif

Citat:
ne, je nimaš
smirk-1.gif

Citat:
smirk-1.gif

Citat:
stupid-1.gif

Citat:
stupid-1.gif

evo zdej si pokazu kašno sebično in brezobzirno bitje si. po eni strani ste kadilci ubogi revčki k se jim godi krivica ker neboste smel fafat avspuhe v javnih prostorih, po drugi strani pa pluvaš po pravicah drugih. isti kur si k strojani. same pravice so vas, o dolžnostih pa nč. tvoja pravica do kajenja se konča tam kjer se začne moja pravica do zdravja. in vam noben ne krati pravice do kajenja, samo ne smete kadit v javnih prostorih, ker s tem škodite tudi tistim ki nočejo dima v plučih. in je vseeno kje sedim, dim bo vedno prišel do mene
smirk-1.gif

za moje pojme gostilne ipd še nikoli niwso bile in nebodo javna last....so mogoče v lasti države ? NE

tukaj je SAMO zasebni kapital....

dej reci...kje je razlika v onem kafiču v Mb al kje je že, kjer je tipo del kafiča prekvalificiral v stanovanje in tam se lahko kadi...v čem je razlika ? denar je za oboje dal on..samo v trapasti birokraciji.....

še vedno podpiram zakon da naj se ne kadi tam kjer se je...vedno sem vprašal če koga moti....aja prej sem počakal da vsi pojejo...če samo enemu ni bilo po godu da kadim...sem enostavno vstal se opravičil in šel ven na cigaret.

samo da pa v kafičih mi je pa totalno adijo....pač nebi rekel da bi se država bunila če bi država investirala v kafič....tako pa ne in se za moje pojme nima kaj bunit.....naj da država gostincem na izbiro ali bodo meli kafiče za kadilce oz. nekadilce....verjemi da se jih bo 95-99% odloæilo za kadilskega

over and out

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To, da so gostilne javni prostor, je oslarija. Sramotno je omejevati lastnike lokalov v njihovi suvereni presoji komu bodo dovolili vstop. Zakaj ne morem odpreti lokala in se odločiti, da imajo vanj vstop samo visokorasle blondinke, samske in z velikostjo košarice C? Če sem tako smotan, da si sam omejim nabor gostov, je to moj problem. Nenazadnje gre za moj finančni vložek in ne vložek države oziroma gostov.

Ampak ne. Pri nas država posega v zasebno lastnino, kakor ji paše. Žalostno. Od tu do policijske države je samo še korak.

Dokler se bodo vrli, nesposobni kmetavzarji (politiki) tako vtikovali v vsako luknjo, lahko pri nas le sanjamo o razcvetu gospodarstva, silnih zaposlovanjih, milijonskih plačah in poceni kavah v lokalih.

Naj lepo Janša odpre javni zavod "Slovenski šank" s podružnicami v vsaki vasi. Pa naj v njem delajo javni uslužbenci, kuhajo kavo, se hladijo pod klimami Petek, točijo Šrotovo pivo, lokal naj bo zavarovan pri Triglavu, transakcijski odprt pri NLB, službeni avto pa bo vedno nalit pri Petrolu.

Minister za javno upravo pa naj predpiše sobotno večerno delo in obvezne happy hour.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Mnogi nasprotniki tega zakona ste prav smešni.

Kako se lahko sedaj sklicujete na "pravice lastnikov lokalov" glede kajenja pri čemer so vsi ostali podjetniki omejeni že kar nekaj let. Zakaj se takrat ni nihče skliceval na pravice podjetnikov? Morda zato, ker takrat niso bile (tako hudo) omejene vaše egoistične "pravice".

In naj ponovim, kar se je že mnogokrat ponovilo: dokler posameznik s svojimi aktivnostmi ne moti (škoduje) ostalih se mu pravic do izvajanja teh aktivnosti ne sme kratiti. Ko pa s svojimi aktivnostmi moti (škoduje) ostale se njegove pravice tu zaključijo. Potegnite vzporednice s huligani, prehitrimi vozniki, posiljevalci, ...