Nedelujoče državne aplikacije - težave pri vstopu

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.730
113
Prenašam sem težave iz teme o policiji, glede vstopa v aplikacijo policije za prijavo gostov - domačih, da ne bo zmešnjave z aplikacijo za nastanitve (hoteli, sobodajalci,...)

Apollo8 na koga se obrnit, ker vam aplikacija za (domačo) prijavo gostov, ki pridejo k tebi na obisk ne deluje. Odgovor pomoc@policija.si ki je navedena za pomoč pri težavah je, da se pač sprehodiš do najbližje PP (kar pa po klicu tja tudi ni res, ker moraš na svojo PP - kamor glede na naslov spadaš.
Lahko kdo preveri če pride not:
Ja pomoje je naslov ki si ga navedel kar pravi. Problem je da ocitno tezav ne odpravljajo prioritetno. Prijavo gosta vedno naredis na krajevno pristojni PP pri cemer bodi pozoren na uradne ure saj vecina postaj nima vec dezurnih policistov izven dopoldanskega casa med tednom
Hvala - ŽIVELA birokracija - niso vaši na okencih nič krivi. Jaz mislim, da bi minister in generalni lahko šla pa-pa.

Še od Covida imate aplikacijo za vstop v državo, ki tudi ne dela,...
:bonk:
meni deluje normalno

Kako dostopaš, kateri OS in kateri brskljalnik?
win in opera, dela pa mi tudi na chromu in firefoxu.
Lepo piše : za prijavo morate imeti nameščen digitalni certifikat. Ga imate?
Verjetno je zahtevan Sigen-ca ali podoben certifikat, ne pa Covid potrdilo......

Kaj je EU digitalno covid potrdilo DCP?

To je enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT-potrdilo, ki bo prebivalcem omogočalo obiskovanje prireditev, lažje prehajanje meja in potovanja. V Sloveniji bo potrdilo dostopno tudi na portalu zVem, za njegovo vzpostavitev pa skrbi NIJZ.

Za dostop do podatkov na portalu zVem posameznik potrebuje (tako kot za dostop do številnih drugih digitaliziranih vsebin državne uprave na primer na eUpravi, eZpiz, eDavki) veljavno kvalificirano digitalno potrdilo (SIGEN-CA, SIGOV-CA, Posta@CA, AC NLB, Halcom CA) ali mobilno identiteto smsPASS.
Seveda pa ne enega.

Mogoče je spet težava v Macu v povezavi z državno upravo, čeprav je Safari večkrat bil blokiran ampak tokrat ni Safari kriv. Bom probal z winsi danes, pa da vidim kaj bo tam.
Drug browser kot Safari na macu ne dela ?
Ne Mozila tudi ne.

Zanimivo, da so mi s pomoč@policija.si takoj javili, da grem osebno na PP, zato me čudi da enim dela. Je pa to app za fizične osebe, ki ne oddajajo prenočitev, tak čisto navaden obisk prijateljev iz tujine, ki ga sicer redko kdo prijavi, "moji" rabijo zaradi gnjavaže na HR-SRB meji pri izhodu iz EU.
Katera verzija macos ?

12.7.6 Monterey - pravi, da je zadnja, oz. čekirana.
Daj odpri novo temo v https://alter.si/forum/ikt/ in prosi moda da prestavi offtopic sporocila glede nedelovanja aplikacije za prijavo gostov.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.730
113
Torej preveril še iz wins računalnika, ki pa nima nameščenega certifikata, ampak sploh ne vpraša za certifikat, ampak je slika kot spodaj.
To mi dela na vseh računalnikih:
Screenshot 2025-01-10 at 10.04.12.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.730
113
In ko tukaj stisneš Close se pojavi tole:
Certifikat imam sigenca + si-pass + rekono za vstope + ...
Screenshot 2025-01-10 at 10.31.42.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.730
113
eZpiz dela.

Meni sploh ne da možnosti izbire certifikata.
Bom probal chrome naložit.

Sem tudi s telefona probal pa ne gre. Očitno me ima policija na črni listi. :oops1:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.004
1.809
113
Emona / Carnium
Nisem MacOS uporabnik, ampak MacOS hrani podatke o certih v Keychain-u. Probaj restartati Keychain. Tu so shranjena tudi gelsa in drugi credentialsi.
Nisem sledil debati in ne vem, če si probal z brisanjem in ponovno namestitvijo certa. Cert je verjetno veljaven (zdaj te obravnavam kot telebana)? :)

Bi predlagal še čiščenje cache-a in piškotov brskalnika, ampak kot razumem si poskusil z različnimi brskalniki, tako da to najbrž ne bi spremenilo nič.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj