jamranje gostincev

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
če mi že repliciraš, bod vsaj toooolk fer, pa preberi kar sem pisal v tej temi. ok?
in ko boš res VSE prebral, potem se pa javi....do takrat pa šššššš....

glede TVOJIH "pravic" da lahko vstopiš v katerikoli lokal pa samo primer: v globala imajo v soboto vstop samo 23+ let...pa vendar po naših zakonih je 18+ polnoletnost...še trdiš da imaš pravico vstopiti kamorkoli?
smirk-1.gif
da se ne boš preveč repenčil da jaz ne gledam kdo ima kakšno pravico...

dolžnost nekadilca v prejšnjem zakonu je bila da je kršitev prijavil pristojnim organom - koliko prijav si ti opravil, ker tukaj trdiš da si bil v vsakem lokalu, tudi nekadilskem in povsod so kadilci kadili! Torej, kaj si TI naredil? Si prijavljal? Močno dvomim...samo gobec te je
smirk-1.gif

glede "pravice" o čistem zraku...sedaj smrdi ko svinja po švicu in gostinci so primorani uporabljati razne osvežilce zraka..kdo mi garantira da tisti osvežilci zraka NE povzročajo raka?
smirk-1.gif

hmm se pravi samo kadilci ste se umivali al kako? vsi nekadilci smo pa umazane svinje?
bonk.gif

drugač me pa ne moti, če se kdo odloči da bo odpru oz imel lokal izključno za kadilce. pač nebom šu tja. tisto prej, ko je bilo ločeno kadilci, nekadilci je bilo pa prov smešno. ena miza je bla za kadilce, sosednja pa že kar za nekadilce
bonk.gif

nevem pa kje si našel da sem bil v vsakem lokalu
confused-1.gif

v globala pa komot pridm, pa tut če nism 23. še nikol mi ni blo treba kazat osebne, pa čeprov so jo vsem gledal, men niso rekl zanjo
smirk-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
vidim da imaš probleme z dojemanjem.

glede švica sploh ni bil point v švicu ampak v osvežilcih! še enkrat si preberi, mogoče bo pa v drugo zasvetila žarnica nad glavo
rolleyes-1.gif

kdo je kdaj rekel da sem jaz kadilec? kakor vidim ti tudi namigi da si preberi moje poste ne pomagajo! Torej, samo zate (v tej temi že parkrat): jaz sem nekadilec.

bo šlo? ti je uspelo zakapirat?

"v globala pa komot pridm, pa tut če nism 23. še nikol mi ni blo treba kazat osebne, pa čeprov so jo vsem gledal, men niso rekl zanjo "

WAAAUUUU! A sem lahko tvoj p'rjatu?
rolleyes-1.gif

Ti ne potegne, kaj ne? Boli mene, če tebe naprej spustijo. Govorimo o MEJI in o pravicah. Če se Global odloči da ti tudi pod razno ne boš več prestopil njihovega praga, se lahko ti po trepalnicah mečeš za tvojo pravico da lahko greš kamor tebi paše....

lučka sveti? bah....brezveze....

sej mogoče ti pa bo enkrat uspelo ko boš zadosti star....

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Mnogi nasprotniki tega zakona ste prav smešni.

Kako se lahko sedaj sklicujete na "pravice lastnikov lokalov" glede kajenja pri čemer so vsi ostali podjetniki omejeni že kar nekaj let. Zakaj se takrat ni nihče skliceval na pravice podjetnikov? Morda zato, ker takrat niso bile (tako hudo) omejene vaše egoistične "pravice".

In naj ponovim, kar se je že mnogokrat ponovilo: dokler posameznik s svojimi aktivnostmi ne moti (škoduje) ostalih se mu pravic do izvajanja teh aktivnosti ne sme kratiti. Ko pa s svojimi aktivnostmi moti (škoduje) ostale se njegove pravice tu zaključijo. Potegnite vzporednice s huligani, prehitrimi vozniki, posiljevalci, ...

Vidiš, če bi pozorno bral in razmislil, bi ugotovil, kje je glavna zgodba. Da obnovim: zgodba je v tem, da lastniki nimajo pravice OMEJITI vstopa samo izbranim, recimo nekadilcem ali kadilcem. Kje pa piše, da je lokal odprt za vse?

Kaj pa, če bi kot gostje prišli Strojanovi? Recimo v Global? (Tam bi se verjetno počutili domače).

Kdo bi klene Slovence bolj motil? Kadilec ali Jelka Strojan etc? Težka odločitev, a ne?

Liberalci, izvolite - sedaj imate zopet priliko za iztrčavanje s svojimi ustavno zagotovljenimi pravicami.

Jaz Strojanovih v svoj lokal ne bi spustil. Sem zato hudič, neodkrit vnuk Himmlerja in prikrit fen Grosupeljske zgodbe o uspehu?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Včeraj v Ljubljanskem lokalu ob naročilu dobil še listek za ukinitev zakona, kamor bi se moral podpisat. Kakor sem videl je večina ljudi ta listek kar lepo vrnila kelnarju.
smirk-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
mogoče je pa teb samo preveč dolgčas pa se bv buniš zrd stvari ki se te sploh ne tičejo.

men je prov fino da je tko, če pa teb ni, mam pa fotko zate
grims-1.gif

suicide.jpg

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
to je vse kar premoje tvoja inteligenca za odgovor?

ti je zmanjkalo izgovorov sedaj ko ti je potegnilo da sem jaz nekadilec?

izredno žalostno...

verjemi da bi pa štrik bolj tebi prišel prav kot meni...
stupid-1.gif

tičejo se me toliko kot vsakega - zmeraj kadar država omejuje pravice ali pa karkoli drugega; se me še prekleto tiče! Enkrat bo prišel čas ko bo tudi meni hotla omejit nekaj česar nočem in takrat pričakujem podporo takih ljudi kot sem sam...nate itak nebi mogel računat nikoli
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
teb bi mogla omejit dostop do neta, ker take bedarije pišeš- a v greenpeace si tut včlanjen?
stupid-1.gif

in če ti ni potegnil, se to tiče samo kadilcev, ker tebe niso za nič prikrajšali, ampak so ti samo uslugo nardil. zdej pejt pa nazaj v gozd hrčke reševat
cheer.gif

name lahko pa zlo redki računajo, ker nimam cajta niti volje, da bi vsakmu kretenu pomagu k mim pride
ne-ne-1.gif
na čelu mi pa tut ne piše karitas

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
teb bi mogla omejit dostop do neta, ker take bedarije pišeš- a v greenpeace si tut včlanjen?
stupid-1.gif
resnica boli kajne?
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:in če ti ni potegnil, se to tiče samo kadilcev, ker tebe niso za nič prikrajšali, ampak so ti samo uslugo nardil. zdej pejt pa nazaj v gozd hrčke reševat
cheer.gif
enkrat je do kadilcev, drugič je do mladih, tretjič je za pivce alkohola, četrtič bo za športnike, petič bo za ljudi ki obožujejo nezdravo prehrano...
a ti bo končno na koncu kapnilo v glavo da to delajo tudi tebi, čeprav se te ne dotika, al si res tolk
stupid-1.gif
?

Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:name lahko pa zlo redki računajo, ker nimam cajta niti volje, da bi vsakmu kretenu pomagu k mim pride
ne-ne-1.gif
na čelu mi pa tut ne piše karitas
sej mogoče se ti pa enkrat bojo odprle oči, čeprav močno dvomim...
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Madona. V totalitarnih državah ni nobenega govora o prepovedi kajenja. Pa bi lahko to mirno uzakonili, kakor bi se diktatorjem sprdnilo.
Se pa o tem veliko govori v t.i. "demokraciji". To veliko pove. Očitno nekateri smatrajo demokracijo kot prevlado večine brez spoštovanja želja (da ne bom spet o pravicah) manjšine.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Res jih pihaš.
smile-1.gif

Sem kadilec in kadilec bom ostal. Zaradi zakona pijem kavo zunaj, ko se to ne bo dalo več (mraz), ne bom hodil v lokale. Pika. Zakon spošzujem, čeprav mi je (moje mnenje) glup.
Denar imam, potem ga bom imel pa še več.
wink-1.gif

Predlog je pa bil, da bi lahko gostinec dobil licenco za kadilski prostor (če bi se sam tako odločil, saj smo v kapitalizmu) od države, ta bi pa pogledala, če je v neposredni bližini nekadilski lokal. In volk bi sit in koza cela. Kadilci v svojih lokalih, nekadilci pa v svojih.

Itak je najbolj na zgubi država; manj davkov (so jih pa itak gostilničarji nategovali kot vole, pa še jih bodo pri plačilu cesarju kar je cesarjevega.)

Nasilje onesneževalcev okolja.
Izpušni plini avtomobilov, hrup, industrija, umetna hrana, itd., so veliko bolj nevarni za zdravje kot pa zakajen bife.

Kar se mene tiče, bi omejil edino lokale s hrano, tam naj bi se pa ne smelo kaditi.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Me prav zanima kdaj se bo zgodil naslednji korak, s katerim se bo tobak znašel na listi prepovedanih substanc? Če bo gostincem uspela nepokorščina in se bo zakon vrnil v prvotno stanje pričakujem enako od železničarjev, avtobusnih preznikov in ostalih. Kje je pravica, da se lahko kadi v gostilni in ne v pisarni? Hmm zakaj so že prepovedali kajenje v pisarnah?

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Kako se lahko sedaj sklicujete na "pravice lastnikov lokalov" glede kajenja pri čemer so vsi ostali podjetniki omejeni že kar nekaj let. Zakaj se takrat ni nihče skliceval na pravice podjetnikov? Morda zato, ker takrat niso bile (tako hudo) omejene vaše egoistične "pravice".

In naj ponovim, kar se je že mnogokrat ponovilo: dokler posameznik s svojimi aktivnostmi ne moti (škoduje) ostalih se mu pravic do izvajanja teh aktivnosti ne sme kratiti. Ko pa s svojimi aktivnostmi moti (škoduje) ostale se njegove pravice tu zaključijo. Potegnite vzporednice s huligani, prehitrimi vozniki, posiljevalci, ...

Vidiš, če bi pozorno bral in razmislil, bi ugotovil, kje je glavna zgodba. Da obnovim: zgodba je v tem, da lastniki nimajo pravice OMEJITI vstopa samo izbranim, recimo nekadilcem ali kadilcem. Kje pa piše, da je lokal odprt za vse?

Kaj pa, če bi kot gostje prišli Strojanovi? Recimo v Global? (Tam bi se verjetno počutili domače).

Kdo bi klene Slovence bolj motil? Kadilec ali Jelka Strojan etc? Težka odločitev, a ne?

Liberalci, izvolite - sedaj imate zopet priliko za iztrčavanje s svojimi ustavno zagotovljenimi pravicami.

Jaz Strojanovih v svoj lokal ne bi spustil. Sem zato hudič, neodkrit vnuk Himmlerja in prikrit fen Grosupeljske zgodbe o uspehu?

coolpower... ti ne razumeš.

Naj ti povem na način, ki ti bo morda bolj jasen: koji [censored] so gostinci bolj pomembni kot ostali podjetniki. Hipotetično: Jaz, kot podjetnik s storitveno dejavnostjo ne smem zaposlovati le kadilcev in posledično dovoljevati kajenja v vseh prostorih podjetja. In to je z zakonom že kar nekaj časa uzakonjeno.

Sem pa prepričan, da je moja pravica, da me kadilci ne zastrupljajo in ne smradijo višje na prioritetni lestvici kot pravica kadilcev, da se kjerkoli prepuščajo svojim razvadam.

Kaj ti ni jasno?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

coolpower... ti ne razumeš.

Naj ti povem na način, ki ti bo morda bolj jasen: koji [censored] so gostinci bolj pomembni kot ostali podjetniki. Hipotetično: Jaz, kot podjetnik s storitveno dejavnostjo ne smem zaposlovati le kadilcev in posledično dovoljevati kajenja v vseh prostorih podjetja. In to je z zakonom že kar nekaj časa uzakonjeno.

Sem pa prepričan, da je moja pravica, da me kadilci ne zastrupljajo in ne smradijo višje na prioritetni lestvici kot pravica kadilcev, da se kjerkoli prepuščajo svojim razvadam.

Kaj ti ni jasno?

eno je osebje....drugo so gosti.....

od kje pravice lastnikov...ker so ONI investirali denar in ne ti, ne jaz in ne država !

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ma, ste nekateri neumni.
Naj napišem še enkrat: vsi ostali podjetniki (z izjemo gostincev) so že sedaj imeli omejitve, pa se nihče od vas ni potegoval za njih.

Je sedaj jasno, kaj poizkušam dopovedati? Če ne pa pohitite v idrijo, morda se še najde prostor za vas.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri zaposlovanju je diskriminacija prepovedana, ljudje pa tudi ne morejo izbirati svojega delovnega prostora. Tudi zato ne, ker v delovnem procesu ljudje hodijo iz pisarne v pisarno, zato tudi "smokers only" pisarna ne pride v poštev.

V gostilnah je drugače. Čisto lepo bi lahko obstajale gostilne s fizično ločenim kadilskim in nekadilskim delom. Pa ne tako, kot doslej, ko nisi prišel do nekadilskih prostorov drugače kot skozi nemarno zakajeno točilnico in še kaj.

Kadilski prostori bi morali biti povsem ločeni, nekadilcem pa omogočen dostop do njihove mize brez stika s tobačnim dimom. Zagotovljena bi morala biti učinkovita ventilacija, slednja certificirana, redno pregledovana, vse skupaj pa bi moral biti pogoj za podaljšanje "kadilske" licence za nadaljnje leto dni. Vmes bi seveda prišel na obisk še kakšen inšpektor s praznimi položnicami in petmestno zagroženo kaznijo za vsako ugotovljeno "kadilsko" kršitev. Dvomim, da bi gostinci kršili predpise v takšnem primeru. Precej bi lahko storili tudi s tem, da bi policiji podelili pravico zbiranja dokaznega gradiva o neprimernem izvajanju "protitobačnih predpisov". Dovolj bi bila fotka in/ali pričanje policista za izdajo kazni. Pravzaprav je že dovolj, da obstaja ena prižgana cigareta v prostorih za nekadilce in kazen bi bila takoj utemeljena.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:

od kje pravice lastnikov...ker so ONI investirali denar in ne ti, ne jaz in ne država !
se pravi jaz v moji pisarni ne smem kaditi, ampak poslovni partner, ki pride k meni na sestanek, pa sme kaditi v moji pisarni, ker on je zgolj gost, ki prinaša denar?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Glede ideje, da bi morali gostinci urediti ventilacijo in dva ali trikrat letno opravljati meritve prezračevanja naj povem naslednje. Dve leti sem bil zaposlen v podjetju, ki je med drugim opravljalo meritve prezračevanja. Velikokrat smo izvajali meritve prezračevanja v gostinskih lokalih, od najmanjših do zelo velikih restavracij. Problemi so bili naslednji:
1. Kjer prostori za kadilce in nekadilce niso bili ločeni, je bila potrebna precej velika izmenjava zraka (količina zraka v prostoru, ki se mora zamenjati vsako uro). Potrebno je bilo izvesti dovod in odvod zraka in za to so bili potrebni večje prezračevalne naprave, ki so posledično tudi dražje. Poleg tega, so te naprave energetsko potratne (dovedeni zrak je potrebno pozimi tudi ogreti, količine zraka pa so velike, da segreješ zrak od -10°C do 20°C, je treba veliko toplotne energije), zato se je na teh klimatih po uspešno izvedenih meritvah nabiral prah.
2. Projektirane količine zraka za določene lokale so bile velikokrat mnogo premajhne glede na kvadraturo prostora ali na število gostov, ki ga spraviš v lokal. Kolikor je meni znano, še noben projektant ni odgovarjal za popolnoma zgrešen projekt, kaj šele da bi izgubil žig inženirske zbornice. Kje je zdaj nadzor nad stroko?
3. Če ni bilo projekta, je bilo potrebno poiskati predpis, ki ureja tovrstne zahteve. Izmerilo se je količino dovedenega/odvedenega zraka, na podlagi tega pa se je določilo maksimalno število gostov, ki se lahko naenkrat zadržujejo v lokalu. To se je napisalo tudi v poročilu, ampak inšpektorjev to sploh ni kaj zelo zanimalo. Tudi če je lokal bil ustrezno prezračevan za npr. 15 oseb, je bilo v lokalu vsaj 50 stolov (brez tega, da bi se upoštevalo lokalne pijančke, ki stojijo za šankom). Verjetno ni odveč, da povem, da so se te meritve izvajale samo za tehnične preglede pred odprtjem lokala ali pa po obisku inšpektorja (kar je bilo zelo redko).
Pogostnost meritev je predpisana, vendar se je nihče ni držal, kajti nadzora ni bilo, če pa so fasali inšpektorja, jih je ta samo opozoril in jim dal nekajmesečni rok za odpravo pomanjkljivosti, kazni pa v svoji dveletni karieri na tem delovnem mestu nisem zasledil. Gostinci so izigravali vse zakone in sploh niso nedolžne žrtve, kot želijo nekateri tukaj prikazati.
Tako da Ares&somišljeniki, glede treh letnih pregledov prezračevanja, to kar pozabite. Nadzora ni, mi pa ni logično, da država ne pobere precej denarja s takimi kaznimi, ne pa da policisti čakajo v zasedah in lovijo nepripete voznike in tiste, ki vozijo 5 kmh prehitro.
Upam, da nisem bil predolg.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tis pravi:

ma, ste nekateri neumni.

Naj napišem še enkrat: vsi ostali podjetniki (z izjemo gostincev) so že sedaj imeli omejitve, pa se nihče od vas ni potegoval za njih.

Je sedaj jasno, kaj poizkušam dopovedati? Če ne pa pohitite v idrijo, morda se še najde prostor za vas.

še enkrat po kmečko...

zaposleni ni enako stranke.....

dej povej...tudi ko je bilo dovoljeno...je kdo kdail v merkurju ipd...v gostilni se je vedno.

nisem še slišal da bi kdo šel po 20m žice, oz. pulover z čikom....

kavo pa čik je pa normalno

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sass pravi:

Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:

se pravi jaz v moji pisarni ne smem kaditi, ampak poslovni partner, ki pride k meni na sestanek, pa sme kaditi v moji pisarni, ker on je zgolj gost, ki prinaša denar?

sem unemu gor napisal primer....kaj a si ti pred zakonom hodil ( sorry če nis kadilec ) na konferenco s čikom, sestanek s čikom...jest na kavo s čikom sem hodil...ostalo ne
bonk.gif

pa še to..kolega ma uspešen kafič...nekadilec......pa ma veliko proti temu zakonu...

me prav zanima če bi imel kafič in bil nekadilec....pa da bi še toliko zagovarjal zakon....sej neč nerečem da če bi bil jest nekadilec da nebi enako zganjal...

samo tole je že totalno pointless....

point vsega skupaj je da je ta država v ku*rcu !

omejujejo pravice...VSEH ne samo kadilcem, obdavčijo vse kar leze in gre......

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Glede ideje, da bi morali gostinci urediti ventilacijo in dva ali trikrat letno opravljati meritve prezračevanja naj povem naslednje. Dve leti sem bil zaposlen v podjetju, ki je med drugim opravljalo meritve prezračevanja. Velikokrat smo izvajali meritve prezračevanja v gostinskih lokalih, od najmanjših do zelo velikih restavracij. Problemi so bili naslednji:
1. Kjer prostori za kadilce in nekadilce niso bili ločeni, je bila potrebna precej velika izmenjava zraka (količina zraka v prostoru, ki se mora zamenjati vsako uro). Potrebno je bilo izvesti dovod in odvod zraka in za to so bili potrebni večje prezračevalne naprave, ki so posledično tudi dražje. Poleg tega, so te naprave energetsko potratne (dovedeni zrak je potrebno pozimi tudi ogreti, količine zraka pa so velike, da segreješ zrak od -10°C do 20°C, je treba veliko toplotne energije), zato se je na teh klimatih po uspešno izvedenih meritvah nabiral prah.
2. Projektirane količine zraka za določene lokale so bile velikokrat mnogo premajhne glede na kvadraturo prostora ali na število gostov, ki ga spraviš v lokal. Kolikor je meni znano, še noben projektant ni odgovarjal za popolnoma zgrešen projekt, kaj šele da bi izgubil žig inženirske zbornice. Kje je zdaj nadzor nad stroko?
3. Če ni bilo projekta, je bilo potrebno poiskati predpis, ki ureja tovrstne zahteve. Izmerilo se je količino dovedenega/odvedenega zraka, na podlagi tega pa se je določilo maksimalno število gostov, ki se lahko naenkrat zadržujejo v lokalu. To se je napisalo tudi v poročilu, ampak inšpektorjev to sploh ni kaj zelo zanimalo. Tudi če je lokal bil ustrezno prezračevan za npr. 15 oseb, je bilo v lokalu vsaj 50 stolov (brez tega, da bi se upoštevalo lokalne pijančke, ki stojijo za šankom). Verjetno ni odveč, da povem, da so se te meritve izvajale samo za tehnične preglede pred odprtjem lokala ali pa po obisku inšpektorja (kar je bilo zelo redko).
Pogostnost meritev je predpisana, vendar se je nihče ni držal, kajti nadzora ni bilo, če pa so fasali inšpektorja, jih je ta samo opozoril in jim dal nekajmesečni rok za odpravo pomanjkljivosti, kazni pa v svoji dveletni karieri na tem delovnem mestu nisem zasledil. Gostinci so izigravali vse zakone in sploh niso nedolžne žrtve, kot želijo nekateri tukaj prikazati.
Tako da Ares&somišljeniki, glede treh letnih pregledov prezračevanja, to kar pozabite. Nadzora ni, mi pa ni logično, da država ne pobere precej denarja s takimi kaznimi, ne pa da policisti čakajo v zasedah in lovijo nepripete voznike in tiste, ki vozijo 5 kmh prehitro.
Upam, da nisem bil predolg.

Odlično napisano! Tukaj se zelo jasno vidi kdo je krivec - država z inšpektorji in gostinci. Torej naj država pri sebi porihta in kaj zasluži s kršitvami gostincev. Ne pa da svojo nesposobnost legalizira s popolno prepovedjo.

Morda se splača vprašati, kateri gostinci podmazujejo inšpektorje oziroma kateri so člani SDS, NSi oziroma SLS.