Izpadanje las

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
836
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Sam ne se obremenjevat, ker je še slabš. Pr meni se je začela griva redčti nekje po dvajserem. Nekje en let se sekiral na muč. Pa probal vse. Potem je stvar rešila mašinca do .5, sedaj mach 3D. Navem ampak pr babah pali
smile-1.gif

Enako tukaj
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Vse kar je, je to da ne nasedas na vse te preparate ker je to mucho dineros za stran zmetat, no jest jih nisem in sem se sprijaznu z naravo.

Potem se tudi po obrazu ne briješ, imaš vse naravno? ali pa se umivaš le 1x na teden z milom ?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Vse kar je, je to da ne nasedas na vse te preparate ker je to mucho dineros za stran zmetat, no jest jih nisem in sem se sprijaznu z naravo.

Potem se tudi po obrazu ne briješ, imaš vse naravno? ali pa se umivaš le 1x na teden z milom ?
Wtf?

Pac sprijaznis se z tem kar ti je dano in plesavost je genska in se lahko razstrgas ampak golo glavo bos imel z uporabo dragih preparatov ali pa brez, prej k se stem sprijaznis vec denarja ti bo ostalo za druge zadeve.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ja lasje ti tui lahko izpadajo zaradi prebave, če maš kake probleme z jetri, če maš babo tečno :p .. dosti je tega.. Ja za izpadanje las so trije minerali pomembni.. jod, železo in cink.. al dobit v hrani al pa v dodatkih.. čeprav kolko so to zdravi dodatki? lahko ješ to celo življenje?

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Mogoče je vse odvisno to od genov ... Še par let počakajmo, pa bomo lahko plačali tistoč evrov, da nam povejo, kaj in kdaj nas čaka vse dobrega oz. prej slabšega ...

Tudi plešavost je zapisana v genomu, torej je verjetno to vse odvisno od genoma in ne od tega, da ti kaj manjka v telesu, če se zgodi da je v "planu" da bo plešavost večna ...

Znajo pa izpadati lasje v primeru tudi zaradi teka, da kaj manjka v telesu, od jezne žene, se pravi od depresije itd ... ampak po tem vedno zrastejo lasje nazaj.

janko975

Zelenc'
31. maj 2012
8
0
1
Če izpadanje las ni genetsko, se ga da na marsikater način preprečit. Najbolj pomembna je zdrava prehrana, gibanje in pravilna nega las. Z zdravo prehrano in gibanjem boste tako ali tako poskrbeli za celotno telo, ne samo za lase.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
meni so tudi izpadali lasje pa sn dal skoro vse skozi, kvas, neke losjone, poceni šampone ker sn neki bral da so toti najboljši.. Pa še glavo sn si pral enkrat na tedn da mi le ne bi tak izpadali. To je trajalo kako leto in sn mel tak polno lasišče maščob itd ke so se mi glivice naredle.. zaj pa si čistim lase z nekim čistilcom lasišča pa se mi lasje vračajo, res pa je da sn na mm dol porezan da mi lasišče diha.. Polek tega pa še vitaminske tablete jem pa je. Tistim ki pa ob strani lasje ne izpadajo pa tak vedo da bojo plešasti in si nemrejo tu nič pomagat

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Citat:
Uporabnik superfly pravi:
Lahk da se motm, priznam.

Enkrat (ko sem bil že class 3) sem šel na pregled lasišča in so mi postavl diagnozo, da se lasne korenine "utapljajo" v maščobi in zarad tega propadajo. Pol so mi seveda prodal en šampon, ki naj bi pomagal, pa je blo stanje po dveh mescih isto. Spet stran vržen dnar... Ne dost dolg zatem sem pogruntu, da se ekstra "mastim" takrat, ko se nažiram s sladkarijam. Sem udaru eno kvazi dieto, kjer sem črtal z jedilnika cuker in se je situacija občutno popravla. Nehu jest še bel kruh in od takrat dalje se mi je koža nehala prekomerno mastit, lasje pa nehal izpadat.

Lahk pa da je za vse to kriv pir s kterim sem nadomestil sladkarije.
grin1.gif
(z nečim se je treba zastrupljat)

Meni so tudi začeli ... sem tudi bil na pregledu lasišča, mi je tam rekla naj si kupim neki šampon, za razmastitev pa nekaj ... Je pa res, da ko jem kaj takega, kjer se cukra, da je cukra toliko, da je vse belo, pa bel kruh jem vsak dan in še včasih grem v gostilno na eno ali pa dve pivi, ko se vozim s kolesom ...

Lahko je, da imam isti problem kot si ga mel ti ... zgleda, da bo treba na črnega prešaltat?

Sicer še meni ne izpadajo glih, maličko pa se pozna, da nimam več dosti las, ali mastni pa so, pa tudi mi je rekla, da se korenine utapljajo v maščobi ... Bo treba tvojo tehniko sprobat.

19. sep 2012
4
0
1
Mogoče bo to komu koristilo.
Približujem se abrahamu in to se je poznalo tudi pri laseh. Sedaj že leto uporabljam sledeči postopek, konec tedna si zvečer namažem lasišče s orehovim oljem, nato naslednji dan naredim mešanico jajčnega rumenjaka in 1-2 olivnega olja in to nanesem na lasišče, pustim cca 30min in potem sperem z vodo. Šamponov ne uporabljam. Stanje se mi je popravilo, pojavljajo se tud inovi drobni laski.

19. sep 2012
4
0
1
Ja , v naravi je moč. Boljše bi bilo , če bi to že prej ugotovil, vendar nikoli ni prepozno. Deliti svoja opažanja in izkušnje je prava stvar.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Nasedanje zgodbicam o "vracanju" las je nateg brez primere.

Androgena plesavost (to kar tukaj razglasajo za gensko) je edino mozno rahlo upocasnit z zdravili ki v osnovi blokirajo androgene hormone v nizkih dozah. Npr Finasterid. To kar se sicer pri starejsih bolnikih uporablja za blazenje benigne hiperplazije prostate.

Vse ostalo je lapanje v prazno in tolazenje laznega upanja.

19. sep 2012
4
0
1
Ljudje smo si različni, ti verjemi v svoje , jaz sem napisal samo svoje izkušnje. Za nekatere je bo to mogoče koristno, za druge neumno. Nikoli ne jemlji ljudem upanje.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
super si to napisal!.. Če imajo ljudje androgeno plešavost je res da bodo 99% plešasti ali pa vsaj delno, kerim pa lasje izpadajo zaradi kakšnega vnetja ( žariščna točka v telesu (zob, sinusi)), bakterij, stresa, ščitnice pa je dobro da gredo na preglede kar bi lahko bil vzrok.. res pa je da ti pr takih stvareh lase izpadajo po celi glavi, tudi odzadaj in obstrani, lahko pa ti izpadajo krožno..

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Od vseh teh preparatov v recimo obdobju 10ih let ki bi jih nametal na glavo zato da si nakoncu se vedno plesast, je potem bolje dat 10000eur kot Hrvatic pa mas tistih par las na glavi. Razn ce je to se drazje pa je bila taka cena za eno kuro od 100ih