Izpadanje las

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj veš da imaš mikimiško rada že od majhnega
srce-1.gif

Polica

Zelenc'
16. dec 2011
1
0
1
Za izpadanje las je lahko krivo tudi to, da imam suho lasišče, oz nekaj takega, saj mam polno neke suhe kože (kot ene vrste prhljaj).

V zadnjih časih imam tega zelo veliko ... tudi če si glavo umivam in takoj po tem je to še vedno videno ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Well, to enostavno ni res.

Ti imaš seboroični dermatitis ali kakšno obliko luskavice (sploh če se ti koža še posebej lušči za uhlji in na komolcih). To nima nobene zveze z izpadanjem las, saj so lasne korenine v precej globlji plasti kože.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mislim da vem o cem govori, to je pomojem prhlaj in zgleda kot bi se po celi glavi sploh tam kjer je plesa, lupil, kar dejansko tudi se ce se praskas se nadaljuje odstop koze naprej od prvotne tocke.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Se strinjam z Jernejem..
Serboroični dermatitis je kar nadloga, sem se tudi sam sočal z to težavo..Prhljaj se pojavi predvsem po celi glavi in ob robu lasišča pa je koža pordela, zdi se ti kot da imaš prhljaj tudi po čelu in obrveh ter nosnicah in pri očeh. seveda tudi za ušeci...
Včasih zgledaš kot en sam prhljaj
smile-1.gif

Sem potreboval kar nekaj časa, da sem našel rešitev. Nebi pa rekel da mi lasje zaradi tega izpadajo bolj kot bi mi brez SD.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja in kaksen je to nacin ,kajti jest imam to samo po lasiscu, nikje rokol, nobene obrvi, nobenih rdecic in ostalega in to ze par let.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Poskusi s kakšnim namenskim šamponom.
Jaz uporabljam celotno kolekcijo Blue Cap
Obstajajo pa še druge kreme in šamponi ampak, da ne boš kar na vrat / nos vse povprek poskušal, prej obišči dermatologa.

Ker mogoče gre pri tebi samo za trdovraten prhljaj..

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zabrij se.
tongue-1.gif

Probaj šampon fitoval.

Kaj naj pa moja glava nardi? Se tudi zabrije?
smile-1.gif
Fitoval ne pomaga, pomaga pa od schwarzkopfa sampon in ampule za spodbujanje rasti.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
imam težave z lasmi namreč imel sem masne, pol sem kupil neko milo z naravnimi izvlečki, se je porihtalo, sam nastal je prhljaj, a ima kdo kake izkušnje s tem

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
kupi si sampon oronazol,če imas kakšno vnetje na lasišču,proti plešavosti pa ne obstaja ničesar,pol zvezdnik,ki imajo veliko denarja ne bi bili plešati,

lp

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Danes je itak kul, če si zabrit
smile-1.gif

Meni se zdijo lasje precej bolj močni (da o nohtih ne govorim), pa manj mi izpadajo lasje odkar jemljem Vitamine za lase, kožo in nohte.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
kupi si sampon oronazol,če imas kakšno vnetje na lasišču,proti plešavosti pa ne obstaja ničesar,pol zvezdnik,ki imajo veliko denarja ne bi bili plešati,

lp
Z novejšimi operacijami se da zelo pomagati..

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
pol zvezdnik,ki imajo veliko denarja ne bi bili plešati,
lp

Wayne Rooney ima precej več las, kot jih je imel dve leti nazaj, tako da očitno je izvedljivo...
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Na popu je bilo 1 tedn nazaj novica da so japonci odkrili zdravilo za plesavost in je kazalo golo podgano ki je mela na glavi fajn cupo, torej ali je to spet pogojeno z nevem se 100 drugimi stvarmi, ker je pac novica iz poptvja, ali je res kaj na tem, ker ce je se bo tisto podjetje fajn obogatelo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Sam ne se obremenjevat, ker je še slabš. Pr meni se je začela griva redčti nekje po dvajserem. Nekje en let se sekiral na muč. Pa probal vse. Potem je stvar rešila mašinca do .5, sedaj mach 3D. Navem ampak pr babah pali
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Google vrne to: http://www.globalpost.com/disp...less-mice-video

Citat:
/.../ the team of researchers was able to bioengineer hair follicles and transplant them into the skin of the hairless mice /.../. The mice eventually grew hair, which regenerated in normal cycles after old hairs fell out.

V praksi vprašanje kdaj in kako bo to uporabno, glede na to da morajo najprej iz matičnih celic vzgojiti lasne mešičke in jih potem transplantirati. To je enak princip kot je bil prej omenjen pri Rooneyu, le da so njemu transplantirali mešičke iz mest kjer ima dovolj las, tukaj pa jih vzgojijo iz matičnih celic.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Vse kar je, je to da ne nasedas na vse te preparate ker je to mucho dineros za stran zmetat, no jest jih nisem in sem se sprijaznu z naravo.