Izpadanje las

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Pa kaj če ne bodo zrasli? Čimprej se sprijazni s tem.... če se boš sekiral zaradi tega - bo še slabše
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če bi zaradi opeklin izpadali lasje, bi moral biti jaz kar fajn pleško.
grin1.gif
No, pa nimam še nobenih zametkov, pa se kar nekaj starejši od tebe. Zgleda da pomaga, da smo v žlahti vsi z gostimi lasmi.

Po drugi strani me pa zanima, kako kaj klor od bazenske vode uničuje lase. Sicer zdaj nosim kapo, ampak se mi zdi, da je to bolj blažev žegen.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Someone26 pravi:
Ampak malo mi je čudno, da že pri 26-ih letih izpadajo lasje, saj sploh nikogar ne poznam te starost, da bi bil že plešast.

He he brezskrbi naj ti nebo nic cudno, ce ti tko izpadajo lasje to ni sezonsko ampak je plesavost, nima veze kaksne lase si mel prej in kaksne ne, dedno se zacne po 20ih letih spreminjati in povratka ni.
Zal tko je, cimprej se sprijazni.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
PROPECIA samo zaustavi izpadanje las,ko pa jo nehate jesti pa se izpadanje nadaljuje,stranski učinki so na libido,srce itd.
Dajte si že zapomnit,da zdravila za plešavost ni,pol zvezdniki,ki imajo milijone na računu,kot Bruce Willis ne bi bili brez las.
Zakaj so nekateri plešasti in drugi ne,zato,ker se pri moškem začne testosteron spreminajti v ditestosteron in lasni mešiški pri nekaterih moških pač postanejo preobčutljivi na to pretvorbo testosterona.Propecija pa samo zaščiti lasni mešiček.Znanstveniki pa še danes ne vedo,zakaj so lasni mešički pri nekaterih moških občutljivi pri drugih pa ne.
Se bo pa dalo v prihodnosti zadevo urediti tako,da vam bodi iz glave na lasišču postrgali dol debelo plast kože,ki se s starostjo tudi debeli in vam nato presadili lasne mešiške iz drugih delov lasišča,v bistvu se to dela že danes ,cena okoli 10.000 eurov.
Izpadanje lahko nekoliko ustavite le tako,da si kupite kakšno bolj mehko krtačo za las in masirate lasišče,s tem pospešite prekrvavitev do lasnih mešičkov,kar je tudi vzrok da mešiček odmre,ker do njega ne pride več dovolj hranilnih snovi.
NE ZAPRAVLJAJTE PA DENARJA ZA RAZNE ČUDEŽNE AMPULE ITD,ker ne pomagajo.

lep pozdrav

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Citat:
Star sem 26 let, pa opažam, da mi izpadajo lasje. Imam pogosto mastne lase, zato ne vem, kaj je krivo - mastni lasje ali prepogosto umivanje las - vsak drugi dan ... ali je kakšen drug problem?
Jaz sem imel iste simptome, samo se par let bolj zgodaj kot ti. Probal vsezivo in nic pomagal. Nakonc sem spremenu prehrambene navade in z jedilnika crtal enostavne ogljikove hidrate. Koza in lasisce sta se postopma manj mastila, ustavilo se je tud izpadanje las. Isto pleso mam ze deset let.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Ampak malo mi je čudno, da že pri 26-ih letih izpadajo lasje, saj sploh nikogar ne poznam te starost, da bi bil že plešast.
Heh. Pri 20 letih si lahko že skoraj popolnoma plešast. Poznam 2 primera

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Heh. Pri 20 letih si lahko že skoraj popolnoma plešast. Poznam 2 primera

Ta tip plesavosti se zacne proti koncu pubertete, ker je hormonsko pogojena, in tudi pravilno se imenuje androgenska plesavost.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Jaz tudi govorim o androgenski plesavosti. Samo o turbo varjanti, ki pa je k sreči redka.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik superfly pravi:
Jaz sem imel iste simptome, samo se par let bolj zgodaj kot ti. Probal vsezivo in nic pomagal. Nakonc sem spremenu prehrambene navade in z jedilnika crtal enostavne ogljikove hidrate. Koza in lasisce sta se postopma manj mastila, ustavilo se je tud izpadanje las. Isto pleso mam ze deset let.

Že možno, ampak ne zaradi spremembe prehrane.
smile-1.gif

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Lahk da se motm, priznam.

Enkrat (ko sem bil že class 3) sem šel na pregled lasišča in so mi postavl diagnozo, da se lasne korenine "utapljajo" v maščobi in zarad tega propadajo. Pol so mi seveda prodal en šampon, ki naj bi pomagal, pa je blo stanje po dveh mescih isto. Spet stran vržen dnar... Ne dost dolg zatem sem pogruntu, da se ekstra "mastim" takrat, ko se nažiram s sladkarijam. Sem udaru eno kvazi dieto, kjer sem črtal z jedilnika cuker in se je situacija občutno popravla. Nehu jest še bel kruh in od takrat dalje se mi je koža nehala prekomerno mastit, lasje pa nehal izpadat.

Lahk pa da je za vse to kriv pir s kterim sem nadomestil sladkarije.
grin1.gif
(z nečim se je treba zastrupljat)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Moja dva bivša sošolca sta bila že pri 24-ih skoraj čisto plešasta. Lase imata samo še okrog glave, na vrhu popolnoma nič, baje sta bla njuna fotra isto že zelo zgodaj brez las. Tko kot jih je že par napisalo, pri teh zadevah nimaš kaj, raznorazne kapsule ne pomagajo, presaditev las pa zgleda ogabno - npr. hrvatič men zgleda kot da ma sramne dlake po glavi
grin1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Been there, done that...
smirk-1.gif

Tudi sam sem iskal vse možne vzroke in poskusil precej stvari, pa ni nič pomagalo. Najbolj pomaga, ko se sprijazniš s tem in se nehaš sekirat. Zaenkrat se še ne brijem, sam prav dolgo pa verjetno ne bo šlo več brez tega. Ker "Trump" frizura mi pa res ni kul, haha.
Drugače so pa leta kar ta prava, meni se je tudi cca. takrat začelo.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Been there, done that...
smirk-1.gif

Tudi sam sem iskal vse možne vzroke in poskusil precej stvari, pa ni nič pomagalo. Najbolj pomaga, ko se sprijazniš s tem in se nehaš sekirat. Zaenkrat se še ne brijem, sam prav dolgo pa verjetno ne bo šlo več brez tega. Ker "Trump" frizura mi pa res ni kul, haha.
Drugače so pa leta kar ta prava, meni se je tudi cca. takrat začelo.

No, še vedno "nam" - ko bomo zaradi letališča na podnu, ostane tale zadeva...
hysterical-1.gif

Build...Fix....Wash
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
jebeštrga jaz pa se ne morem odločit al sem Class1 al sem Class2, recimo Class1a
grin1.gif