Izpadanje las

Someone26

Zelenc'
2. okt 2011
5
0
1
Star sem 26 let, pa opažam, da mi izpadajo lasje. Imam pogosto mastne lase, zato ne vem, kaj je krivo - mastni lasje ali prepogosto umivanje las - vsak drugi dan ... ali je kakšen drug problem?

Se da to izpadanje kako ustaviti?

Hvala za pomoč.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zabrij se.
tongue-1.gif

Probaj šampon fitoval.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če ti lasje ne izpadajo difuzno po celi glavi, ampak se ti redčijo po klasičnem moškem tipu plešavosti:

Male_Pattern_Baldness_2.jpg

, potem se moram žal strinjat s prvim nasvetom - kupi si mašinco in se začni brit.

Tovrstno izpadanje las je genetsko in hormonsko pogojeno in zdravila ni, niti se tega izpadanja, navkljub močnim reklamnim akcijam kozmetičnih podjetij, ne da (bistveno) upočasniti, niti ustaviti.

Sam proces še ni točno pojasnjen, gre pa za nekakšno atrofijo lasnih korenin pod vplivom testoterona.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
je pač jesen tak čas..sej nam vsem zdej lasje bolj izpadajo..važno je, da tudi novi rastejo..

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Težko reči kar tako na pamet.

Lahko je res sezonski pojav, lahko gre za kakšno hormonsko nihanje...

V primeru, da bi bilo izpadanje res izrazito, morda celo po moškem tipu... pa je smiselno razmisliti o obisku pri ginekologu.

Someone26

Zelenc'
2. okt 2011
5
0
1
Jaz nikoli do zdaj nisem imel težav z izpadanjem las. Imam kar goste lase, oz imel sem jih ...

Če je le sezonski pojav, super novica zame, samo da zrastejo nazaj. Problem je, da mi od spredaj izpadajo lasje - nekaj takšnega kot je na sliki Class 3a. Ampak malo mi je čudno, da že pri 26-ih letih izpadajo lasje, saj sploh nikogar ne poznam te starost, da bi bil že plešast.

Lasje so mi v slabih dveh mesecih malo izpadli ... sploh tega nisem opazil, daokler se nisem malo za par minut postavil pred ogledalo ... Če se na primer pogladim, čutim, da imam spredaj manj las kot s strani ali zadaj, isto tudi, če grem samo z dlanjo malo preko.

Da bi se dalo to vsaj upočasniti, kakšne šampone priporočate ali pa kaj boljšega?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Moj drugi odgovor ni bil namenjen tebi, ampak vprašanju o izpadanju las pri ženski.

Class 3a pri moškem v poznih 20ih ni nič nenavadnega... pač plešavost po moškem tipu. Tako da odgovor ostaja enak kot prej. Žal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Someone26 pravi:
Ampak malo mi je čudno, da že pri 26-ih letih izpadajo lasje, saj sploh nikogar ne poznam te starost, da bi bil že plešast.
Prav plešastih je pri teh letih malo, delno plešastih ali z zametki plešavosti pa precej veliko (ne bom veliko falil, če bom rekel vsaj kaka petina poznanih)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še ena petina pa je naenkrat odkrila, kako super zadeva so mašince za striženje las...
smirk-1.gif

Dve petini je žensk, ostali pa imajo normalne lase
evil.gif
.

Someone26

Zelenc'
2. okt 2011
5
0
1
kaj bi z to mašinco? na nulo? Ne maram skinheadov ... še manj pa, da bi sam bil to ... sem vsakega laseka vesel.
tongue-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Imaš 2 možnosti. Pustiš tako kot je in pač ignoriraš mikimiška frizuro, ali pa se zabriješ in upaš, da so te starši obračali, ko si bil dojenček in nimaš kje ploščate glave.

Jaz se bom danes spet zabril.
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

V primeru, da bi bilo izpadanje res izrazito, morda celo po moškem tipu... pa je smiselno razmisliti o obisku pri ginekologu.
Eni znanki kar fajn izpadajo lasje.
V stanovanju ima časih "preprogo"
tongue-1.gif

Sicer narastejo novi in je dolžina las nekje konstantna.
Se da tu kaj naredit?
Torej manj izpadanja, pa po možnosti daljši lasje.
Oziroma kje vprašat. Pri frizerju? Zdravnik?

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik Someone26 pravi:
Star sem 26 let, pa opažam, da mi izpadajo lasje. Imam pogosto mastne lase, zato ne vem, kaj je krivo - mastni lasje ali prepogosto umivanje las - vsak drugi dan ... ali je kakšen drug problem?

Se da to izpadanje kako ustaviti?

Hvala za pomoč.

Propecia

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
Propecia

Jaz se ne bi igral z inhibitorji sinteze androgenov. Eno je, če ti grozi rak prostate, ampak plešavost?!

Citat:
Side effects of finasteride include impotence (1.1% to 18.5%), abnormal ejaculation (7.2%), decreased ejaculatory volume (0.9% to 2.8%), abnormal sexual function (2.5%), gynecomastia (2.2%), erectile dysfunction (1.3%), ejaculation disorder (1.2%) and testicular pain.

In v primerjavi z dojkami pri moškem je plešavost kar naenkrat prav kul...
smirk-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Eni znanki kar fajn izpadajo lasje.
V stanovanju ima časih "preprogo"
tongue-1.gif

Sicer narastejo novi in je dolžina las nekje konstantna.
Se da tu kaj naredit?
Torej manj izpadanja, pa po možnosti daljši lasje.
Oziroma kje vprašat. Pri frizerju? Zdravnik?

po mojih izkušnjah nič preveč. Že po naravi imam bolj tanke lase in čist vsaka večja stresna situacija, operacija oz. narkoza mi je lase še bolj osiromašila...kot si napisal, preproga. Enkrat bilo tako grozno, da sem se mogla čisto na kratko postrižt.

Uporabila od literam-a, do uživanja žličke na dan zmletega prosa, trenutno pa (vsaj mislim) da mi res malo pomaga kolagen. Lasje ne izpadajo več, pa polno kratkih malih laskov imam, rastejo novi.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Hmmm ...
Od mojega botera žena ima tudi zelo redke lase po celi glavi. Ampak jaz si mislim, da zaradi kemije ... Nekdaj je mela vsak mesec najmanj eno novo barvo las ... Zdaj pa ima kravžlaste lase, dvignjene in nekako razmršane, da se ne opazi preveč njeno redkost las.

Nazadnje urejeno:

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik anovak99 pravi:
Propecia

Jaz se ne bi igral z inhibitorji sinteze androgenov. Eno je, če ti grozi rak prostate, ampak plešavost?!

Citat:
Side effects of finasteride include impotence (1.1% to 18.5%), abnormal ejaculation (7.2%), decreased ejaculatory volume (0.9% to 2.8%), abnormal sexual function (2.5%), gynecomastia (2.2%), erectile dysfunction (1.3%), ejaculation disorder (1.2%) and testicular pain.

In v primerjavi z dojkami pri moškem je plešavost kar naenkrat prav kul...
smirk-1.gif

Se strinjam. In tudi ko enkrat začneš jemati, ne smeš več nehati. In tudi drago je, 50 eur vsak mesec, če kupuješ pri nas.

Ampak naj se odloči. Vprašal je kaj preprečuje izpadanje. Sam jemljem že ca. 7 let, nimam nobene od zgornjih težav, lase pa še vse. Je pa res, da sem letel k zdravniku takoj, ko sem opazil izpadanje.

Someone26

Zelenc'
2. okt 2011
5
0
1
Bom pozneje povprašal kaj o tej stvari ...

Ampak sem se spomnil enega dogodka, ki se mi je zgodil izpred dveh mesecev, ravno takrat, ko so mi začeli izpadati lasje ...

Pred nekje dvema mesecema sem bil na Triglavu. Tam me je sonce zelo opeklo po obrazu in sprednjem delu lasišča - ravno tu, kjer mi izpadajo lasje. Mel sem čisto rdečo kožo od sonca, tako me je po lasišču zažgalo. Nisem imel kape, ker jih ne nosim rad.

Potem čez kakšen teden dni mi je šla dol koža z lasišča, zato sem se nonstop "čohal" ker me je srbelo. Hotel sem, da koža gre čimprej dol, in me neha srbeti.

Zdaj je ravno nekje slaba dva meseca, od kar mi lasje izpadajo ... Je to kakšna povezava? Če lasje gredo dol zaradi opekline ki sem jo imel, je kakšna možnost, da zrastejo nazaj in je to samo začasno?

Če ne bodo zrasli ... kaj točno je Propecia ... še nikoli nisem slišal za to.