Islam v primerjavi z drugimi verami

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- a ni en od temeljev Islama, da je prerok le Mohamed?

Med drugim tudi o tem nimaš pojma. Islam priznava vse krščanske preroke, od Abrahama naprej.

Ne vem no- se potem na wikipediji lažejo
stupid-1.gif

šahada

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ne vem kaj točno to prerok je... nisem nek izvedenec v religijoznih zadevah pa tega ne morem komentirati...
Uh tak nevednež, da si mi že skoraj smiliš ko ta'k mal veš.
evil.gif

Očitno veš le to, kako si jaz razlagam tisto, kar je nekdo tretji zapisal
stupid-1.gif
kako si kaj razlagaš si sam napisal. sem te le vprašal kako bi si nekaj drugega razlagal. nisi mi pa odgovoril kako si tisto drugo tazlagaš... zgleda ne ločiš vprašanja od trditve...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- a ni en od temeljev Islama, da je prerok le Mohamed?

Med drugim tudi o tem nimaš pojma. Islam priznava vse krščanske preroke, od Abrahama naprej.

Ne vem no- se potem na wikipediji lažejo
stupid-1.gif

šahada

Mogoče poznaš samo kako specialno, nekomunistično Wikipedio.
stupid-1.gif

Citat:
Prvi prerok oz. prva oseba ki je veljala za preroka v Islamu je bil tudi prvi človek na zemlji Adam (ar. Adem).
Med ostalimi najbolj znanimi preroki so še:

Mojzes (ar. Musa)
Abraham (ar. Ibrahim)
Noah (ar. Nuh)
David (ar. Davud)
Jezus (ar. Isaa)
Zekerija
Mohamed (ar. Muhammad)

https://sl.wikipedia.org/wiki/Preroki_islama

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.713
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Dej omeji obdobje o katerem se dejmo pogovarjat.
Pa ne pozabi, da se iz zgodovine baje nekaj ucimo. In da je dolgoletna zgodovina rkc krvava. In kot vidis, je krvava tudi v 91 letu.

Torej bi govorili o zadnih 10 letih?

Povej kaj je tebi RKC tako slabega naredila? To da Srbi lažejo je znano, če samo pogledamo o tem da naj bi ustaši, med katerimi je bilo ogromno Srbov oziroma državljanov NDH pravoslavne vere pobili miljon je debela laž. Pobitih je bilo približno 80000. To da je Pravoslavna cerkev bila vodilna pri podpori Miloševiča in podpihovanju pijanih " junakov " je znano, ko je zaropotalo pa takoj v jok in obtoževati Zahod za svojo nesposobnost. Tudi toliko niso imeli Srbi jajc, da pi se za sebe postavili, ampak so v rit lezli HRVATU brozu!

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Dej omeji obdobje o katerem se dejmo pogovarjat.
Pa ne pozabi, da se iz zgodovine baje nekaj ucimo. In da je dolgoletna zgodovina rkc krvava. In kot vidis, je krvava tudi v 91 letu.

Torej bi govorili o zadnih 10 letih?

Povej kaj je tebi RKC tako slabega naredila? To da Srbi lažejo je znano, če samo pogledamo o tem da naj bi ustaši, med katerimi je bilo ogromno Srbov oziroma državljanov NDH pravoslavne vere pobili miljon je debela laž. Pobitih je bilo približno 80000 . To da je Pravoslavna cerkev bila vodilna pri podpori Miloševiča in podpihovanju pijanih " junakov " je znano, ko je zaropotalo pa takoj v jok in obtoževati Zahod za svojo nesposobnost. Tudi toliko niso imeli Srbi jajc, da pi se za sebe postavili, ampak so v rit lezli HRVATU brozu!
hysterical-1.gif
seveda je bilo v jame po vojni zmetanih nekje 2mio ljudi in to ni laž...
sem pač moral malo...
nazaj na temo... to ne velja ker je prestaro...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. mi je v roke porinila list, na katerem so oglaševali brezplačno šolo zakona, a v drobnem tisku zahteval 3000 sit za plačilo najemnine prostora.
2. me niso hotel cerkveno poročit kot si je želela jedina
3. so otroka sprejeli v proces krsta in mene za očeta, na koncu pa otroka naredili pankrta, brez očeta.
4. v vsake volitve se mešajo, pa čeprav so kao izključeni
5. naslednjega otroka niso hoteli krstiti, ker nisem imel botra, ki bi bil krščen. seveda je prva botra vredna pol piz..mrzle vode

islam, za razliko od rkc
me takoj poroči po islamsko
takoj sprejme moje ateistične otroke v islam
takoj spoštuje mojo osebnost.

pravoslavna vera in srbi me ne ganejo. da se motiš o zadevah, te ne bom prepričeval. zanimive so relacije srbi, hrvati, bosanci, šiptarji in tolmačenje le teh ob različnih dogodkih in različnih urah v dnevu.

ti dam eno kost.
tvoji ljubi Hrvati, bratje po veri, so odlični, ker so bili proti lažnivim srbom.
a istočasno ti zažirajo Piran, priznajo Kosovo, paktirajo z muslimani v bosni in danes z izrednimi vlaki vozijo Sirce k nam.

razlago zakaj jih imaš rad boš že našel, mogoče boš pa tudi dojel, da so ti naredili več slabega kot srbi. sam imate istega šefa in se kima.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kako si kaj razlagaš si sam napisal. sem te le vprašal kako bi si nekaj drugega razlagal. nisi mi pa odgovoril kako si tisto drugo tazlagaš... zgleda ne ločiš vprašanja od trditve...

Ti si tole razlagaš kot vprašanje?
Citat:
tisti podpis od yahel-a torej razlagaš da bodo muslimani govorili grozljive zgodbice? torej imajo radi grozljive pa to so potem zgolj ljubitelji hitchcock-a
In ker preroško veš moj odgovor ga že kar komentiraš
stupid-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Ti si tole razlagaš kot vprašanje?
Citat:
tisti podpis od yahel-a torej razlagaš da bodo muslimani govorili grozljive zgodbice? torej imajo radi grozljive pa to so potem zgolj ljubitelji hitchcock-a
In ker preroško veš moj odgovor ga že kar komentiraš
stupid-1.gif
prvi je vprašanje tebi drugo pa moja teorija. če tega ne ločiš bolje da greš spet v osnovno šolo. resno.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Mojzes (ar. Musa)
Abraham (ar. Ibrahim)
Noah (ar. Nuh)
David (ar. Davud)
Jezus (ar. Isaa)
Zekerija
Mohamed (ar. Muhammad)

https://sl.wikipedia.org/wiki/Preroki_islama

Glej, če bi bilo več prerokov potem ne bi šahada omenjala enega boga in njegovega preroka ampak enega boga in njegove preroke. Če so omenjeni v Kurano to še ne pomeni, da so preroki Islama.

PS- Pa četudi omenjeni so, komentatorji tu na forumu zagotovo niste omenjeni v Kuranu in torej se ne bi smeli izdajati za preroke
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
prvi je vprašanje tebi drugo pa moja teorija. če tega ne ločiš bolje da greš spet v osnovno šolo. resno.
za trditvijo postaviš vprašaj potem pa to smatraš za vprašanje? No ja, jaz tu vidim le pravopisno napako
stupid-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
več je tem odprtih na to temo, bolj delate reklamo za p_izdarije. Očitno bo pa velik p....!!!!!

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
za trditvijo postaviš vprašaj potem pa to smatraš za vprašanje? No ja, jaz tu vidim le pravopisno napako
stupid-1.gif
ti marsikaj vidiš narobe...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ti marsikaj vidiš narobe...
No ja, ta argument me je pa dokončno dotolkel
stupid-1.gif

PS- če zapišem: "torej si ti idi-ot?" se to smatra za vprašanje

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
1. mi je v roke porinila list, na katerem so oglaševali brezplačno šolo zakona, a v drobnem tisku zahteval 3000 sit za plačilo najemnine prostora.
2. me niso hotel cerkveno poročit kot si je želela jedina
3. so otroka sprejeli v proces krsta in mene za očeta, na koncu pa otroka naredili pankrta, brez očeta.
4. v vsake volitve se mešajo, pa čeprav so kao izključeni
5. naslednjega otroka niso hoteli krstiti, ker nisem imel botra, ki bi bil krščen. seveda je prva botra vredna pol piz..mrzle vode

islam, za razliko od rkc
me takoj poroči po islamsko
takoj sprejme moje ateistične otroke v islam
takoj spoštuje mojo osebnost.

pravoslavna vera in srbi me ne ganejo. da se motiš o zadevah, te ne bom prepričeval. zanimive so relacije srbi, hrvati, bosanci, šiptarji in tolmačenje le teh ob različnih dogodkih in različnih urah v dnevu.

ti dam eno kost.
tvoji ljubi Hrvati, bratje po veri, so odlični, ker so bili proti lažnivim srbom.
a istočasno ti zažirajo Piran, priznajo Kosovo, paktirajo z muslimani v bosni in danes z izrednimi vlaki vozijo Sirce k nam.

razlago zakaj jih imaš rad boš že našel, mogoče boš pa tudi dojel, da so ti naredili več slabega kot srbi. sam imate istega šefa in se kima.

Softi pusti vero pri miru in nič ne zahtevaj,potem tudi oni ne bodo od tebe nič zahtevali,očitno si en grešnik.
Priporočam ti pa da greš k muslimanom,ker praviš da uzamejo vsacga !

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
SLOVENIJA ZAVARUJ MEJE

Slovenci zahtevamo, da naši politiki zavarujejo svoje državljane in jih ne izpostavljajo morebitnim nevarnostim!!!!! Z zavarovanjem naših meja, bodo lahko tako vsi begunci, ki to dejansko so, bili preverjeni z osebnim dokumentom ter jim bo dovoljen vstop oziroma prehod naše države. Ne dovolimo pa, da prestopijo mejo tisti, ki se ne prilagodijo našim zakonom in našim pravilom ter se ne želijo identificirati.

http://www.pravapeticija.com/slovenija_zavaruj_meje

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
SLOVENIJA ZAVARUJ MEJE

Slovenci zahtevamo, da naši politiki zavarujejo svoje državljane in jih ne izpostavljajo morebitnim nevarnostim!!!!! Z zavarovanjem naših meja, bodo lahko tako vsi begunci, ki to dejansko so, bili preverjeni z osebnim dokumentom ter jim bo dovoljen vstop oziroma prehod naše države. Ne dovolimo pa, da prestopijo mejo tisti, ki se ne prilagodijo našim zakonom in našim pravilom ter se ne želijo identificirati.

http://www.pravapeticija.com/slovenija_zavaruj_meje

aplauz.gif

Peticija je numno napisana, vse to se izvaja in še več.
Peticija je v nasprotju s shengenskimi pravili.

Nazadnje urejeno: