Citat:
Uporabnik yahel pravi:
ne 30 let je čist kul. Lahko rečemo tudi 50, da bo za čas našega življenja. Pa grem stavit da ne boste nabrali toliko mrtvih kot izpod noža islamista.
sfrj je propadla iz drugih razlogov in čisto pravilno da je propadla, tako je hotel narod vseh 50 let - samo dobro je bil utišan s strani vodilnih in se zato to ni zgodilo že prej.
Če je cerkev pri tem pomagala pa tut prav. Pobijanje po balkanu je pa gnalo samo požrešnost nad terotorijem in sovraštvo med srbi, bošnjaki in hrvati.
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
ne 30 let je čist kul. Lahko rečemo tudi 50, da bo za čas našega življenja. Pa grem stavit da ne boste nabrali toliko mrtvih kot izpod noža islamista.
sfrj je propadla iz drugih razlogov in čisto pravilno da je propadla, tako je hotel narod vseh 50 let - samo dobro je bil utišan s strani vodilnih in se zato to ni zgodilo že prej.
Če je cerkev pri tem pomagala pa tut prav. Pobijanje po balkanu je pa gnalo samo požrešnost nad terotorijem in sovraštvo med srbi, bošnjaki in hrvati.
južna amerika je imela precej burnih vojaških diktatur. pa tak je cerkev močna. lahko kar rečemo da so kristjani klali... seveda bosna... precej so kristjani klali. saj če ti jemlješ islam kot eno religijo moraš tudi krščanstvo jemati kot eno... razen če bi rad delil na pravoslavce in rimokatolike... potem lahko islam najmanj razdeliš na sunite in šiite... evo ukraina... spet kristjani koljejo... čečenija - kristjani - islamisti. ziher so jih kristjani več pobili - vietnam - koliko so kristjani nekristjanov pobili?Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Poglej- razlika je, če se znotraj ene ali dveh sosednjih držav bojujejo med sabo pripadniki različnih ver ali ras ali ideologiji kot pa če se neka vera ali ideologija bojuje proti komerkoli, kateri ne misli enako.Citat:
Uporabnik skala pravi:
južna amerika je imela precej burnih vojaških diktatur. pa tak je cerkev močna. lahko kar rečemo da so kristjani klali... seveda bosna... precej so kristjani klali. saj če ti jemlješ islam kot eno religijo moraš tudi krščanstvo jemati kot eno... razen če bi rad delil na pravoslavce in rimokatolike... potem lahko islam najmanj razdeliš na sunite in šiite... evo ukraina... spet kristjani koljejo... čečenija - kristjani - islamisti. ziher so jih kristjani več pobili - vietnam - koliko so kristjani nekristjanov pobili?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Katera vera se ne bojuje proti vsem ostalim?
Dam za gajbo za vsako definicijo, ime vere.r
recimo tale je zelo tolerantna do ostalihCitat:
Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!
Eno je boj z besedami, idejami, filozofijo.. drugo pa je boj z orožjem, terorizmom, samomori...Citat:
Uporabnik softi pravi:
Katera vera se ne bojuje proti vsem ostalim?
Dam za gajbo za vsako definicijo, ime vere.r
Citat:
Uporabnik skala pravi:
recimo tale je zelo tolerantna do ostalihCitat:
Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!