Islam v primerjavi z drugimi verami

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ker so kristjani res stoletja pred muslimani. A ne?

Ja, res je. Bolje je z orozjem kot s filozofijo. Unega usekanca s kalanjikovim vidis, izpranca pa ne. Razen ce ga vidis, ko zapusca hram resnice.
Izpranec bo lahko prepričal le tiste šibke na umu in potencialne izprance. Kalašnikov ali telovnik z bombami pa pohabi ali ubije vsakogar, ne glede na njegove mentalne sposobnosti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog, ki sem te izpeljal iz egiptovske dežele, iz hiše sužnosti. Ne imej drugih bogov poleg mene!
recimo tale je zelo tolerantna do ostalih
evil.gif

Poglej, to je zelo tolerantno- če želiš verovati v Boga potem veruj samo v njega, če pa ne želiš pač ne veruj. Muslimani pa imate (očitno si musliman!) filozofijo- veruj v Alaha ali pa umri.
Citat:
Varuj se, da ne skleneš zveze s prebivalci dežele, v katero prideš, da ne postanejo past v tvoji sredi! Temveč podrite njihove oltarje, razbijte spomenike in posekajte njihove svete kole. (2 Mz 34,12-13)
zgleda sem islamski komunist?
volil pa sem kučan dream team...
in potem ti govoriš o višjem razumevanju zapisanega
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
južna amerika je imela precej burnih vojaških diktatur. pa tak je cerkev močna. lahko kar rečemo da so kristjani klali... seveda bosna... precej so kristjani klali. saj če ti jemlješ islam kot eno religijo moraš tudi krščanstvo jemati kot eno... razen če bi rad delil na pravoslavce in rimokatolike... potem lahko islam najmanj razdeliš na sunite in šiite... evo ukraina... spet kristjani koljejo... čečenija - kristjani - islamisti. ziher so jih kristjani več pobili - vietnam - koliko so kristjani nekristjanov pobili?
Poglej- razlika je, če se znotraj ene ali dveh sosednjih držav bojujejo med sabo pripadniki različnih ver ali ras ali ideologiji kot pa če se neka vera ali ideologija bojuje proti komerkoli, kateri ne misli enako.

Nikakor pa ni dopustno zločine enih opravičevati z zločini drugih, še zlasti če s prvimi nimajo kake posebne veze.
stupid-1.gif

PS- in kje je kdo v Ukrajini ali Vietnamu vpil Bog je velik, preden se je razstrelil na avtobusu polnem civilistov
stupid-1.gif

Kaj so pa drugega ankosaksonci?

Od Husseina do zadnjega vojaka na koncu prisege rečejo:So help me God. Verjetno ne mislijo Alaha, kaj praviš?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
softi dej ne seri,muslimani so vpleteni neposredno,druge vere bolj posredno zaradi tega ker so pač druge vere.
Če neka vera podpira nek režim še ne pomeni da oni pobijajo.Za križarske vojne mi dol visi,tudi za vsako vero,ampak v kolikor serjemo po drugih verah bomo na tak način ŠČITILI muslimansko !!
Upam da se tega zavedaš !!

Ne, se ne zavedam. In nimam tega obcutka. Sploh pri unih ateistih.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Tebi še septembra 2015 ni jasno, da dol v glavnem (poleg ostalih) umirajo muslimani s strani muslimanov???

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Tebi še septembra 2015 ni jasno, da dol v glavnem (poleg ostalih) umirajo muslimani s strani muslimanov???
A muslimane pa se lahko ubija in ob tem iskati opravičila, da tudi drugi to počnejo
stupid-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Varuj se, da ne skleneš zveze s prebivalci dežele, v katero prideš, da ne postanejo past v tvoji sredi! Temveč podrite njihove oltarje, razbijte spomenike in posekajte njihove svete kole. (2 Mz 34,12-13)
bonk.gif
Glej, nisem študiral Svetega pisma, da bi vedel kaj je s tem citatom mišljeno. Mogoče so nekoč v oltarjih ali svetih kolih skrivali kakšno orožje ali strupene snovi in bi za neuke pastirje zadrževanje v njih bližini lahko bilo nevarno
evil.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Glej, nisem študiral Svetega pisma, da bi vedel kaj je s tem citatom mišljeno.
Iz tvojih postov pa je videti, da si v nulo naštudiral koran in Marxa.
priden.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Ne razumem.
confused-1.gif
Ker se večinoma ubijajo muslimani, pa tega ni potrebno obsojati oz. je treba najti opravičila, da so tudi kristjani krvavi
stupid-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Glej, nisem študiral Svetega pisma, da bi vedel kaj je s tem citatom mišljeno.
Iz tvojih postov pa je videti, da si v nulo naštudiral koran in Marxa.
priden.gif
Le zakaj bi moral študirati tako ideološko literaturo. Greš na splet pa lahko vsakodnevno bereš, kako je samomorilca razneslo tam, kako je avtomobil bomba eksplodira tam, kako so našli novo množično grobišče partizanskih klavcev...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Varuj se, da ne skleneš zveze s prebivalci dežele, v katero prideš , da ne postanejo past v tvoji sredi! Temveč podrite njihove oltarje, razbijte spomenike in posekajte njihove svete kole. (2 Mz 34,12-13)
bonk.gif
Glej, nisem študiral Svetega pisma, da bi vedel kaj je s tem citatom mišljeno. Mogoče so nekoč v oltarjih ali svetih kolih skrivali kakšno orožje ali strupene snovi in bi za neuke pastirje zadrževanje v njih bližini lahko bilo nevarno
evil.gif
tisti podpis od yahel-a torej razlagaš da bodo muslimani govorili grozljive zgodbice?
17758-icon_confused.gif

Citat:
Čarovnice ne puščaj pri življenju (2 Mz 22,17)
PS: ...dežele, v katero prideš... preventivni napad? saj to je tudi bush govoril...

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
Čezvesoljska Zombi Cerkev blaženega zvonjenja
Invisible Pink Unicorn
Flying Spaghetti Monster

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
tisti podpis od yahel-a torej razlagaš da bodo muslimani govorili grozljive zgodbice?
17758-icon_confused.gif

Citat:
Postajaš že prerok, da veš kako si jaz nekaj razlagam
stupid-1.gif

PS- a ni en od temeljev Islama, da je prerok le Mohamed?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
17758-icon_confused.gif

Citat:
stupid-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
17758-icon_confused.gif

Citat:
stupid-1.gif

nebi vedu. nisem študiral korana...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ne vem kaj točno to prerok je... nisem nek izvedenec v religijoznih zadevah pa tega ne morem komentirati...
Uh tak nevednež, da si mi že skoraj smiliš ko ta'k mal veš.
evil.gif

Očitno veš le to, kako si jaz razlagam tisto, kar je nekdo tretji zapisal
stupid-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Med drugim tudi o tem nimaš pojma. Islam priznava vse krščanske preroke, od Abrahama naprej.