Islam v primerjavi z drugimi verami

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Križarske vojne.......ja pustimo 1000 letno zgodovino. Tudi muslimani v tistem času niso prizanašali nikomer samo da se je o tem manj pisalo kot na zahodu.
2. svet. vojna . A so iz vatikana prišli kdaj ukazi da je potrebno pobijat ljudi? Dvomim.
SRFJ....ne vem če je v jugi kdo umrl ker je cerkev naročila partiji da ga morajo ubiti. Kvečjemu obratno.
Slovenija...... od 1991 nisem zasledil da so koga kamenjali, mu rezali glavo ali izvajali množične usmrtitve ker je tako naročila katoliška cerkev lahko pa prilepiš kakšen link, ki sem ga spregledal.

https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism

Tudi jaz nisem v Sloveniji od leta 91 opazil kamenjanja, rezanja glave ali množičnih usmrtitev s strani muslimanske skupnosti. Aja niti mufti v Sloveniji ni ukazal česa takega.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ne to je slab odgovor. Če gledamo obdobje zadnjih 50 let lahko mirno rečemo da rkc ni nič takega naredila, še manj pa spodbujala k vojni, sekanju glav ipd.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

Nop, še enkrat premisli. Neka krščanska sekta se ne bori zame ali v mojem imenu (čeprav se čedalje bolj oddaljujem od vere).

Če ne nasprotuješ temu, da se nekdo bori v imenu tvoje vere (ali ideologije ali države) za nekaj potem se s tem v očeh neodvisnega opazovalca vsaj strinjaš, če že ne pomagaš.

PS- za genocid v Srebrenici se ne govori, da ga je izvedel Mladič, Kos... ampak, da so ga Srbi.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
God-needs-your-money.jpg
Ni bil samo ta bog.

Bushevi govori ob začetku napada na Irak so polni sranja, da je napad pod pokroviteljstvom "našega" boga itd.
Tudi sam je dejal, da mu je bog dejal naj napade Irak.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
ne to je slab odgovor. Če gledamo obdobje zadnjih 50 let lahko mirno rečemo da rkc ni nič takega naredila, še manj pa spodbujala k vojni, sekanju glav ipd.
lahko gledamo zadnjo stotinko in precej mirno trdimo da so vse religije miroljubne... (ni neke velike vrjetnosti da je kdo komu ravno tisti stotinko glavo odrezal...)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
RKC direktno ne, ampak razni fanatiki v njenem in božjem imenu.

ja ampak a mi lahko najdeš tako število teh fanatikov? Ker v Bibliji nikjer ne piše to kar piše v mojem podpisu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Vatikan je aktivno sodeloval pri razpadu sfrj in vojnah. Se danes hujskasko sodeluje v ustvarjanju sovrastva v slo.
Ce tega ne vidis, potem je skoda gledat cez mejo.

Ko bi vsaj rkc direktno narocal sekanje glav. Bi vsaj vedeli kje smo. Tako pa prikrito podpira, pomaga, novaci in povprecnez ne vidi nevidnega sovraga.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

Tudi jaz nisem v Sloveniji od leta 91 opazil kamenjanja, rezanja glave ali množičnih usmrtitev s strani muslimanske skupnosti. Aja niti mufti v Sloveniji ni ukazal česa takega.
Bi se pa lahko mufti in njegovi verniki javno in jasno izrekli, kaj si mislijo o ISIS, rezanju rok.... ko se te novice pojavijo v medijih. Lahko bi npr, pred molilnice izobesili napise, da obsojajo rušenjeu zgodovinski spomenikov ali npr. usmrtitvi Hrvata ali...

PS- tudi ti bi lahko, namesto iskanja katoliških(in s tem poskušanja opravičevanja) zločinov rekel kaj o zločinih teh eketremistov, kateri so očitno na poti k nam, če velja objavljeni zemljevid, kje bi naj bile meje kalifata.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

Nop, še enkrat premisli. Neka krščanska sekta se ne bori zame ali v mojem imenu (čeprav se čedalje bolj oddaljujem od vere).

Če ne nasprotuješ temu, da se nekdo bori v imenu tvoje vere (ali ideologije ali države) za nekaj potem se s tem v očeh neodvisnega opazovalca vsaj strinjaš, če že ne pomagaš.

PS- za genocid v Srebrenici se ne govori, da ga je izvedel Mladič, Kos... ampak, da so ga Srbi.

Verjamem, da ne bo težko poguglat o nasprotovanju isisu (s strani muslimanskih verskih vodij ali vernikov). Nalimaj potem sem kakih 10 linkov. Hvala.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

ja ampak a mi lahko najdeš tako število teh fanatikov? Ker v Bibliji nikjer ne piše to kar piše v mojem podpisu.
čakaj kaj je bilo pa tisto o žrvovanju lastnih sinov in da to delajo pravi verniki? katera knjigica je bila to... ni bil koran... pa o dževanju žvepla na mesta? isti drek...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

A v koranu pise to? Al so samo tolmacenja?
A ce ne pise v svetih zapiskih, a v realnem svetu se dela, je razlika?
Kaj je huje.
Zapis o narocanju umorov, ali realna pomoc pri istem?

Vatikan je sodeloval z nacisti in novacil borce, jih blagoslovil, zbiral zidovski denar in bogatel na racun antisemitizma in se cesa.
Je to manjse zlo od najbolj crnega tolmacenja korana?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

Bi se pa lahko mufti in njegovi verniki javno in jasno izrekli, kaj si mislijo o ISIS, rezanju rok.... ko se te novice pojavijo v medijih. Lahko bi npr, pred molilnice izobesili napise, da obsojajo rušenjeu zgodovinski spomenikov ali npr. usmrtitvi Hrvata ali...

PS- tudi ti bi lahko, namesto iskanja katoliških(in s tem poskušanja opravičevanja) zločinov rekel kaj o zločinih teh eketremistov, kateri so očitno na poti k nam, če velja objavljeni zemljevid, kje bi naj bile meje kalifata.

Za,aj se bojis rezanja rok?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

A bejž no bejž:

Citat:
V javnosti se je bivšega papeža prijel vzdevek »papež miru« in veliko ljudi se sprašuje ali si je res to zaslužil. Če želimo biti objektivni pri takšnem presojanju, bi morali najbrž dopustiti, da o tem presodijo njegova življenjska dejanja. Ta pa na žalost, če pobrskamo po njegovem življenju, so vse drugo, samo ne miroljubna, in zdaleč ne tista, da bi se Karel Wojtila smel imenovati kristjan, da ne govorimo o tituli »sv.oče« oziroma, namestnik Boga na Zemlji.

Znano je, da je vojaško diktaturo v Argentini med 1976 in 1983 od vsega začetka podpirala katoliška cerkev. Pod vojaškim režimom so usmrtili okrog 30.000 ljudi. Dogodki so se odvijali med pontifikatom Janeza Pavla II., in se je zanje izvedelo v začetku 80-ih let.

Vprašanje je: Ali je Janez Pavel II. nastopil proti tem škofom in proti tem duhovnikom? Ali se je javno izrekel za oz. proti, ker so v imenu njegove cerkve z blagoslovom duhovnikov ljudi zmetali v morje in ubili? Jasni ne! Odgovorni za ta grozodejstva so še naprej na svojih odgovornih mestih… Nikogar niso sodno preganjali; prišlo je do amnestije. Vatikanski arhivi so, kakor vedno, zaklenjeni.

Katoliška cerkev je podpirala tudi genocid v Ruandi. V 100 dneh so na najbrutalnejši način poklali čez 800.000 ljudi. Katoliška cerkev, kateri pripada 70% Ruandcev, je edina imela avtoriteto, da zaustavi pokol. »Spiegel« piše v št. 1/ 2000: »Večina duhovnikov in nun je leta 1994 brezčutno opazovala pokol ali celo pomagala morilcem. Okrivljeni danes živijo za samostanskimi zidovi v Belgiji, vodijo samostane v Franciji, študirajo teologijo na papeških univerzah ali pa v italijanskih cerkvah pridigajo o ljubezni do bližnjega in odpuščanju.

Vse to je bilo pod pontifikatom tako imenovanega »papeža miru«, Janeza Pavla II., tistega papeža, ki je imel za pravilno tudi intervencijo NATO-vih enot na Kosovu in je takrat, spominjamo se še, izgovoril besede: »Mi končno nismo pacifisti.« Jasno je, da takšne izjave niso združljive z Jezusom iz Nazareta in Njegovim naukom.

Papež Janez Pavel II., ki ga še danes slavijo kot velikega prinašalca miru, je bil torej prav tako zagovornik vojn. Leta 1991 je na primer med takratno vojno proti Iraku, imenovano Golfsko vojno, javno priznal: »Mi nismo pacifisti; nočemo miru za vsako ceno, ampak pravični mir, mir in pravičnost.« (vir: Abendzeitung Muenchen, 18.2.1991)

Vidimo: prastari Avguštinov nauk o tako imenovani »pravični vojni« je bil zelo globoko zakoreninjen tudi pri papežu Janezu Pavlu II. In je prišel tudi v njegov katekizem. Leta 1995, ko je v Bosni divjala vojna, je javno izjavil – proti Jezusovim besedam: Vtakni svoj meč v tulec« (Mt 26, 52) »Pravico do obrambe je treba spremeniti v zaščito civilnega prebivalstva v nepravični vojni.« Ko je nato Abendzeitung iz Muenchna objavil z velikim naslovom: »Papež poziva na vojno«, so mnogi to razumeli kot spodbudo, da, kot zahtevo, da se vodi vojna. Ta papeževa spodbuda je lahko samo katoliška, nikakor pa ne krščanska, oziroma božja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

A bejž no bejž:

Citat:
V javnosti se je bivšega papeža prijel vzdevek »papež miru« in veliko ljudi se sprašuje ali si je res to zaslužil. Če želimo biti objektivni pri takšnem presojanju, bi morali najbrž dopustiti, da o tem presodijo njegova življenjska dejanja. Ta pa na žalost, če pobrskamo po njegovem življenju, so vse drugo, samo ne miroljubna, in zdaleč ne tista, da bi se Karel Wojtila smel imenovati kristjan, da ne govorimo o tituli »sv.oče« oziroma, namestnik Boga na Zemlji.

Znano je, da je vojaško diktaturo v Argentini med 1976 in 1983 od vsega začetka podpirala katoliška cerkev. Pod vojaškim režimom so usmrtili okrog 30.000 ljudi. Dogodki so se odvijali med pontifikatom Janeza Pavla II., in se je zanje izvedelo v začetku 80-ih let.

Vprašanje je: Ali je Janez Pavel II. nastopil proti tem škofom in proti tem duhovnikom? Ali se je javno izrekel za oz. proti, ker so v imenu njegove cerkve z blagoslovom duhovnikov ljudi zmetali v morje in ubili? Jasni ne! Odgovorni za ta grozodejstva so še naprej na svojih odgovornih mestih… Nikogar niso sodno preganjali; prišlo je do amnestije. Vatikanski arhivi so, kakor vedno, zaklenjeni.

Katoliška cerkev je podpirala tudi genocid v Ruandi. V 100 dneh so na najbrutalnejši način poklali čez 800.000 ljudi. Katoliška cerkev, kateri pripada 70% Ruandcev, je edina imela avtoriteto, da zaustavi pokol. »Spiegel« piše v št. 1/ 2000: »Večina duhovnikov in nun je leta 1994 brezčutno opazovala pokol ali celo pomagala morilcem. Okrivljeni danes živijo za samostanskimi zidovi v Belgiji, vodijo samostane v Franciji, študirajo teologijo na papeških univerzah ali pa v italijanskih cerkvah pridigajo o ljubezni do bližnjega in odpuščanju.

Vse to je bilo pod pontifikatom tako imenovanega »papeža miru«, Janeza Pavla II., tistega papeža, ki je imel za pravilno tudi intervencijo NATO-vih enot na Kosovu in je takrat, spominjamo se še, izgovoril besede: »Mi končno nismo pacifisti.« Jasno je, da takšne izjave niso združljive z Jezusom iz Nazareta in Njegovim naukom.

Papež Janez Pavel II., ki ga še danes slavijo kot velikega prinašalca miru, je bil torej prav tako zagovornik vojn. Leta 1991 je na primer med takratno vojno proti Iraku, imenovano Golfsko vojno , javno priznal: »Mi nismo pacifisti; nočemo miru za vsako ceno, ampak pravični mir, mir in pravičnost.« (vir: Abendzeitung Muenchen, 18.2.1991)

Vidimo: prastari Avguštinov nauk o tako imenovani »pravični vojni« je bil zelo globoko zakoreninjen tudi pri papežu Janezu Pavlu II. In je prišel tudi v njegov katekizem. Leta 1995, ko je v Bosni divjala vojna, je javno izjavil – proti Jezusovim besedam: Vtakni svoj meč v tulec« (Mt 26, 52) »Pravico do obrambe je treba spremeniti v zaščito civilnega prebivalstva v nepravični vojni.« Ko je nato Abendzeitung iz Muenchna objavil z velikim naslovom: »Papež poziva na vojno«, so mnogi to razumeli kot spodbudo, da, kot zahtevo, da se vodi vojna. Ta papeževa spodbuda je lahko samo katoliška, nikakor pa ne krščanska, oziroma božja.
ne ni bil golf temveč gulf - zaliv...
bonk.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

467716-post_slo.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

467716-post_slo.gif

http://www.siol.net/novice/slo...j_ustaviti.aspx

smirk-1.gif

Aja ni dost to, ni bil mufti pa tudi premalokrat so se izjasnili...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

467716-post_slo.gif
bi lahko tudi vatikan vrnil vse naropano zlato in srebro južni ameriki... precej prejetih donacij raznih konkvistadorjev ki so jih spremljali razni vatikanski služabniki ki so skrbeli za "moralo"
aja tisto 500 let nazaj pustimo... je vse odpuščeno...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
katastrofa, pa to je mozno samo v sloveniji! z leve in desne po nas tolcejo kamelarji, od zadaj nas jebe vlada, od spredaj revscina, ampak ne, najvecji krivec za vse zlo sveta je KATOLISKA CERKEV!

vi niste vec gladki tlele gor. ali pa je slovenija postala ze ena sama norisnica.

ksz

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ce si tok nazaj, nej najprej vrnejo denar naropan s prodajo odpustkov. Najbl bolan, perverzen nacin kraje ljudi. Kako jim jeto ostalo oprosceno mi ni jasno.