Iščem zamenjavo za Matrix-a

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Seveda ni bil grd, se mi je kar zdelo, da si mislil na naslednika (ki je res bil grdoba)
Pa mi to niti takrat, niti sedaj ni predstavljalo nobenega problema, lepota je zadnje kar bi lahko vplivalo na moj izbor.
Ni samo možnost priti iz A v B tisto, kar mi je pomembno, predvsem cenim udobje, moč in uporabnost.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Saj je link v napisu zgoraj.

Vem da je, samo na tistem linku piše to, kar sem rekel jaz ... ne kar si rekel ti ... zato mi je bilo čudno, da si ga sploh podal.
smile-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Ps.: Kako se ti je zdel P2008 in kaj te je zmotilo?
Oprostita. Samo toliko, da avtor tele teme ne spregleda.
cheer.gif
2008 je bil videti zanimiv že zunaj, pred salonom, potem pa sem šel na poskusno 'sedenje' v salon. in tukaj je sem ugotovil, da se vanj nikakor ne morem udobno usesti, kilogrami in nekoliko tudi že leta, so moj problem. kakorkoli sem poskušal z nastavitvijo sedeža, ni pa ni šlo. Zelo podobno, kakor v Captur-ju ali Juke-u. V najbolj udobni varianti (pa še vedno premalo), pa zadaj za menoj ne bi mogel sedeti nihče več

@ggg: Kangoo je sicer za sedenje v redu, vendar se v njem nisem mogel znebiti občutka dostavnega avtomobila. Notranjost je lepo dodelana, toda previsoka, na kratki preskusni vožnji pa se je občutek 'dostavnega' avtomobila še povečal.

Ves čas pa se sprašujem še nekaj: kakšna bo razlika v izkoristku navora med mojim trenutnim Matrix-om in recimo ix30, B-max-om ali Vengo. To je namreč eden od faktorjev, ki bi lahko bil odločilen. Matrix je namreč v primerjavi s predhodnikoma (Vectra in Santa-Fe) pravi biser - na primer vsi klanci na vseh odsekih AC so zanj prevozni brez problema, oziroma prestavljanja. Pred tem je bil takšen le še Mitsubishi Lancer karavan ...

LP
Sem šel tudi jaz danes malo na ogled.
Peugot2008: Od zunaj všečen, doper kompromis prostora spredaj, zadaj, prtljažnik. Škoda da Francozi tolk eksperimentirajo z raznim kromom ipd. Armaturka kar nekaj z sicer velikim zaslonom (radijo, navi morda, ne vem). Zadnji zici bolj gasilska klop???
Ps.: zraven je salon Oplov, kamor vseskozi špegam za Mokko, ki pa je 20K€. Tip v salonu me je obravnaval sicer tako, kot bi prišel po dve žemlji, ampak to je zgodba za drugam. Tako kot Qashqai ki je tut tle nekje in sta moja favorita
cheer.gif
.

Škoda Fabia combi, Rapid, Oktavija: Oktavija lepa, 21€ ampak velika. Za mene za fjakat na šiht pa tamale 6krat na teden na trening vozit je pač tako. Rapidu se vidi, da je nizkocenovnik in nebi. Fabia combi: Prijetno pozitivno presenečen. Vse štima. Še velik kufer ima. Za ta razred so se moje kile in hrbtenica odlično počutili na sprednjem sedežu. Po tem pa šok
d055.gif
. Še da vidim, kako bo "tamal" zadaj sedel. Nisem mogel notri dobesedno. Ni placa.
Opel Meriva vem da je tudi prostorna, je pa že nekoliko star mode
confused-1.gif
l.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
ksz
Občasno se vozim v podobnem matrixu, 1,5, 4 cilindri 75kW verzija + čip

Oriolus: če imaš 81kW, potem gre to kr konkretno za takšno kapelico. Menjalnik ima precej kratka razmerja, kar je super na regionalkah. Marsikaterega TDI fahrerja lahko presenetiš, hehehe.
Na AC komot prideš do blokade v 5 prestavi (dobrih 160 po gps); brez doline, tudi če je majhen klanec.

Lega in zavore je pa bolj tko-tko...

Pa grd je za pop....
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.698
6.717
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Drži.
redface-1.gif
Ki si omenjal da je Micka šla v klanec. Da nisi slučajno imel kakšne turbo verzije. Glede na to da si po 7 letih zvedel da imaš en cilinder več, se ne bi čudil, če bi sedaj zvedel da si imel v micki polža na izpuh prisravfanega.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Primerljiva modela za avtorja te teme: Renault Captur, Hyundai ix20, Ford B-max, Opel Meriva, Opel Mokka (nekoliko dražji)...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.698
6.717
113
pri taščici
Saj je napisal da najbrž nič...
Če bi bil malo višji budget , potem pride v igro se kakšna altea , ki pa je res že stara kot matrix....
edit: pravzaprav bencinarko dobiš za 14. pa še AC klance naj ne bi bilo treba šaltat s TSI motorjem.
evil.gif

Ne vem pa kako se obnaša pri speljevanju
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...%20Start%20Stop

recimo da se dizel in bencinar peljeta približno enako.
razlika v ceni bencin dizel 2 jurja in pol to je 2000 litrov goriva. razlika v porabi liter goriva. (spritmonitor, 6: 7). razliko dobiš torej povrnjeno v približno 150-200kkm. Tolk dolgo jo pa oriouls ne bo imel.
evil.gif

Pa še na kratke vožnje jo bo hitreje segrel.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ta 'najbrž nič' še kar velja
wink-1.gif

Vendar pravijo, da nikoli ne reči nikoli.

Še nekaj, kar ni direktno povezano s temo, nekaj malega pa kljub temu (da ne odpiram nove teme)
Članek v Žurnal24 je verjetno dobronameren ( KLIK ), meni pa nekaj tukaj ni jasno - je govora o vseh avtomobilih, ali le o kakšnih novih modelih? Ali je vse skupaj še eden novinarski kakec?
čeprav sem šele pred kratkim ugotovil, da imam v Matrix-u 4 cilindre (
wink-1.gif
) za kakšne takšno prakso še nisem slišal. pri vseh avtomobilih zadnja dobra štiri desetletja, nisem nikoli čakal, da "ugasne lučka" za olje, potem pa obrnem ključ.

Prosim poznavalce za komentar, da ne bom še enkrat izpadel budala, če bom kaj kupoval
wink-1.gif

Hvala!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi: pri vseh avtomobilih zadnja dobra štiri desetletja, nisem nikoli čakal, da "ugasne lučka" za olje, potem pa obrnem ključ.

Bi kar dolgo čakal, vsaj pri "direktno" vezanih lučkah dokler se ne izprazni akumulator!
grims-1.gif

V bistvu ne vem niti kaj so hoteli povedat s člankom, to da so povedal vse skupaj totalno narobe je pa itak pričakovano!
stupid-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Lahko da majo kaki novejsi avti elektronsko oljno crpalko in prej naolji vitalne dele...
sprasujem se.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Možno, čeprav za kaj takšnega še nisem slišal. Sicer v članku piše 'pri starih in novih avtomobilih'
Ampak trdno verjamem, da Alter vse ve.
Pa to mislim popolnoma resno!

LP