Iščem zamenjavo za Matrix-a

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Ps.: Kako se ti je zdel P2008 in kaj te je zmotilo?
Oprostita. Samo toliko, da avtor tele teme ne spregleda.
cheer.gif
2008 je bil videti zanimiv že zunaj, pred salonom, potem pa sem šel na poskusno 'sedenje' v salon. in tukaj je sem ugotovil, da se vanj nikakor ne morem udobno usesti, kilogrami in nekoliko tudi že leta, so moj problem. kakorkoli sem poskušal z nastavitvijo sedeža, ni pa ni šlo. Zelo podobno, kakor v Captur-ju ali Juke-u. V najbolj udobni varianti (pa še vedno premalo), pa zadaj za menoj ne bi mogel sedeti nihče več

@ggg: Kangoo je sicer za sedenje v redu, vendar se v njem nisem mogel znebiti občutka dostavnega avtomobila. Notranjost je lepo dodelana, toda previsoka, na kratki preskusni vožnji pa se je občutek 'dostavnega' avtomobila še povečal.

Ves čas pa se sprašujem še nekaj: kakšna bo razlika v izkoristku navora med mojim trenutnim Matrix-om in recimo ix30, B-max-om ali Vengo. To je namreč eden od faktorjev, ki bi lahko bil odločilen. Matrix je namreč v primerjavi s predhodnikoma (Vectra in Santa-Fe) pravi biser - na primer vsi klanci na vseh odsekih AC so zanj prevozni brez problema, oziroma prestavljanja. Pred tem je bil takšen le še Mitsubishi Lancer karavan ...

LP
Sem šel tudi jaz danes malo na ogled.
Peugot2008: Od zunaj všečen, doper kompromis prostora spredaj, zadaj, prtljažnik. Škoda da Francozi tolk eksperimentirajo z raznim kromom ipd. Armaturka kar nekaj z sicer velikim zaslonom (radijo, navi morda, ne vem). Zadnji zici bolj gasilska klop???
Ps.: zraven je salon Oplov, kamor vseskozi špegam za Mokko, ki pa je 20K€. Tip v salonu me je obravnaval sicer tako, kot bi prišel po dve žemlji, ampak to je zgodba za drugam. Tako kot Qashqai ki je tut tle nekje in sta moja favorita
cheer.gif
.

Škoda Fabia combi, Rapid, Oktavija: Oktavija lepa, 21€ ampak velika. Za mene za fjakat na šiht pa tamale 6krat na teden na trening vozit je pač tako. Rapidu se vidi, da je nizkocenovnik in nebi. Fabia combi: Prijetno pozitivno presenečen. Vse štima. Še velik kufer ima. Za ta razred so se moje kile in hrbtenica odlično počutili na sprednjem sedežu. Po tem pa šok
d055.gif
. Še da vidim, kako bo "tamal" zadaj sedel. Nisem mogel notri dobesedno. Ni placa.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ja, je 3 valjni, 81 Kw (110 KM)

Tak ne obstaja. 3 valjni ima 60 kw, 4 valjni pa 75 ali 81 kw.
Sem najprej pogledal, če je avto še zunaj - in je, torej obstaja.
wink-1.gif

Potem sem pogledal še v knjižico, kjer piše da so cilindri samo trije, in da ima 81 Kw
In potem sem vprašal še Wikipedijo ki pravi, da tole zunaj ni fatamorgana
wink-1.gif

Lahko pa, da je kjerkoli vpisan napačen podatek, tega pa ne vem

Kako siguren pa si v svojo trditev ?
LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Saj je link v napisu zgoraj.
Kljub temu pa sem šel še enkrat pogledat motor in glede na to, da piše na pokrovu motorja CRDi-16v, (če so 16v ventili), ima verjetno res 4
In še to - pravkar sem ugotovil, da se podatki v originalnih Navodilih za uporabo in prevedenih ne ujemajo. V originalu pa piše 4.

Po vseh teh letih sem ugotovil, da zelo malo vem o motorju mojega Matrix-a.
Pa saj je morda tako še bolje - manj veš, manj te glava boli, pravijo
wink-1.gif

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V spominu imam da so se takrat accenti in matrixi prodajali s tremi cilindri v 1,5 motorjih. Naj bi tisti motor iz elantre 2,0 ponucali in vzeli en cilinder ven. No ja cilindri naj bi bili enaki...motor verjetno ne.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
V spominu imam da so se takrat accenti in matrixi prodajali s tremi cilindri v 1,5 motorjih. Naj bi tisti motor iz elantre 2,0 ponucali in vzeli en cilinder ven. No ja cilindri naj bi bili enaki...motor verjetno ne.

Je torej blok motorja enak, samo brez zadnjega bata?
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Nazadnje bomo še ugotovili da imaš od elantre 2,0 CRDI motor notri, ki je imela 83kw
smile-1.gif
. Pa še 16V ti piše!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sam izbiral pa je, lancer karavan in matrix, še dobro da ni mel accorda karavan prejšnje generacije al pa sangjonga ... sami lepotci ... prideš pa od A do B, to pa ja ...
je pa tista zgodba, bi mel ampak ne bi menjal, ker je zdajšnji čisto okej in boljši od alternativ ... neverending story ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
lahko. vizualno omenjeni avtomobili ne ustrezajo mojemu očesu. grdi so. moral bi dati besedico lepotci v narekovaje, saj gre za preneseni pomen.