Iščem zamenjavo za Matrix-a

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ravno v tem je point.

Jest osebno hočem točno vedet kolko bi me prišlo vzdrževanje menjalnika, ker ko enkrat to ribne lahk avto samo na odpad odpelješ stroški so enormni pri menjavi celega menjalnika. Tojota ima tist jermen kovinski iz nekih ploščic in proizvajalec ne predvideva vzdrževanja, honda insight moreš pa vse skup menjat na 40k km kar je nesprejemljivo. OK, če daš za tisto olje po 100k km je vredu, vsak drugi servis pa 500 EUR metat v nek kvazi menjalnik je pa v teh časih mal mim.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Kaj pa kaj takega? Sicer 3 leta star ampak prostora maš pa v izobilju
smile-1.gif
klik

Za skoraj novega so ti pa že dosti svetovali zgoraj.

LP

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Na tem spritmonitor linku ki si ga dal so vse Fabije z bencinskim motorjem in ne samo TSI.

izvoli "samo" tsi, če misliš da bo tri litre nižja. Pod 5 nima nihče. (edini ki ima, ima nerealne vpise)
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

6l je pa torej čisto realno in ni potrebno biti ultra varčen. Je pa pa nova Fabia kolikor vem še nekoliko lažja in 105hp verzija ima 6 stopenjski menjalnik za razliko od prešnjega modela ki ima 5 stopenjskega, tako da se še tu "prišpara" kakšen deci ali dva.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Seveda je bil Kangoo prve generacije.
Morda bi moral res še enkrat pogledati kako je v novih...

Pozabil na tole, sem imel tanovega kangooja, oz. aktualnega, saj je ze nekaj casa na cesti. In je super tudi kot osebni avto. Prakticen, res hudo udoben, 1.5 dizle so pa tudi ze porihtali. Plastika notri te najbrz ne bo motila, ce gledas tudi Dacie. Ne vem, mene se je prej sram voziti v sanderu kot kangooju, ce smo iskreni. Pa recimo, da nimam predsodkov glede na to kaksno umetnijo vozim privat.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.524
10.743
113
a to te pa ne briga, da na novem ko ga domo pripelješ gre 5% vrednosti, pa potem 20 off vsako leto. Sam servis je še najmanj poleg vsega
wink-1.gif
tako da, se jočemo pri napačnih stvareh.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sem si vzel danes čas in pregledal nekaj modelov:
Peugeot 2008, Renault Captur, Kangoo, Dacia Dokker, Nisan Yuke in sem za sedaj vse 'odpisal' iz seznama.
Na koncu je bila še Kia Venga, dodana k ix20 in B-max-u.

Vedno bolj pa se mi zdi, da na koncu ne bo nič iz menjave
frown-1.gif

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Pr Vengi pa ix20 se zavedaj da nista čist sveža.....in da bo menjava modela relativno kmal (zguba vrednosti če menjaš na 4leta)

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Tudi sedaj se bo mal motorizacija menjala....prihajajo EURO6 T-GDi turbo bencinarji.....na pomlad

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pojma nimam, kaj je to Euro6 t-gdi.
Je morda to kaj podobnega kakor pri Fordu EcoBoost?

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Da....pač turbobencinski motor.....downsizan...

i20 bo dobil 1.0 Turbo.......i30 že ima (v GT verziji) 1.6 Turbo

Upam da bodo za kake večje tud 2.0 T vrgl na naš trgv
smile-1.gif

EURO 6 je samo standard za emisije.....pač uno k te zanima pr registraciji kjer plačaš taxso na izpuste...

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
@oriolus:pred 5 leti sem bil pred podobno dilemo kot ti, sem pa imel bencinarja, ki je hudo žrl olje (cca 2dcl na tank). Po večih preizkusnih vožnjah različnih vozov (tudi bmw x3, toyota prius, verso, ..) sem nabavil vw golf plus 2.0 tdi. Bistveno več avta za tudi več denarja. Zadovoljen.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
@oriolus:pred 5 leti sem bil pred podobno dilemo kot ti, sem pa imel bencinarja, ki je hudo žrl olje (cca 2dcl na tank). Po večih preizkusnih vožnjah različnih vozov sem nabavil vw golf plus 2.0 tdi .

In potrošnja olja je """čudežno""" izginla
hysterical-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Sem si vzel danes čas in pregledal nekaj modelov:
Peugeot 2008, Renault Captur, Kangoo, Dacia Dokker, Nisan Yuke in sem za sedaj vse 'odpisal' iz seznama.
Na koncu je bila še Kia Venga, dodana k ix20 in B-max-u.

Vedno bolj pa se mi zdi, da na koncu ne bo nič iz menjave
frown-1.gif

LP
A to si jih šel pogledat, ali kako. Morda bi še Fabia combi pasala zraven?
Jaz sem si ogledal Nissan Note, ki je kar všečen avto. Prtljažnik je bolj majhen, utesnjenost pa težko ocenjujem, ko sem na Picassoja navajen. Bo težko v tem razredu kaj kupit. Že vidim.
Ps.: Kako se ti je zdel P2008 in kaj te je zmotilo?

Nazadnje urejeno:

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Ne, matrix je olje žrl še naprej, vendar ne meni. Redno servisiran pri Šublju, ki požrešnosti ni znal odpravit. Avto je bil sicer lepo vožen in sem bil z njim sicer zadovoljen.
Golf po petih letih olja (še) ne žre, ima pa 125kkm.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Požrešnosti etak ne moreš odpravit.....ker gre ponavad blok...oz puše.

a) ker si 1x pozabil olje dolit na minimumu in si spoliral stene
b) konstrukcijska.......lantra je mela take beta mašine mislim da so ble 1.8 16V...nek teflonski premaz puš....ki je zdržal ene 90kkm...pol je pa sam pit začel....

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
A ja pa še tole: Fabia ima 1.4 5 prestav in 1.4 6 prestav. Kako bi se vi odločili. Imam 10km do šihta in veliko po mestu.