Iščem zamenjavo za Matrix-a

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
6.......ker sigurno greš kdaj tud na AC ane....tam boš pa oglušel
wink-1.gif

Mam isto i30 FD ma 5....novejši GD že 6

FD si lastim pa bi najraj kako totalko GD najdu sam da nardim menjalnik swap v mojga
smile-1.gif

Mislm če bi bla to mal večja mašina od 1.4 se še da....mlinčki pa znajo ropotat na ACju al pa na regionalkah ko greš mal hitreje...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
6.......ker sigurno greš kdaj tud na AC ane....tam boš pa oglušel
wink-1.gif

ma ste eni hecni, ko da ma 6gang ista razmerja, samo še eno ekstra, še daljšo, prestavo so not vgradili...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Požrešnosti etak ne moreš odpravit.....ker gre ponavad blok...oz puše.

a) ker si 1x pozabil olje dolit na minimumu in si spoliral stene
b) konstrukcijska.......lantra je mela take beta mašine mislim da so ble 1.8 16V...nek teflonski premaz puš....ki je zdržal ene 90kkm...pol je pa sam pit začel....
E vidiš razliko od das avta.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Ja saj...svetujem mu 6 prestav.......ker bo pri 1.4 mašini oglušel s samo 5mi...

6ta je sigurno daljša za enih 200-300 obratov....dost da je motor tih pri 130km/h

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Sem si vzel danes čas in pregledal nekaj modelov:
Peugeot 2008, Renault Captur, Kangoo, Dacia Dokker, Nisan Yuke in sem za sedaj vse 'odpisal' iz seznama.
Na koncu je bila še Kia Venga, dodana k ix20 in B-max-u.

Vedno bolj pa se mi zdi, da na koncu ne bo nič iz menjave
frown-1.gif

LP
A to si jih šel pogledat, ali kako. Morda bi še Fabia combi pasala zraven?
Jaz sem si ogledal Nissan Note, ki je kar všečen avto. Prtljažnik je bolj majhen, utesnjenost pa težko ocenjujem, ko sem na Picassoja navajen. Bo težko v tem razredu kaj kupit. Že vidim.
Ps.: Kako se ti je zdel P2008 in kaj te je zmotilo?
Oprostita. Samo toliko, da avtor tele teme ne spregleda.
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
A ja pa še tole: Fabia ima 1.4 5 prestav in 1.4 6 prestav. Kako bi se vi odločili.

Za novo Fabio z 1.2 TSI 105hp 6 prestav, v nobenem primeru pa ne za staro grdavso.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Ps.: Kako se ti je zdel P2008 in kaj te je zmotilo?
Oprostita. Samo toliko, da avtor tele teme ne spregleda.
cheer.gif
2008 je bil videti zanimiv že zunaj, pred salonom, potem pa sem šel na poskusno 'sedenje' v salon. in tukaj je sem ugotovil, da se vanj nikakor ne morem udobno usesti, kilogrami in nekoliko tudi že leta, so moj problem. kakorkoli sem poskušal z nastavitvijo sedeža, ni pa ni šlo. Zelo podobno, kakor v Captur-ju ali Juke-u. V najbolj udobni varianti (pa še vedno premalo), pa zadaj za menoj ne bi mogel sedeti nihče več

@ggg: Kangoo je sicer za sedenje v redu, vendar se v njem nisem mogel znebiti občutka dostavnega avtomobila. Notranjost je lepo dodelana, toda previsoka, na kratki preskusni vožnji pa se je občutek 'dostavnega' avtomobila še povečal.

Ves čas pa se sprašujem še nekaj: kakšna bo razlika v izkoristku navora med mojim trenutnim Matrix-om in recimo ix30, B-max-om ali Vengo. To je namreč eden od faktorjev, ki bi lahko bil odločilen. Matrix je namreč v primerjavi s predhodnikoma (Vectra in Santa-Fe) pravi biser - na primer vsi klanci na vseh odsekih AC so zanj prevozni brez problema, oziroma prestavljanja. Pred tem je bil takšen le še Mitsubishi Lancer karavan ...

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Ojoj...cizyu je mal upadla zbranost pr VAGih....cas za paniko?
tongue-1.gif

Da ne menja fant pripadnost....konkurenca z vzhoda je huda
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ne. Vectra je bila 1.8 bencin, SantaFe pa 2.4 bencin. Ampak tudi Lancer je bil 1.5 bencin, pa je imel prav tako živahen motor, kakor sedaj Matrix.
Edit: @jetamp: napaka govora je o ix20,- zatipkano.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ne. Vectra je bila 1.8 bencin, SantaFe pa 2.4 bencin. Ampak tudi Lancer je bil 1.5 bencin, pa je imel prav tako živahen motor, kakor sedaj Matrix.
Edit: @jetamp: napaka govora je o ix20,- zatipkano.
A ni matrix na treh cilindrih?
Lancer je moral biti pa lahek ali pa kratek menjalnik, da si šel v vrhniški klanec lepo s peto.
Poglej si vrednosti navora pri avtih s turbino in brez (pri enaki kubaturi, po možnosti enako gorivo, pa še krivuljo navora si poglej, pa boš videl zakaj matrix gre v klanec, bencinarji pa niso šli.
Sodobni turbo mlinčki (benz ali pa dizel) bodo vsi šli (mislim da bi morali iti) v AC klance s končno prestavo, razen če boš kako prikolico vleke 80 kmh na uro. Kakšna mazda 6 bencin pa ne gre. Kar poglej si test v avtomagaziunu se mi zdi, tudi na alterju je bila živčna debata, pa ima 2.0 motor.

Vidim da imaš 3 ali 4 cilindre lahko
http://www.avto-magazin.si/media/upload/Test/hyundai/matrix-15-crdi-vgt-gls-top-k.pdf
http://www.hyundai-klub.si/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=1657

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ja, je 3 valjni, 81 Kw (110 KM)
Nikoli se nisem resno poglabljal v teste, priznam. Tudi zaradi večinoma nerealnih podatkov, ki jih tam velikokrat preberem.
Bolj pomemben mi je lastni občutek in lastna spoznanja o posameznem avtomobilu.
In ne nazadnje( morda se čudno sliši), ampak skoraj vedno takoj, ko se usedem v kakšen avto začutim če je primeren zame ali ne.
Tako je bilo pri Lancerju, ki je bil takrat izredno redek primerek (karavan, po besedah Šubelj-a so jih uvozili manj kakor 20), pa vendar sem v trenutku vedel, da ga moram imeti. Podobno se je zgodilo z Matrix-om.
Skratka - zaupam svojemu instinktu.

In seveda tudi Alter-ju, da ne bo panike
wink-1.gif

nahrung002.gif