Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
bencinc je cena OK, ampak pozabi porabo 6l, tam okol 10 po mestu je realno, dizel od 20k evričev dalje. Enako velja tudi za še en fletn SUV Micka ASX.
Mene je ravno poraba pri S crossu najbolj skrbela. Zato sem konkretno prevozil s testnim kar nekaj km in prisel do razveseljivih rezultatov. Imel sem 1.6 bencinarja (4x4) z avtomatikom (cvt) in je bila koncna poraba 6.5l/100km mojih relacij. Z 1.2 tsi polom imam malenkost manj. Ampak preprostost odtehta svoje. 1.6 bencinar, klasika iz 80 let, olje polsintetika, tamau servis te pride 80eur, vsakih 60kkm zamenjas svecke in to je to. Visoko sedenje, lahek avto (1200kg, avtomatik, 4x4 pogon),..
Rocni bencinar, prednji pogon, avtomatska klima... dobis pa od 15.000eur naprej
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...OMFORT%20AKCIJA
Morda CVT malo manj spije, ker ima na voljo vedno ves navor(variabilna prestavna razmerja). Vprašanje kako je z ročnim menjalnikom, ker nekdo šalta prepozno, nekdo prezgodaj, itd.
megne II berline, katerega imam l 2008, 1,6 bencinar 110 KM, stara preverjena mašina. izključno mestna vožnja od semaforja do semaforja, vsakih 200 metrov stojiš, itd 8-9 odvisno od letnega časa. Relacija po regionalkah, da se pelješ kot stari ata, brez nekih pospeševanj, itd, pod 6 nikoli od 6,2-6,5 avtocesta 5 brzin 130 nekje okoli 7,5. 110 km/h nekje 7. Zadnje leto se baba vozi 4x na teden 90 km na dan v službo od tega je cca 83 km avtoceste, ostalo mestna vožnja. Vedno nastavi tempomat na 118 km/h. Ostalo je bolj kot ne mesta vožnja. Števec ni bil resetiran že 1 leto in je povprečna poraba 7,6 litra. Pa ma megane relativno majhno porabo v svojem razredu atmosfercev. recimo astra od fotra 1.6 twin port 115 km, je spod 7 nisem nikoli spravil na isti relaciji ko sem megana pod 6,5. Tako da realno je za 1,6 atmosferskega bencinca računat porabo nad 7 litrov, prej 8 da ne bo presenečenj po nakupu.
Tistem suzukiju manjka samo 6 prestava, vse drugo je OK. Enako velja za Micko ASX.
Prej smo z meganom delali 10-12k na leto, zadnje leto nekje 25k. Tako da bomo kr dizla vzel. sam imam pa corso 1,2 twinport 80 km l 2005. Za 2 km v službo in 2km tamalga v glasbeno, pa kak kilometer do vlkega pira je Ok, trenutno ima 68k km. Do sedaj samo pod garancijo menjali zadnje pakne, ker so cvilile, drugo samo olje, filtre, enkrat svečke. Ploščice, diski, končniki, zglobi, kugle je vse nemenjano. Ugani. poraba po mestu 7-7,5 - računano na roke ker ni BC.
Mater, spet imam cajt in pisalni dan.